עבור לתוכן

לימודים אקדמאים- בחירת מקצוע, מוסד לימודים

Featured Replies

פורסם

מה לא עלה על הפרק, הנדסת אוירונאוטיקה וחלל, הנדסת חומרים, רפואה, רפואה משלימה, פסיכולוגיה, אדריכלות, ביולוגיה, מדעי המחשב, אבל.. אף אחד מהם לא עשה לי תחושב של " כן זה מה שאני רוצה לעשות כשאני קמה בבוקר ליום עבודה".

מאוד מעניין אותי מחקר, בעיקר רפואי.

אז כנראה שמוסד הלימודים יהיה הטכניון, מרושע ככל שיהיה. אם למישהו יש דברים נחמדים להגיד עליו אני אשמח מאוד לשמוע.

תל אביב לא נראה לי, וב"ש זה חור מידי..

עכשיו, הבנתי שביואינפורמטיקה זה טיפשי לעשות, כי אי אפשר לעשות עם זה במחקר ובשביל מתכנתים מעדיפים רק מדעי המחשב.

אז השאלה היא בעצם, מה כדאי ללמוד..

הנדסת חומרים\כימית- אילו אפשרויות תעסוקה יש בזה אחרי תואר ראשון ומה המשכורות?

מה נדרש ממני בסוף התואר כדי להמשיך במחקר ו\או לתואר שני?

:s05:

אשמח למידע מועיל בנושא

תודה ;D

פורסם

מה טוב בטכניון? הממ... בחיפה יש המון פאבים. זהו, בערך.

פורסם

הטכניון הינו המוסד האקדמי ההנדסי הטוב ביותר בארץ. :xyxthumbs:

ואני ממליץ בחום לבוא ללמוד אצלנו. :hi:

אמנם יש תלונות מסויימות לגבי מרצים מסויימים,

ב-6 השנים שבהן אני עובד ולומד בטכניון נתקלתי לרוב ביחס חיובי ואוהד לפתרון בעיות.

סיימתי תואר ראשון בהנדסה כימית (המונח המתאים יותר הוא "הנדסת תהליך") בהצטיינות,

ואני מועסק כחוקר נלווה במוסד הטכניון. אני חוקר בקרה על מערכות אופטיות מסתגלות.

מה הקשר לכימיה :nixweiss: אין!

בוגרים אחרים במחזור שלי (מעודכן ללפני שנה בערך) מועסקים ב:

-אינדיגו.

-.HP

-נירוסופט.

-טרו.

-טמבור.

-טבע.

-מודקון.

-חיפה כימיקלים.

-TOWER.

-הפקת אירועים.

-ברן הנדסה.

-תע"ש.

-לודן הנדסה.

-כרמל אוליפינים.

-קל בנין טרמק.

-נילית.

-תע"א.

-אינטל.

-וישי.

וחלק גדול מאוד עושים תואר שני, כולל אני. אמנם זו לא פקולטה נחשקת, ורמת התקציבים לבניינים יפים ומעבדות חדשות נמוכה יחסית לפקולטות אחרות, אבל זה מקום קטן ביתי וכיף ללמוד בו.

בעבר רמת ציון המינימום לקבלה לתואר שני בפקולטה היתה 80~, ו- 85~ היה מבטיח לך מלגה מלאה. כיום (השנה) עם הקיצוצים לכל חבר סגל יש 3~ מלגאים ולכן המצב די קשה. אני למשל עובד בפרוייקט על תקן חוקר ולכן לא מקבל מלגה ומשלם שכר לימוד מלא. כך שיש הרבה אפשרויות.

במה לבחור זה בעיה, אני לא חושב שיש לי אפשרות לייעץ בנושא זה מכיון שאין לי מושג בעצמי :lol:, יש פשוט כל כך הרבה דברים מעניינים שם בחוץ. אם יש לך את הציונים הנדרשים לפקולטות "נחשבות" יותר Go for It :xyxthumbs:. אני מניח שהדבר ישתלם כלכלית אפילו לפני שהתואר יסתיים. אופציה טובה היא להכנס לאתרים של הפקולטות השונות ולהסתכל על חברי סגל ותחומי המחקר שלהם. אופציה טובה עוד יותר היא לקבוע פגישת יעוץ עם אחראי לימודי הסמכה בפקולטות שבהן את רוצה ללמוד ולדבר איתו. :yelclap:

פורסם
  • מחבר

וואו, מה שאתה עושה נשמע בדיוק מתאים לי

לא ידעתי שיש כל כך הרבה אפשרויות תעסוקה בהנדסה כימית

יש הבדל מהותי בין הנדסה כימית להנדסת חומרים מהבחינה הזו?

באיזה פקולטות יש יותר סיכוי להתקבל כחוקר? ומה בדיוק מוגדר כ"פקולטה נחשבת יותר"?

פורסם

העבודה שלי היא היוצא מן הכלל. אז אם אופטיקה ובקרה נשמע שילוב מעניין,

כדי לך לנסות בהנדסת מכונות, הנדסת חשמל או פיסיקה, לא בפקולטה שלי.

התקבלתי לעבודה מכיון שהפרופסור שלי מכיר אותי וסומך עלי,

זה שם המשחק בעולם האקדמאי - המלצות והיכרות אישית.

לכן עצה טובה להמשך, צריך למצוא מנטור בפקולטה. יש להשתדל להכיר את רוב חברי הסגל,

ולמצוא אחד או שניים נחמדים עם נושאי מחקר שנראים מעניינים. אחרכך יש להשתדל לקחת את כל הקורסים שלהם,

בעיקר מעבדות או פרוייקטים, כדי לקדם היכרות מעמיקה. ואז צריך קצת מזל (כדי שהם יקבלו פרוייקטים ויקחו אתכם).

הנדסת חומרים זה תואר כפול 4.5 שנים עם כימיה או פיסיקה. התואר מתעסק במדע החומרים והתאמתם לשימושים הנדסיים.

התחום (כמו גם הנדסת מזון וביוטכנולוגיה) התפתח מהנדסה כימית, במשך השנים הדיסיפלינות ההנדסיות עברו בידול ונוצרו חדשות.

יש עדיין נושאים של הנדסת חומרים בפקולטה להנדסה כימית כגון פולימרים וחומרים קרמיים,

וגם בנושאי ביוטכנולוגיה כגון ריאקטורים ביולוגים (תכנון, בקרה, קטליזה ועוד...), סימולציה מולקולרית של חלבונים ועוד.

הפקולטה להנדסה כימית אמורה להתעסק בתהליך היצור,

כלומר כימאי המציא חומר חדש -> עכשיו איך יהיה אפשר לייצר אותו בטונות ובזול (תהליך). :lol:

אבל בפועל רוב החוקרים בפקולטה מתעסקים בנושאים אחרים.

פקולטות "נחשבות" בטכניון: רפואה, הנדסת חשמל, הנדסה ביורפואית, מדמ"ח ושילובים של הנ"ל עם פיסיקה ביולוגיה מתמטיקה וכו'.

ויסלחו לי אלוהי הטכניון אם שכחתי מישהוא. דרך אגב עם הסכם הראשוני שהיה לי לפני 6 שנים הייתי מתקבל לריפוי בעיסוק בקושי. :nixweiss:

משהוא מוזר קורה?

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז רגע, קודם כל תודה רבה!

דבר שני- אני עושה אפיק מעבר בפתוחה, אני מקווה לעבור לטכניון שנה הבאה.

אז אני בשלב הקריטי של לבחור את הקורסים הנכונים ולא לקחת סתם קורסים שאני לא צריכה לאפיק, בשביל זה צריך לבחור עכשיו.

אם התחום שמעניין אותי הוא תגליות חדשות, מחקר, מחקר רפואי, ייעול תהליכי יצור, ואולי גם לכתוב תוכנות עזר למחקר, מה התחום שיתאים לי?

הנדסת חומרים, מה עדיף, עם כימיה או פיזיקה? יש עם זה עבודה כמו בהנדסת חומרים?

האמת שאני מכירה שם את הדיקן לכימיה אז המלצות להמשך, אם יהיו לי ציונים טובים, אני חושבת שיעזרו לי (:

הלהבת אותי לגמרי עכשיו, אני רואה את האור!

פורסם

מה טוב בטכניון? הממ... בחיפה יש המון פאבים. זהו, בערך.

וקורס קפואירה! ;D

(לוקח פעם שנייה)

פורסם

אוקי, אז רגע, קודם כל תודה רבה!

דבר שני- אני עושה אפיק מעבר בפתוחה, אני מקווה לעבור לטכניון שנה הבאה.

אז אני בשלב הקריטי של לבחור את הקורסים הנכונים ולא לקחת סתם קורסים שאני לא צריכה לאפיק, בשביל זה צריך לבחור עכשיו.

אם התחום שמעניין אותי הוא תגליות חדשות, מחקר, מחקר רפואי, ייעול תהליכי יצור, ואולי גם לכתוב תוכנות עזר למחקר, מה התחום שיתאים לי?

הנדסת חומרים, מה עדיף, עם כימיה או פיזיקה? יש עם זה עבודה כמו בהנדסת חומרים?

האמת שאני מכירה שם את הדיקן לכימיה אז המלצות להמשך, אם יהיו לי ציונים טובים, אני חושבת שיעזרו לי (:

הלהבת אותי לגמרי עכשיו, אני רואה את האור!

תואר ראשון בהנדסת חומרים אינו עומד בפני עצמו יש רק שני מסלולים משולב כימיה או פיסיקה.

אם יש לך היכרות עם הדיקן של כימיה אני בהחלט ממליץ על האפשרויות המכילות את הפקולטה (כימיה, חומרים-כימיה, ביוכימיה מולקולרית, או למטורפים

לגמרי תואר כפול עם כימיה :screwy:).

הייתי בהחלט ממליץ שתדברי איתו לפני הלימודים, על הטכניון בפרט ועל תחומי לימודים אקדמאים בכלל, אין חכם כבעל נסיון.

בענייני מחקר רפואי, אם יש לך את הציונים הנדרשים (בשמיים :kopfpatsch:), הייתי ממליץ על הפקולטה להנדסה ביורפואית. יש שלושה תחומים בפקולטה,

עיבוד אותות רפואי (תחום של הנדסת חשמל), ביומכניקה (תחום של הנדסת מכונות + חומרים+פיסיקה) ואיברים ורקמות מלאכותיות (תחום של חומרים + כימיה+הנדסה כימית). מאוד מעניין.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם

בואי נלך צעד צעד, מה הסכם שלך בטכניון?

פורסם
  • מחבר

הסכם שלי כרגע מספיק ללמוד מדעי הדשא, כי לא השקעתי בפסיכו וממש אין לי כוונה לעשות אותו שוב, אז בחרתי באפיק מעבר של הפתוחה.

אין אפיק לביוכימיה מולקולרית, אז כנראה שחומרים-כימיה איט איז

פורסם

אין אפיק לביוכימיה מולקולרית' date=' אז כנראה שחומרים-כימיה איט איז

[/quote']

דווקא יש:

http://www.openu.ac.il/afik/afik-tech/afik-tech-17-07.html

אבל אני בהחלט ממליץ על תואר הנדסי, בהצלחה באינפי I. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב אז מבולבלת.. מה האפשרויות שלי עם ביוכימיה מולקולרית ומה האפשרויות עם הנדסת חומרים\כימיה\פיזיקה?

אגב, אמרו לי שהמשכורות שמקצועות האלה מאוד נמוכות.. עד כמה?

ועל אינפי כבר חרשו לי את המוח כמה זה נורא.. אני כבר סקרנית לגלות..

פורסם

את דעתי על אינפי I באו"פ ניתן לקרוא כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=264318.msg2333643#msg2333643

להתקבל להנדסת חומרים:

http://www.openu.ac.il/afik/afik-tech/afik-tech-14-07.html

צריך 7 קורסים שהם 39 נקודות, קורסים קשים: אינפי I ומכניקה לדעתי. צריך ציון ממוצע 80 ומינימום 70 בקורס.

לביוכימיה מולקולרית:

http://www.openu.ac.il/afik/afik-tech/afik-tech-17-07.html

צריך 30 נקודות זכות טכניוניות מהרשימה בממוצע 80 ומינימום 70 לקורס, מכניקה נראה לי הקורס הקשה ביותר ברשימה (אינדיבידואלי :nixweiss:).

את האמת, הייתי בוחר בפקולטה הנדסית. בסוף תואר ראשון יש מקצוע ביד והשכר הממוצע למהנדסים, ברוב החברות, גבוה יותר מלא-מהנדסים.

לגבי רמות שכר, אני יכול רק לתת תחזית למקצוע שלי הממוצע עומד על 8000~ יש יותר ויש פחות.

לי למשל היתה הצעה מרפא"ל (לפני שבחרתי להשאר בטכניון) שעמדה על 16000~ ברוטו. :kopfpatsch:

בפרוייקט הנוכחי אני משתכר 11000~ ברוטו (7500~ נטו).

אני לא חושב שמהנדסי חומרים משתכרים פחות. :nono:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים