עבור לתוכן

מיפרט למחשב פיתוח - 4-5K...

Featured Replies

פורסם

על המחשב ירוצו מכונות ווירטואליות, משהו כמו 2-3 במקביל. לפעמים גם איזה מישחק כזה או אחר, וסביר להניח שהוא לא יהיה הדבר הכי חם בשוק ::)

חשבתי על הלוח של ASUS P5B DELUXE או על ה COMMANDO, היות ושמעתי רק דברים טובים על ה DELUX והיות והוא מגיע עם כניסת פיירוויר.

חשוב לי שיהיו לי כניסות רבות של כרטיסי PCI, ולכן ה COMMANDO יכול לבוא בחשבון.

מבחינת זיכרון, אני נוטה ללכת על קינגסטון (אחריות לכל החיים), אבל אם משהו דומה לו בביצועים, ובעל מחיר דומה אני פתוח להצעות.

מה ההבדל בין הסוג הזה והסוג ה "רגיל" של קינגסטון?

האם יש הצדקה למחיר בהיתחשב שאני לא ממש גיימר... ::)

מעבד, אינטל E6600, ניראה לי התמורה הכי טובה לכסף, בלי להישתגע יותר מידי.

דיסק יש לי, SATAII 160G של WD. מחכה רק למחשב החדש שיגיע (הזמנתי SATA בימקום IDE והוא נישאר במגירה)

מארזים, אני מחפש מארז טוב כולל שנאי שיחזיק מיספר דיסקים. חשוב שהמארז יהיה נוח לעבודה שוטפת, לפתיחה והרכבה של דיסקים וכו'. כמו כן שיראה טוב אם אפשר ;) מחיר עד 700 ש"ח... כמו כן, אם אפשר עם תצוגה. אה.. ושיהיה שקט.

כ.מסך יש לי של Gforch 5200 ניראה לי די מספק (גם כן ניקנה בטעות ושוכב במגירה ומחכה ליום הדין)

בקשר ללוח אם, אני מכיר ומחבב את ASUS, היה לי ניסיון רע מאוד עם לוחות של ג'יגהביט עם מעבד ה BIOS) AMD זוועתי) ולכן אני מעדיף את ASUS. אני לא ממש "נעול" על הלוחות שלהם, אם יש משהו שניראה טוב, יכול להכיל כרטיסי PCI 3 או יותר אני פתוח להצעות.

הצעות ותובנות יתקבלו בברכה,

תודה מראש,

גילי

פורסם

ציוד הקיפי ? מסך ?

פורסם
  • מחבר

ציוד הקיפי ? מסך ?

לא תודה, אני מסודר בשלב הזה של החיים (מחכה שהמסכים הרחבים והטובים ירדו טיפה)...

תודה,

גילי

פורסם
  • מחבר

בהצצה בחתכים של מיפרטים מומלצים, ראיתי שהרבה ממליצים על ה AMD, האם הוא באמת יותר טוב מהאינטלים?

הלוחות אם באמת יותר זולים ממה שאני תיכננתי (ASUS P5B DELUXE)

מישהו, משהו???

גילי

פורסם

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ₪1298

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ₪647

כרטיס מסך:

GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ₪837

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ₪492

מארז:

COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ₪418

מחיר סופי (כולל הרכבה): ₪3765

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

זה בסיס מעולה, אם אתה יכול קצת לפצל עם חנויות אפשר לעשות עוד קצת ואם אתה יכול לחכות חצי שנה (או משהו :S) תוכל להשיג מרובע ליבות באותו מחיר

ויש לך את זה

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ₪1298

לוח אם:

GIGABYTE GA-965G-DS3 REV3.3 ₪652

כרטיס מסך:

GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ₪837

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ₪1397

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ₪412

מחיר סופי (כולל הרכבה): ₪4540

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אז ככה, פה שיניתי את המארז משחור לרגיל (אתה יכול גם במפרט הראשון לשנות, לא שמתי לב שלקחתי שחור) והגדלתי לך את הזיכרון ל 4 גיגה שדי יעזור אם כי שוב, מומלץ לחכות איזה חצי שנה ולקנות מרובע (או מה שיהיה בשוק) וגם כדאי לבדוק חנות אחרת לקנות ממנה את הזיכרון

אגב, תבדוק שבמעבד שלקחתי יש תמיכה מובנית בוירטואליזציה [אין לי כח לבדוק :P]

פורסם
  • מחבר

תודה על העידכון, אבל אני מחפש משהו עם יציאת פיירוייר כדי "לחסוך" מקום של כרטיס.

גילי

פורסם

אז תחליף את הלוח ל P - DS3P

פורסם

מה זה מכונה ורטואלית ?

אתה מדבר מערכות הפעלה כמו WINDOWS ....או אימולטורים לאמבדד ?לדוגמה ARM ?

כי פשוט זיכרון 2GB זה בדיחה רעה ..את בהחלט צריך יותר ה CONTACT SWITCHING היה גרועה מאוד ...

בקיצור איזה מערכות וורטואליות כדי שנהיה יותר ממוקדים ...

פורסם

מן הסתם ש2 GB זה בדיחה רעה, פשוט לא ראיתי בIQPC 4 גיגה ואחרי זה הרכבתי עוד אחד שהוא טיפה יותר טוב

ומערכות וירטואליות הוא כנראה מתכוון לVMWARE או דברים כאלה

פורסם

לגבי הזיכרון, עדיף להשקיע עוד 40 שקל ולקחת במהירות של 800 - גם של חברה טובה (לאו דווקא קינגסטון).

לגבי כרטיס המסך - ניראה לי מיותר אם הוא לא גיימר.

ולגבי המעבד - ב-22 ביולי תהיה ירידה חדה במחירי המעבדים של אינטל, אם תחכה תוכל לקנות בהפרש עוד 2GB זיכרון וישאר לך עודף...

פורסם
  • מחבר

לגבי הזיכרון, עדיף להשקיע עוד 40 שקל ולקחת במהירות של 800 - גם של חברה טובה (לאו דווקא קינגסטון).

לגבי כרטיס המסך - ניראה לי מיותר אם הוא לא גיימר.

ולגבי המעבד - ב-22 ביולי תהיה ירידה חדה במחירי המעבדים של אינטל, אם תחכה תוכל לקנות בהפרש עוד 2GB זיכרון וישאר לך עודף...

לגבי הלוח DS3P, האם לא כדאי לתת עוד 300 ש"ח ולקבל לוח שמפנק אותך בכל ה"תפנוקים" (הכוונה היא ל ASUS)? אם כבר לשים סכום כסף כזה על לוח אז עוד 300 ש"ח בראיה עתידית זה לא משהו כזה משמעותי, ובמיוחד לאור ה"צ'ופרים" שיש בו.

האם הלוח של ג'יגהבייט באמת יותר טוב מהלוח של אסוס?

מה קורה בדיוק ב22 ליולי שצפויה ירידת מחירים כזו?

אגב, ההחלטה נפלה, 2 צ'יפים של 2G...

ולתהיות של כולם לגבי מכונות ווירטואליות אז יש את VMWARE וגם את QEMUE...

תודה,

גילי

פורסם

אין שום טעם לזרוק 1000 שקל על לוח של אסוס שלא נותן לך יותר מהלוח של GB.

הלוח של GB לא יותר טוב אבל גם לא יותר גרוע, הלוח של אסוס (ואין לי מושג על איזה אתה מדבר אבל אני מניח על אחת הסדרות הגבוהות שלהם) הוא אולי מציג יכולות OC משופרות ועוד 2 כבלים, לא משהו ששווה לך 300 שקל.

ב22 ביולי מחיר המרובע ליבות יורד למחיר של E6600 (אם כי שמעתי שפיצלו את ההורדת מחיר, אחת תיהיה ב22 ואחת תיהיה ב2 בספטמבר :nixweiss:)

4 גיגה זה די חובה במחשב כזה רק שאין טעם להשקיע בזכרונות 800 (אם כי אני שמתי כאלו) מכיוון שללא OC הם לא יציגו ביצועים עדיפים

ובקשר ל QEMU, יש תוכנה קצת יותר נוחה, נראה לי קוראים לה OPEN BOX שהייתה תוכנה סגורה אבל החברה שלה פתחה את הקוד מקור

פורסם
  • מחבר

אין שום טעם לזרוק 1000 שקל על לוח של אסוס שלא נותן לך יותר מהלוח של GB.

הלוח של GB לא יותר טוב אבל גם לא יותר גרוע, הלוח של אסוס (ואין לי מושג על איזה אתה מדבר אבל אני מניח על אחת הסדרות הגבוהות שלהם) הוא אולי מציג יכולות OC משופרות ועוד 2 כבלים, לא משהו ששווה לך 300 שקל.

יכול להיות שזה לא "שווה". הבעיה שיש לי עם הלוחות של ג'יגהבייט היא הביוס שלהן. לאסוס יש את הביוס הכי אינטואיטיבי שראיתי עד היום. במיוחד בקטע של בחירת כונן הBOOT

ב22 ביולי מחיר המרובע ליבות יורד למחיר של E6600 (אם כי שמעתי שפיצלו את ההורדת מחיר, אחת תיהיה ב22 ואחת תיהיה ב2 בספטמבר :nixweiss:)

טוב, מה שניראה לי יקרה, אני אקנה את המחשב, ואז, יום אחרי זה ירדו המחירים. ככה זה תמיד, אז אני אתן לכם התראה שתוכלו להיתכונן ;D

4 גיגה זה די חובה במחשב כזה רק שאין טעם להשקיע בזכרונות 800 (אם כי אני שמתי כאלו) מכיוון שללא OC הם לא יציגו ביצועים עדיפים

ובקשר ל QEMU, יש תוכנה קצת יותר נוחה, נראה לי קוראים לה OPEN BOX שהייתה תוכנה סגורה אבל החברה שלה פתחה את הקוד מקור

openbox זה מימשק GUI, כמו גנום או KDE רק יותר קל.

אם כבר היתכוונת ל VirtualBox ::)

עוד משהו שלא מצא חן בעיניי בלוחות של GB הוא העדר של עוד כ.רשת. אבל מה שכן, יש להם הרבה כניסות לכרטיסים.

OK, אחרי מחשבה קצרה בסופ"ש, הבנתי שחול שכולל הכל, מתוצרת ASUS אני לא אמצא, אז הצעות לפי המיפרט שביקשתי, משהו שכולל כניסת פיירוייר, 2 כ.רשת אם אפשר, לוח שמאפשר אוברקלוק ברמה סבירה, ביוס לא "מבורדק" עם כמה שיותר כניסות לכרטיסים...

תודה מראש,

גילי

גילי

פורסם

זה מה שיש בלוח שאני בחרתי לך (אם אני לא טועה ;D)

הביוס של גיגה ביט ממש נוח, מניסיון אבל אם אתה בכל זאת רוצה, תשקיע עוד ותקנה לוח של אסוס :nixweiss:

וכן, התכוונתי לVirtualBox :-\

פורסם
  • מחבר

איך הלוח P5BV Asus?

אמנם יציאת רשת אחת, אבל 3 PCI...

גילי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים