עבור לתוכן

צריך עזרה בהרכבת מפרט ב- 5-6k

Featured Replies

פורסם

היי,

קראתי לא מעט בפורום שלכם לאחרונה, והייתי שמח לקבל כמה הצעות למפרט, מכיוון שיש כמה תחומים שאני כבר לא עוקב אחריהם היום.

אני מעוניין במחשב שיחזיק לכמה שנים (כמובן עם שינויים ותוספות כשצריך כמו זכרון/HD/כרטיס מסך וכדומה).

זאת אומרת שאני רוצה board, מארז ומעבד טובים שיחיזיקו לי לפחות 2-3 שנים, אני מעוניין שיהיה יחסית שקט וקירור טוב גם חשוב לי (שוקל קירור מים אם המחיר סביר).

אני מתאר לעצמי שאני יכול לתאר את עצמי כחצי gamer במקרה הטוב ככה שלא צריך כרטיס מסך הכי טוב שיש (אני שוקל את ה ATI 1950xt או משהו תואם של nvidia).

לא צריך מסך (משתמש ב SyncMaster 730B), לא צריך ציוד היקפי, לא מתוכנן OC (אין לי סבלנות, זמן או חשק להתעסק עם זה).

השימושים של המחשב אם זה יעזור לכם להרכבת מפרט הם עבודה בגרפיקה, תכנות, אני מפעיל מלא תוכנות בו זמנית ועובד איתם במקביל (ולכן חשוב לי גם שיהיה DUAL DVI לכרטיס מסך).

תודה רבה מראש.

פורסם

בבקשה...מחשב שיחזיק להמון זמן...כרטיס מסך מעבר לדרישות שלך לדעתי אבל ככה לא תיהיה צריך להחליף כי הוא כבר תומך DX10 והוא חזק מספיק לפי איך שתיארת...

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1303

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤647

כרטיס מסך:

SPARKLE PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤1675

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤394

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤209

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤553

מארז:

NZXT LEXA w/o PSU ¤648

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤425

קרור למעבד:

SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ¤263

קרור למארז:

GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 X2 ¤94

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤6099

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה, המעבד ולוח האם זה מה שחשבתי לקחת (עדיין שוקל אם עדיף לוח של ASUS או GIGABYTE).

אישית אני מעדיף לחסוך קצת בכרטיס מסך לעת עתה ולשפר אותו כשאני אצטרך.

שתי שאלות -

1) בקשר לקירור, האם מה שהצעת עדיף על קירור מים או פשוט יותר זול?

2) אילו חלקים ידרשו ממני ספק חזק יותר מ 400W והאם הספק שאתה מציע שקט יחסית? (ביחסית אני מתכוון שבוא לא נשתגע עם ספק ללא מאוורר אבל גם לא רצוי פרופלור ;) )

פורסם

הלוח של ג'יגבייט מעולה ולדעתי עדיף...

הקירור ששמתי לך הוא הקירור אוויר הטוב בעולם (! למרות מחירו זה מה שהוא באמת!!)

וקירור מים זה רק למי שעושה OC ומערת מים איכותית שתתן אותם ביצועים ואותו שקט כמו הקירור הזה תעלה בערך 800-1000 שקל....כי הפשוטות פשוט לא מישתלמות ועדיף אוויר...במיוחד אם אתה לא עושה OC רצחני

הספק הזה ממש ממש חזק...הוא מספיק למערכת מבוססת GTX אם זה עוזר לך להבנה....הוא שקט מאוד! ותיהיה צריך להעמיס עליו מאוד כדי שהוא לא יזחיק...אני יודע אישית שהוא מחזיק מחשב של חבר שלי שיש בו כול כך הרבה דברים ותוספות ותאורות ושיפורים והספק מחזיק כמו גדול....

לדעתי כדאי לך להישאר עם הכרטיס ששמתי לך כי הוא יחזיק לך לעוד המון זמן...כי אם תיקח את הX1950XT בעוד שנה-שנתיים מקסימום הכול יהיה DX10 ותיהיה חייב להחליף וחבל על הכסף...

אני לא רואה איפה יש פה לשפר....מארז מצוויןן ספק מעולה קירור מעולה הכול טוב לדעתי הייתי משאיר ככה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך, מאוד עזרת לי.

בקשר לכרטיס מסך, הקטע הוא שאני בכלל התלבטתי בין ה x1950pro ל x1950xt ;D

לא בטוח שכרגע אני בכלל צריך אותו, ואם אני לוקח את ה PRO עכשיו אני חוסך לי 700 שקל עכשיו. בנוסף, אני לא כל כך מתלהב מלקנות DX10 עכשיו מאותה סיבה שהזוכרה במקומות אחרים שזו טכנולוגיה חדשה שסתם עולה הרבה כסף עכשיו, בעוד שנתיים יהיו כרטיסים הרבה יותר זולים שנותנים את אותם ביצועים כמו שה 8800GTS מספק.

אין לי בעיה להשקיע עוד 1000שקל בעוד שנה או שנתיים על כרטיס מסך חדש, הנקודה היחידה היא של PRO אין DUAL DVI לפי מה שראיתי. האם יש לו יציאת מסך רגילה ו - DVI אחד? זה גם יהיה מספיק.

פורסם

אז אני מציע לך לקנות כרטיס מסך חלש יחסית (7300/7600) ולשדרג ל 88GTS/X בהמשך...

פורסם

אני הייתי מחכה לקיץ. :jump:

בקיץ מעבדי ה E6600 יוזלו ב + 400ש"ח ובהפרש תוכל לשדרג ללוח P35 שתומך בזיכרון מסוג DDRIII ובליבה החדשה של אינטל.

כיוון שאמרת שבעתיד אולי תשדרג את הזיכרונות, עדיף לפתוח את האופציה לשדרג לזיכרון DDRIII ולכן לוח שיבוסס על ערכת השבבים החדשה יהווה פתרון מצוין!

פורסם

אם הוא מחכה לקיץ אז זה בכלל משהו אחר..

מעבדי ה Quad יעלו כמו שה 6600 עולה היום, אולי אפילו פחות

פורסם

הE6600 לא ירד במחיר, יהיו מעבדים אחרים שיחליפו אותו שחלקם יעלו קצת פחות ממנו.

פורסם

הE6600 לא ירד במחיר, יהיו מעבדים אחרים שיחליפו אותו שחלקם יעלו קצת פחות ממנו.

מה?! ממתי :s05:

עד עכשיו בכל דיון אמרו שהמחיר שלו ירד ל 900ש"ח (+-)!

אם הוא מחכה לקיץ אז זה בכלל משהו אחר..

מעבדי ה Quad יעלו כמו שה 6600 עולה היום, אולי אפילו פחות

לפי מה שידוע לי, ה Q6600 יעלה כמו E6600 לפני הורדת המחירים (1700-1900ש"ח).
פורסם

המחיר של הE6600 ירד ל900+-? אתה חי באשליות בן אדם.

צריכים להיכנס מעבדים אחרים הE6X50 עם בס של 1333 מה"צ שהכי חזק מהם הE6850 יעלה כמו הE6600 כיום, החלשים יותר בסדרה אני לא יודע כמה הם יעלו. הQ6600 יעלה בסביבות 1500-1600 ש"ח בקיץ.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה גם, אבל תמיד יש סיבה טובה למה לחכות, זה אף פעם לא נגמר ::)

האם ה 7300/7600 נחשבים סבירים? אני רוצה משהו סביר בינתיים, לא חלש מידי.

פורסם

סבירים בהחלט למחיר שלהם.

אם אתה מתכנן שדרוג לכרטיס מסך DX10 בהמשך, שווה ללכת על כרטיס כזה עכשיו.

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק אותם, תודה. אני אמור לקבל הצעה בימים הקרובים, אולי גם אלך להרכיב מפרט ב KSP בשביל ההשוואה, אני אפרסם כשיהיה לי אותם ביד.

פורסם

סליחה, הדגם המשופר של E6700 יעלה בערך 900 ש"ח (183$)!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים