עבור לתוכן

צריך עזרה בהגדרת זכרונות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לפני מספר דקות רכשתי והוספתי למערכת שלי כרטיס Kingston 1024mb DDR2 667 Mhz.

ברשותי כבר היו 2 כרטיסים 512mb DDR2 667 Mhz, שהיו מחוברים ביחד ופעלו בDual Channel.

כעת מכשהוספתי את הכרטיס, המערכת מציגה לי בBios זכרון 2048mb כמו שצריך, וגם דרך כניסה לMy Computer > Properties מציג לי 2.00GB

אבל בהדלקת המחשב מופיע לי Single Channel.

השאלה שלי היא: כיצד אני מגדיר את המערכת על מנת שתפעל באופן האופטימלי? האם יש צורך להעביר לDual Channel או אופציה אחרת כלשהי? ואם כן, איך אני עושה את זה?

תודה מראש.

פורסם

אתה לא יכול להשתמש בערוץ כפול עם 3 מודולי זיכרון, אלא אם כן יש לך לוח מיוחד (היה כזה פעם עם NF2). ערוץ כפול עובד רק עם 2 או 4 יחידות זיכרון. אגב, לא רשמת איזה לוח יש לך. אם זה ה GA-M55Plus-S3G שבמפרט, אז אתה לא יכול לעבוד בערוץ כפול עם 3 יחידות זיכרון.

עדיף לך למכור את 2 הזיכרונות של 512MB ולקנות עוד אחד של 1GB, ואז תוכל לעבוד בערוץ כפול.

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול להשתמש בערוץ כפול עם 3 מודולי זיכרון, אלא אם כן יש לך לוח מיוחד (היה כזה פעם עם NF2). ערוץ כפול עובד רק עם 2 או 4 יחידות זיכרון. אגב, לא רשמת איזה לוח יש לך. אם זה ה GA-M55Plus-S3G שבמפרט, אז אתה לא יכול לעבוד בערוץ כפול עם 3 יחידות זיכרון.

עדיף לך למכור את 2 הזיכרונות של 512MB ולקנות עוד אחד של 1GB, ואז תוכל לעבוד בערוץ כפול.

מה יותר טוב אם כן? 1GB בDual Channel או 2GB בSingle Channel?

פורסם

לדעתי הכמות יותר טובה מאשר דואל, כי כאן הכמות של הזיכרון נותנת יותר ביצועים.

פורסם

כמו שאמרתי, אידאלית - 2GB בערוץ כפול, אבל אני מניח שזו לא אפשרות כרגע.

בעיקרון, עדיפה כמות על מהירות (יעזור לביצועים הכלליים של המחשב ולריבוי משימות), אלא אם כן אתה משתמש בתוכנה מסויימת שלא משתמשת בהרבה זיכרון, אבל דורשת מהירות גישה לזיכרון גדולה ככל האפשר (זמן גישה קטן ככל האפשר לזיכרון), ואז עדיפה האפשרות של ערוץ כפול על כמות זיכרון כפולה, אבל נדיר מאד שזה המצב.

פורסם

DC אפשרי במערכות 915 ומעלה של אינטל גם בתצורות אחרות (נפחים לא זהים, סטיקים בנפחים שונים וכו')

פורסם

יש את ה Intel Flex Memory Technology, שמאפשרת חיבור מודולים מסוגים שונים ובנפחים שונים ועדיין לעבוד ב 128 ביט (ערוץ כפול), אבל במקרה הספציפי הזה מדובר על 3 מודולי זיכרון - 2 של 512MB ו 1 של 1GB. אני לא חושב שכיום זה אפשרי לעבוד בערוץ כפול עם 3 מודולי זיכרון, אלא רק עם 2 או 4 מודולים. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

סוף מעשה במחשבה תחילה

מצטער לבאס אותך אבל היית צריך להתיעץ לפני הקניה ולא אחרי

פורסם

יש את ה Intel Flex Memory Technology, שמאפשרת חיבור מודולים מסוגים שונים ובנפחים שונים ועדיין לעבוד ב 128 ביט (ערוץ כפול), אבל במקרה הספציפי הזה מדובר על 3 מודולי זיכרון - 2 של 512MB ו 1 של 1GB. אני לא חושב שכיום זה אפשרי לעבוד בערוץ כפול עם 3 מודולי זיכרון, אלא רק עם 2 או 4 מודולים. תקנו אותי אם אני טועה.

עד כמה שאני זוכר אפשרי לעבוד עם 3 סטיקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים