עבור לתוכן

מפרט למכונת משחקים לשנה וחצי הקרובות עד 10 אלף.

Featured Replies

פורסם

כמו מה? 1000? או 1066? וודאי שלא..

בישביל מה הוא צריך את זה?

פורסם
  • מחבר

אני שואל אותך מכיוון שאני לא מבין בזכרונות יותר מדי, האם ההבדל בעלות/תועלת הוא לא משתלם?

פורסם

תלוי במחיר כמובן.

כעיקרון יש גם לא מעט זכרונות במהירות 800 שיגיעו ל-1000MHZ וגם יותר.

כמובן שזכרון 1066MHZ מבטיח לך באס של 533 ביחס של 1:1 עם הלוח אבל ביננו אפשר לשים את הלוחות שיגיעו לבאס הזה על יד אחת וישאר עודף,ובכל מקרה לא תגיע לבאס כזה עם 6420 או 6600 על אויר לדעתי.

זכרונות 800 במידה ואתה עושה OC יספיקו לך לתדר של 3.4GHZ עם 6600.

קח בחשבון שאם אתה לוקח מרובע ליבה,הם לא טובים כ"כ ל-OC עקב פליטת החום העצומה שלהם ככה שלא היתי ממהיר Q6600 ליותר מ-3GHZ (בהתחלה לא היתי ממהיר אותו בכלל)

פורסם

AMIG2 תפסיק לבלבל תשכל "הGTX לא ינוצל ברזולוציה נמוכה". מה אתה עושה את עצמך או שאתה שבאמת יש לך כושר הסקת מסקנות לקוי, פותח הת'רד אמר 1024X1280 זה הרזולוציה הנוחה בשבילו מכאן תסיק שזה רזולוציה לDESKTOP ולא למשחקים כאשר במשחקים רזולוציה גבוהה תמיד עדיפה! הGTX לא ינוצל על DELL 3007 ברזולוציה מקסימלית בDESKTOP כי אין שם יישומים תלת מימדיים תובעניים הOS הנוכחית של הרוב (XP) לא כוללת בתוכה יישומים שאמורים לנצל כ. מסך עד הסוף.

וחוץ מזה הGTX כן מנוצל ונותן ביצועים טובים יותר בעשרות אחוזים גם ברזולוציות הנמוכות אפילו 1024X768.

לגבי פותח הת'רד, האמת הרוב כאן צודקים - כדאי לך לחכות ולפתוח ת'רד עוד חודשיים, אני מבטיח לך שעוד חודשיים המערכת שתביא תיהיה הרבה יותר משתלמת מאשר אם תתכנן אותה עכשיו.

לדעתי כדאי בכלל לחשוב בכיוון של E6800 בצירוף עם CF\SLI עם העדפה לSLI כי שם תקבל ביצועים חזקים יותר. אמרת לשנה וחצי? אז בהחלט SLI כי היכולות של HD2900XT הם לטווח היותר ארוך כאשר נתחיל להשתמש בסרטי HD מקוריים וכו', לכן SLI זה למיידי וזה מה שאתה מחפש הGTX ייעשו עבודה נפלאה.

הQ6600 לא ישמש אותו XTRACT מה הוא ייתן תוספת של 10 אחוז בCRYSIS? זה לא משמעותי ולדעתי עדיף מעבד שעובד בתדר יותר גבוהה בליבה כפולה מאשר מרובע ליבות כאשר מדובר במחשב לשנה וחצי שקשה לי להאמין שתוך שנה וחצי באמת המרובעי ליבות ייכנסו ברמה שכל מחשב שייקנה ייכלול מרובע ליבות אתה מבין? תקן אותי אם אני טועה ותסביר...

פורסם
  • מחבר

AMIG2 תפסיק לבלבל תשכל "הGTX לא ינוצל ברזולוציה נמוכה". מה אתה עושה את עצמך או שאתה שבאמת יש לך כושר הסקת מסקנות לקוי, פותח הת'רד אמר 1024X1280 זה הרזולוציה הנוחה בשבילו מכאן תסיק שזה רזולוציה לDESKTOP ולא למשחקים כאשר במשחקים רזולוציה גבוהה תמיד עדיפה! הGTX לא ינוצל על DELL 3007 ברזולוציה מקסימלית בDESKTOP כי אין שם יישומים תלת מימדיים תובעניים הOS הנוכחית של הרוב (XP) לא כוללת בתוכה יישומים שאמורים לנצל כ. מסך עד הסוף.

וחוץ מזה הGTX כן מנוצל ונותן ביצועים טובים יותר בעשרות אחוזים גם ברזולוציות הנמוכות אפילו 1024X768.

לגבי פותח הת'רד, האמת הרוב כאן צודקים - כדאי לך לחכות ולפתוח ת'רד עוד חודשיים, אני מבטיח לך שעוד חודשיים המערכת שתביא תיהיה הרבה יותר משתלמת מאשר אם תתכנן אותה עכשיו.

לדעתי כדאי בכלל לחשוב בכיוון של E6800 בצירוף עם CF\SLI עם העדפה לSLI כי שם תקבל ביצועים חזקים יותר. אמרת לשנה וחצי? אז בהחלט SLI כי היכולות של HD2900XT הם לטווח היותר ארוך כאשר נתחיל להשתמש בסרטי HD מקוריים וכו', לכן SLI זה למיידי וזה מה שאתה מחפש הGTX ייעשו עבודה נפלאה.

הQ6600 לא ישמש אותו XTRACT מה הוא ייתן תוספת של 10 אחוז בCRYSIS? זה לא משמעותי ולדעתי עדיף מעבד שעובד בתדר יותר גבוהה בליבה כפולה מאשר מרובע ליבות כאשר מדובר במחשב לשנה וחצי שקשה לי להאמין שתוך שנה וחצי באמת המרובעי ליבות ייכנסו ברמה שכל מחשב שייקנה ייכלול מרובע ליבות אתה מבין? תקן אותי אם אני טועה ותסביר...

דבר ראשון תודה על התגובה העניינית, בנוגע לדבריך האמת שאני מעדיף לשחק ברזולוציה של 1280X1024 ופשוט להפעיל את כל הפילטרים על הכי גבוה וכל האופציות הגרפיות פועלות מאשר לשחק על רזולוציה יותר גבוהה (אולי גם מכיוון שהמסך הנוכחי שלי נותן לי תדר רענון של 60הרץ ב1600X1200 וזה בלתי נסבל לעיניים).

בנוגע לSLI, נראה לי שזה ייקר את כל המערכת, חוץ מההוצאה על הכרטיס הנוסף אני גם אצטרך לוח תומך ובטח גם ספק יותר חזק (שגם ככה יצטרך להריץ עוד 6 הארדיסקים)

אני נוטה להסכים איתך שבטח יקח זמן למרובעי ליבות להיכנס לשוק חזק אבל אם זה יהיה משתלם יהיה חבל להישאר מאחורה ולקנות כפול ליבה כאשר יהיה ריאלי מאוד לקנות מרובע.

דבר נוסף זה שאזכרת את CRYSIS, העניין הוא שאני צריך להסתכל אפילו מעבר אליו ולך תדע אילו פאצ'ים שיתמכו תמיכה מלאה במרובעי ליבה יצאו למשחקים ואפליקציות שונות, מה גם שאני משתמש המון בקידוד של וידאו, דבר שבהחלט יכול לידי ביטוי במרובע ליבה.

לגבי הצפיה בתכני HD, אני לא בקיא כל כך בהבדלים בין הכרטיסים השונים בטיפול בHD, מה שאני יודע זה פשוט שהכרטיסים של ATI מריצים HD יותר טוב מאשר אלו של NVIDIA , אודה לך אם תוכל להרחיב קצת על ההבדל בביצועים ובגישה של החברות השונות בHD.

פורסם

אין שום סיבה שבעולם לעשות SLI או CF

מרובעי ליבה כבר היום מציגים שיפורים גדולים בתוכנות ושימושים שמנצלים אותם.

קידודי וידאו הם בהחלט תחום אחד שלדעתי מרובע ליבה יהווה יתרון גדול על כפול ליבה במיוחד כשאנחנו מדבירם על מרובע ליבה חזק שעולה רק 1500-1600 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

ויסטה מנצלת בכלל ריבוי מעבדים? זה בנוי בה?

פורסם

וודאי..גם XP

פורסם
  • מחבר

השאלה היא מה ההבדל בביצועים באחוזים, יש איזה בנץ' שעשו?(אני מתכוון בעבודה שוטפת ולאו דווקא בישומים של תוכנות צד שלישי, נטו עבודה בווינדוס)

פורסם

יש בנצ'ים שמראים Multitasking ו-Winrar ואפילו אופיס ותוכל למצוא אותו ב-Tom'shard בכל מקרה לא היתי מצפה לשיפור ענק בענייני אופיס וכו' אבל כמו שאמרתי בקידודי וידאו וכו' צפוי להיות שיפור משמעותי

פורסם
  • מחבר

אוקי ראיתי באתר של טום למה התכוונת ,בהחלט ביצועים שאחוז השינוי בהם ילך ויגדל עם הזמן.

פורסם

וודאי.

יצא Winrar 3.7 למשל שנדמה לי שהוא מנצל יותר מרובי ליבה מאשר גרסאות קודמות.

פוטושופ מנצל מרובי ליבה ועוד תוכנות אחרות ורבות באופן יחסי והעניין הזה רק ילך ויגדל בקצב מסחרר לדעתי.

פורסם

XTRACT, נראה שבאמת יהיה עדיף למערכת הספציפית הזו מעבד מרובע ליבה. עם זאת שאתה אומר קצב מסחרר אז לא נראה לי שאתה מדבר על שנה כי מרובעי הליבה באמת יהיו אפקטיביים ב60%+ מהתוכניות רק עוד מספר שנים, בכל מקרה תיהיה בטוח שמעבר לCRYSIS ללא SLI לא תוכל להריץ, אני אומר זאת לפי באנצ'ים והערכות כי אם GTX לא מסוגל להתעלות על עצמו ולהריץ כל משחק ברזולוציות עצומות בDX9 על לפחות 70-80FPS אז כנראה שבDX10 הוא לא יהיה כל כך חזק ונראה כי ריבוי הטקסטורות והאלמנטים והפילטרים הגבוהים במיוחד ייקשו מאוד על הכרטיס וייגרמו לביצועים נחותים אל מול כרטיסים חדשים יותר עתידיים - כך למשל בשבב החדש של NVIDIA הG92 פורסם כי הביצועים שלו לעומת הGTX יהיו כמו ההבדל בין 5950ULTRA ל7800GTX הבדלים עצומים מבחינת משאבים כלומר המשחקים שהשבב G92 צפוי להריץ ייקשו על כרטיסים כגון 8800GTS ו- GTX ו- 2900XT לכן לדעתי כדאי אם כל כך חשוב מחשב חדש לקחת מינימום SLI\CF כדי לא להתבאס בעוד 8-9 חודשים שGTA4 ייצא ותריץ אותו על רזולוציה נמוכה.

אני אתן לך הסבר קצר על הבדלי הרצת תכני HD בין 8800 ל 2900XT - הHD2900XT של ATI\AMD כרטיס שכולל בתוכו שבב HDCP כלומר high-bandwidth digital-content protection שזה סוג של קידוד לסרטי HD מקוריים (לדוג' כאשר תשכיר בעתיד סרט ע"ג מדיית HD-DVD\BLURAY ותחפוץ לצפות בו ה8800 לא יוכל.), יש שאומרים שהHDCP יישתנה כי הוא נפרץ ובכל זאת עדיין בחו"ל יש שמוכרים\משכירים אותו לצפייה בבית. ע"מ לצפות בתכני HDCP תצטרף טלוויזית HDCP וכונן HD-DVD\BLURAY שמחיר כונן שכזה עומד נכון להיום על תג מחיר מינימלי של כ 3K בחנויות בארץ וניתן לייבוא מEBAY במחירים של 500-800$. אגב לא משתלם לקנות כונן כזה שככל הנראה בעתיד יישולבו שניהם לכונן אחד (כבר הוצג גונן כזה) ומחירם רק יירד.

לסיכום בכל מקרה תחזור לכאן עוד חודש וחצי לסגור עניינים ותחסוך כמה שיותר. לדעתי כדאי לשלב במערכת שכזו מסך 24' שייתן לך חווית משחק\צפייה מדהימה, המסך של DELL 2407 מעולה ומסב הרבה אושר והנאה למשתמש הביתי בתחום הבידורי. המחשב הופך למעין תחליף לפלייסטיישן (לדעתי עדיף מכל קונסולה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים