עבור לתוכן

המנוע החדש של ID נחשף לראשונה בכנס MAC (יש וידאו)

Featured Replies

פורסם

לא הרבה אנשים יודעים שID יוצרים מנוע ובונים משחק שנבנה ספציפית ע"מ להדגים את היכולות שלו מתוך מטרה שאחרים יקנו את המנוע ויפתחו משחקים שמבוססים על הטכנולוגיה שלהם.

DOOM3 לדוגמא היה בעצם דמו ענקי למנוע החדש שלהם.

בכנס Worldwide Developers Conference של חברת אפל, הchief technical officer של ID חשף לראשונה את המנוע שלהם לדור הבא והוא נראה מעולה!

בלי להכביר מילים, הנה הסרטון:

http://www.gamespot.com/video/939980/6172366/untitled-id-software-project-(working-title)-video-feature-1?tag=multimodule;picks;img;1

בחודש הבא הם יחשפו את המשחק שהם עושים ע"מ להדגים את המנוע.

עוד חדשה מעניינת מהכנס היא שEA הודיעה שהיא תוציא ביולי 4 משחקים לMAC:

Command & Conquer 3: Tiberium Wars, Battlefield 2142, Need for Speed Carbon, and the as-yet unreleased Harry Potter and the Order of the Phoenix.

ובנוסף הם הודיעו שמהיום הם (כמו בליזארד) יפתחו במקביל גם לMAC וגם לPC.

http://www.gamespot.com/news/6172346.html?tag=latestnews;title;4

פורסם

ID? זה לא 3D?

ובקשר ל:

ובנוסף הם הודיעו שמהיום הם (כמו בליזארד) יפתחו במקביל גם לMAC וגם לPC.

http://www.gamespot.com/news/6172346.html?tag=latestnews;title;4

אז מי אחראית לתאימות הזו? מפתחות מנועי המשחקים? או מפתחות המשחקים?

פורסם
  • מחבר

תבדיל בין הידיעה על המנוע החדש של ID (שהם מדגימים אותו רץ על MAC) לבין ההכרזה של EA שהיא פיתחה גרסאות של 4 משחקים גם לMAC.

המנוע של ID רץ באופן נטיבי (מלשון native) על PC, MAC, PS3, 360

לעומת EA שצריכה לפתח מחדש את (לדוגמא) C&C3 לMAC.

תחשוב על מנוע כמו גוש חימר.

כל אחד יכול לעצב אותו איך שהוא רוצה. (החזון של ID)

ועל המשחקים של EA כמו אבן.

כמה שלא תסובב אותה היא עדיין תשאר באותה צורה.

ובמקרה של EA, הם מספיק גדולים בשביל להחזיק צוות אחד שיבנה את המשחק לPC וצוות שני שיבנה לMAC.

ז"א שלא חייבים להשקיע משאבים בפיתוח מנוע אחד שמתאים לפלטפורמות שונות, אם יש לך כסף לעשות שני מנועים בו זמנית. (הרבה יותר קשה וישר לפתח מנוע יעודי)

פורסם

אני מבין, אז בעצם מפתחת המשחק עושה את זה.

עוד שאלה - היות וזה יתמוך במאק - מה עם לינוקס? יתאפשר לשחק גם שם?

פורסם

המנוע החדש הוא DirectX קארמאק בכבודו ובעצמו אמר שהוא נוטש את הOpenGL אז על מה לכל הרוחות הוא רץ?

:nixweiss:

עריכה אחרי צפיה: טוב לדעת שלפחות מישהו עדיין מפתח את כל העניין של הMegatexture...

פורסם

בדיוק באתי לפתוח על זה דיון, בכל מקרה אני לא נדהם מהמנוע החדש מכיוון שלא ציפיתי למשהו אחר מהגאון שקוראים לו ג'ון קארמק.

איך אפשר לבוא כל כמה שנים ופשוט לקבוע סטנדרט חדש בגרפיקה(ואפשר להתווכח עד אינסוף אם יש תמיכה בשטחים פתוחים ואם המנועים של אנריל יותר טובים, זה לא משנה כלום).

המנוע הזה נראה בהחלט טוב, מתקרב כבר לגרפיקה פוטוריאליסטית והוא רק בתחילת דרכו בלי שום שינויים שחברות צד שלישי הוסיפו לו, ותהיו בטוחים שיוסיפו.

לגבי זה שהוא רץ על DX ולא על OGL, עד כמה שכולנו אוהבים לתמוך בקוד פתוח ובפורמטים של קוד פתוח אין מה לעשות וגם קארמק צריך ליישר קו עם התעשייה ולעבוד עם DX, אם הוא מעדיף את זה או לא זו כבר שאלה אחרת אבל עצם כך שהוא צריך להשתמש בDX זה ברור.

פורסם

חביבי, openGL מעולם לא היה קוד פתוח, הOpen זה שכל אחד יכול ליישם אותו מהצד של האפליקציה לא אומר כלום, זה כמו להגיד שC++ זה קוד פתוח. תמלוגים בOGL משלמים והרבה, כל חברה שיוצרת הרחבת openGL או משתמשת בה בעצמה בלבד, או מוכרת אותו בהרבה כסף. חוץ מזה אחרי פירוק הORB והעברת השרביט לchronos group בניהול הOpenGL בכלל לא ברור מה הולך איתו אבל זה כבר עניין אחר. קארמאק צחק על סוני, ירד על הPS3 והצהיר בגאווה רבה שהוא עובר לDirectX. עכשיו אם המנוע הוא DirectX, ובהתחשב שאין כמעט הרחבות OpenGL "פתוחות" כלומרת עם הרחבות ARB_(או מה שעכשיו זהCHR או וואט אבר) שמשתוות לפונקציות של DX10. וזה מנוע nextgen ואני דיי בטוח שאיד לא כתבו הרחבות openGL והכתיבו לייצרניות איך לבנות את החומרה שלהם(לא נראה לי שנבידיה תקשיב להכתבות נוספות מקארמאק אחרי סדרת הFX המהוללת שלהם) אז על איזה API לכל הרוחות הם מרציים את המנוע החדש שלהם על MAC....

פורסם

אז אולי זה היה תעלול שיווקי? או משחק פסיכולוגי עם המתחרות?

והם אכן עדיין עובדים בOGL?

אז DirectX לא עובד בלינוקס? (מצטער אבל אני לא בדיוק מבין בנושא)

פורסם

איזה משחק פסיכולוגי ואיזה תרגיל שיווקי, DX הם בטוח עושים לPC ול360.

אם הם מוציאים את זה לPS3 אחרי כל הירידות של קארמאק(המשפט המפורסם שלפתח משחקים לPS3 זה כמו להוציא לעצמך את העייניים עם כפית) אז הם חייבים גם OpenGL השאלה היא על איזה חומרה, ואיזה API בדיוק הם מריצים את זה על Mac. מMS לא הייתי מתפלא מלהוציא DX למאק באופן מלא בהתחשב שהיה להם אחד בשביל הSDK הראשון לxbox360, במיוחד בשביל לעשות cock block נוסף לסוני...

לפי ההכרזה של EA על פיתוח כפול, ובהתחשב שהם חברה שממחזרים מנועים במשך עשור אז אני בספק אם הם יפתחו מנוע משולב לכל משחק עכשיו, יש לי הרגשה שתיהיה הכרזה בקרוב על DirectX לMAC OS.

פורסם

יש חברה כלשהי, אם אתם רוצים אני אחפש את השם שלה שהיא מציעה שכבת תאימות, כמו WINE רק הרבה יותר טוב (אני מניח) ואז זה חוסך למפתחים את הכתיבה של הכל מחדש כי התוכנה בעצם "עוטפת" את המשחק ככה שהוא יתאים למאק

הנה האתר של החברה http://www.transgaming.com/news/?id=50

Cider is a sophisticated portability engine that allows Windows games to be run on Intel Macs without any modi.cations to the original game source code. Cider works by directly loading a Windows program into memory on an Intel-Mac and linking it to an optimized version of the Win32 APIs. Games are .wrapped. with the Cider engine and they simply run on the Mac. This means developers have only one code base to maintain while enjoying the .exibility of targeting multiple platforms and, therefore, multiple revenue streams. Cider powered games use the same copy protection, lobbies, game matching and connectivity as the original Windows game. All this means less effort and lower costs. Cider is targeted to game developers and publishers.

http://www.transgaming.com/products/cider/

אגב, היא גם החברה שמפתחת את cedega ככה שיש להם מוניטין 8)

פורסם

רק שהיא עובדת בצורה איומה לא תומכת בשום דבר כמעט את רוב התאימות היא יוצרת ע"י ביטול פיטשרים מתקדמים.

עם חומרת high end אפשר לשחק במשחקים שהיא תומכת בהם על medium - low.

פורסם

בקשר להודעה הראשית

ראיתי את הסרטון וחוץ מהשטחים הפתוחים המדהימים אך לא מציאותיים בכלל, זה לא נראה מרשים יותר מ CRYSIS למשל שקרב ובא "ממש"

האמת שהדמות שמדברת לא נראית מציאותית יותר ממשחקים שכבר יצאו לאור, בהתחשב בזה שזו הדגמה של מנוע חדש שיש לו עוד הרבההההה זמן עד שיראו משהו שיווקי ממנו, הייתי מצפה למשהו שאני אומר "וואו"

ולא משהו שאני אומר עליו את מה שכתבתי למעלה :\

סך הכל השטחים הפתוחים האלה יכולים להרוג כל מחשב קיים, אני מניח אבל עד שיצא משהו מהמנוע הזה, זה לא יראה מופרז שתהיה גרפיקה כזו ברוב המשחקים

***לדעתי :jump:

פורסם

במאק הם בטח פעלו אחרת, אחרת אני לא בטוח שEA הייתה ממהרת לתת להם להמיר את המשחקים

פורסם

יש לי הרגשה שMS שחררו framework לDX לmac, אין מצב שהם מריצים מנוע חדש על אימולציה, אפילו עם יש להם חומרת openGL 3.0 נסיונית שאני בספק, דרייברים וכו' מבחינת מערכת ההפעלה של MAC לא יאפשרו יותר מידי דברים בכל אופן.

פורסם
  • מחבר

דובי, הם אומרים שהמנוע הזה רץ על PC, MAC, 360 וגם על PS3.

אז.. מה אנחנו מפספסים פה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים