עבור לתוכן

בקשת עזרה בבניית מפרט למחשב לגיימרים במחיר של 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום, קוראים לי ערן, בן 18 ואני חדש פה..

קודם כל רציתי לומר שזה נראה פורום רציני ויפה מאוד..

אממ, קראתי את כללי הפורום וניסיתי להצמד אליהם כמה שיותר אז סליחה אם אני עושה משהו לא כמו שצריך..

רציתי לבקש עזרה בבניית מפרט למחשב למשחקים דיי כבדים ולגלישה מהנה ומהירה באינטרנט..

פניתי לכל מיני אנשים שיעזרו לי בבניית המפרט ומישהו שדיי מבין בנה לי את המפרט שאני יראה לכם..

אחרי שהוא בנה את המפרט אז שיניתי כמה דברים על פי עצות של אנשים מסויימים.. אני לא כל כך מבין בחלקים של המחשב עצמו אז רציתי לבקש עזרה ממכם..

המחיר שאני מעוניין לשלם הוא 6,000 שקל .. במפרט שאני מראה רשום גם המחירים שמצאתי לחלקים האלו אז תגידו מה דעתכם ומה הייתם משנים..

המפרט הזה לא כולל מארז\ספק כוח (אני לא יודע אם זה בא ביחד או משהו), וקירור למעבד ולמארז.. אני לא צריך רמקולים, כרטיס טלוויזיה או כרטיס קול איכותי..

אין לי העדפות מסויימות לחברות מסויימות.. ואני מנסה לבנות מערכת מחשב שהכל יהיה בצבע שחור ואם יהיה אורות כחולים במארז או משהו זה יהיה נחמד..

הייתי מעדיף גם שהמחשב יהיה שקט כמובן.. ולא יעשה הרבה רעש.. אם מה שאני מבקש עולה יותר מ-6000 שקל אז אם תוכלו להגיד לי את המחיר זה יעזור מאוד..

אני לא צריך מערכת הפעלה או תוכנות.. וגם לא בדיקת מעבדה לחלקים והרכבתם..

מפרט המחשב:

מעבד: AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX

מחיר: ¤615

לוח אם: GIGABYTE GA-M55plus-S3G

מחיר: ¤459

כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL

מחיר: ¤808

דיסק קשיח: SAMSUNG 250GB 8MB SATA2 7200 RPM - SP2504C

מחיר: ¤369

צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

מחיר: ¤190

זיכרון: TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5

מחיר: ¤598

סט מקלדת ועכבר: MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 1000

מחיר: ¤174

מסך: LG LCD 19" L1960TR 2ms DVI

מחיר: ¤1460

מצלמת אינטרנט: Microsoft VX-3000

מחיר: ¤230

מחיר סופי: ¤5,219

אז זהו.. תודה רבה רבה רבה לעוזרים..

ומקווה שיענו לי.. :);)

פורסם

אוקיי קודם כול ברוך הבא לפורום שלנו...מקווה שתהנה כאן כמוני וכמו כול שאר החברים הנהדרים כאן...

החלטתי שאני בונה לך את המפרט מההתחלה ותגיד לי אם אתה אוהב ומסכים..אני בונה לך אחד שכולל הכול כולל ספק מארז ושאר הדברים..

הכרטיס מסך שבחרת מאוד חלש למשחקים כבדים כמו שהגדרת מה שאני שם לך עכשיו הוא כרטיס חזק עשרות אחוזים ממה שבחזרת....

חוץ מהמצלמת אינטרנט שאני אישית הייתי מוותר עליה (לדעתי מיותר) המפרט כולל כול מה שצריך אלא אם כן יש משהו שלא ציינת ולא שמתי...

מעבד:

AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.2GHz 1MB CACHE - ADO4200CUBOX - BOX ¤581

לוח אם:

ASUS M2N-E ¤534

מסך:

LG LCD 19" L1953TR 2ms DVI ¤1302

כרטיס מסך:

SPARKLE PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤1639

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤386

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤204

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤541

מארז:

NZXT APOLLO w/o PSU ¤396

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 1000 ¤176

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤416

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤6090

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה M.L..

דבר שני יש לי שאלה לגבי המפרט שלך..

המפרט אינו כולל קירור למעבד ולמארז (או שכן ואני לא יודע).. זה לא דבר שחשוב במחשב מהסוג הזה?

וגם רציתי לדעת עם המחשב נחשב שקט וחוץ מזה נראה לי שאני יקח את מה שרשמת אז תודה רבה!! ;D

עריכה: והרגע ראיתי ב-IQPC שיש מבצע על זיכרון KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ב-482 לא עדיף על שלי?

פורסם

תשמע יש את הקירור שבא עם המעבד....אם אתה לא עושה OC אז אתה לא ממש צריך....אתה רוצה שקט? אפשר לקחת את זה בעלות מינמלית ולקבל קירור יותר טוב ממה שבא עם המעבד והרבה יותר שקט..לינק: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2853

כעיקרון אין לך צורך בקירור אם אתה לא עושה OC....אם אתה גם לא יכול לחרוג אז אין צורך...אם אתה יכול לחרוג בשביל הקירור (והשקט) אז אין בעיה כי זה קירור מצויין...(רציתי לתת לך משהו אחר אבל אין במלאי)

מניסיון שלי הקירורי סטוק (מה שבא עם המעבד) של AMD יותר רועשים מהקירור סטוק של אינטל ככה שאם המחשב בחדר שלך או משהו אז הייתי שם את זה כדי שתוכל לישון בלילה כמו בנאדם

בקשר לזיכרונות: ההבדל בניהם הוא של 60 שקלים פחות או יותר והזיכרונות שנתתי לך הם 800MHZ ושל חברה יותר טובה...אם אתה רוצה לחסוך אז בכיף תשנה את הזיכרונות לאלו...

ובקשר לשאלה אם המחשב נחשב שקט בכללי....כן הוא נחשב שקט בכללי אבל שקט זה דבר יחסי...מה שיישמע לי רועש (יש לי שמיעה חדה מאוד) לך יכול להישמע שקט כמו קבר...כעיקרון זה מיפרט שקט..במיוחד אם תוסיף את הקירור

פורסם

המעבד מגיע בקופסא עם קירור סטוק לא רע בכלל, שאלא אם כן אתה מתכוון לבצע OC (אם אתה לא יודע מה זה, אז אתה לא מתכוון לבצע את זה) אין צורך להחליף.

המארז מגיע עם מאוורים טובים ושקטים, והמארז עצמו גם יבלע את רוב הרעש מהמאוורר של המעבד (שלא מאוד מרעיש גם ככה).

המארז, באופן כללי, נחשב איכותי מאוד ושקט. אני ממליץ עליו גם בחום!

עריכה:

וואיי m.l אתה מהיר! לא שמתי לב שהגבת כבר. מצטער...

פורסם

אני יודע אני מכיר את המארז..מארז איכותי וטוב (יש לי ניסיון אישי איתו) מניסיון (רב מאוד) שיש לי עם הגופי קירור של הסטוק של AMD הם יותר רועשים מהסטוק של אינטל...לפחות לפי חוש השמיעה שלי...לא משהו רציני אבל יש איזשהו שינוי ברעש....בכול מקרה הגוף קירור בא כהמלצה אם הוא רוצה ממש שקט...

עריכה:

וואיי m.l אתה מהיר! לא שמתי לב שהגבת כבר. מצטער...

חופשי...רשמת דברים נכונים ואין בעיה בלהגיב....כול אחד יכול לתרום בכיף את דעתו

פורסם
  • מחבר

תשמע יש את הקירור שבא עם המעבד....אם אתה לא עושה OC אז אתה לא ממש צריך....אתה רוצה שקט? אפשר לקחת את זה בעלות מינמלית ולקבל קירור יותר טוב ממה שבא עם המעבד והרבה יותר שקט..לינק: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2853

כעיקרון אין לך צורך בקירור אם אתה לא עושה OC....אם אתה גם לא יכול לחרוג אז אין צורך...אם אתה יכול לחרוג בשביל הקירור (והשקט) אז אין בעיה כי זה קירור מצויין...(רציתי לתת לך משהו אחר אבל אין במלאי)

מניסיון שלי הקירורי סטוק (מה שבא עם המעבד) של AMD יותר רועשים מהקירור סטוק של אינטל ככה שאם המחשב בחדר שלך או משהו אז הייתי שם את זה כדי שתוכל לישון בלילה כמו בנאדם

בקשר לזיכרונות: ההבדל בניהם הוא של 60 שקלים פחות או יותר והזיכרונות שנתתי לך הם 800MHZ ושל חברה יותר טובה...אם אתה רוצה לחסוך אז בכיף תשנה את הזיכרונות לאלו...

ובקשר לשאלה אם המחשב נחשב שקט בכללי....כן הוא נחשב שקט בכללי אבל שקט זה דבר יחסי...מה שיישמע לי רועש (יש לי שמיעה חדה מאוד) לך יכול להישמע שקט כמו קבר...כעיקרון זה מיפרט שקט..במיוחד אם תוסיף את הקירור

אוקיי, אין לי מושג מה זה OC וחשבתי שהזכרון של קינגסטון יותר טוב.. אז סבבה אני ישאיר את השני..

ואם אתה אומר שאני לא צריך את הקירור אז זה מעולה..

אני יקח את החלקים שבנית לי ורק את המסך אני יקנה ממקום אחר.. אני רוצה את המסך שרשמתי במפרט שלי.. אולי קצת לחרוג במחיר אבל זה מסך ממש מעולה אז זה שווה את ההשקעה לדעתי..

תודה תודה תודה.. אני חייב לך.. ואין לי מושג איך אני יחזיר לך.. חח

אממ וזהו אני מאושר.. אני יקנה את המחשב עוד השבוע..

:):D ;D

פורסם

אין לך צורך להחזיר לי כלום...בכיף! ;D

אני באמת שעושה את זה בכיף....

תתחדש על המחשב....תהנה ממנו :xyxthumbs:

פורסם

יש כאן מפרט מעולה שייתן לך מענה ואופציית שידרוג בעוד שנה כאשר המשחקים כבר לא ירוצו :

סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר הקטגוריה מק``ט

675 675 1 מעבד Intel Core 2 Duo E4300 Box מעבדים IE4300

638 638 1 לוח אם GigaByte GA-965P-DS3 לוחות אם 39200

354 354 1 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 לייף 2500AAKS

480 480 1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 זיכרונות למחשב F2-6400CL5D-2GBNQ

1,596 1,596 1 כרטיס גרפי LEADTEK WinFast PX8800GTS 320MB PCI-E כרטיסי מסך LV380

194 194 1 צורב ASUS DRW-1612BL X16 DVD כוננים אופטים 30902

369 369 1 מארז ללא ספק NZXT Apollo מארזים NZApolloB

401 401 1 ספק כח Enermax Liberty 400W ספקי כח ELT400AWT

131 131 1 קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 קרור ומודינג AC-FREEZER-7-PRO

1,191 1,191 1 מסך מחשב LG 19" L1953TR 2ms LCD מסכים L1953TR

10 פריטים

6,029 ₪ סכום כולל מע``מ

כל מה שאתה צריך זה לחפש כאן מדריך ולהיעזר בפורום המתאם ולעשות OC (המהרה, OVER CLOCK) למעבד שיחסית חלש ואז תוכל להגיע לביצועים יותר טובים בהרבה מהמעבד E6600 שעולה כפול במחיר אז גם חסכת וגם אתה מגיע ליותר ביצועים. אגב בביצוע הOC תוכל להגיע לתדרים גבוהים ללא כל סכנה כאשר הקירור ששמתי לך מחליף את הקירור הרגיל של אינטל גם יותר שקט וגם יותר אפקטיבי.

בקיצור המפרט כאן פשוט מעולה ותוכל בעוד שנה לערך שהשוק יידרוש יותר להוסיף עוד 2 ג'יגה זיכרון ולהחליף אפילו מעבד שהמחירים יירדו למעבד מרובע ליבות (כלומר 4 ליבות, המעבד הנוכחי הוא כפול ליבה - 2 ליבות).

אם תגדיל את התקציב ל7K זה יהיה ממש מושלם אבל אם אין ביכולתך אז תיקח את המפרט שלי ותעשה OC למעבד ותקבל מחשב סוס למשחקים קיימים הכל על מקסימום גרפיקה.

פורסם

נערך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים