עבור לתוכן

מה החוק אומר על נהיגה עם אוזניית בלוטוט?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת.

האם זה בוודאות חוקי בארץ או לא?

תודה.

פורסם

זה חוקי למהדרין.

פורסם

האמת שזה לא חוקי.

החוק מציין שרק רמקול שמותקן ברכב הוא חוקי.

"מותקן ברכב" יכול להיות גם על המגן שמש.

פורסם

חוקי מבחינת אוזניות כי אסור אוזניות לשתי האוזניים בו זמנית

לא חוקי מבחינת דיבור בפלאפון, אבל לדעתי לא אוכפים את זה, אני רואה יותר מדי נהגי מוניות מסתובבים עם זה כל היום

פורסם

למיטב זכרוני, החוק לגבי טלפונים סלולריים אומר שמותר לדבר בטלפון בזמן נהיגה באמצעות דיבורית (אין הגדרה ספציפית לגבי האם זו צריכה להיות דיבורית אישית או מותקנת ברכב).

פורסם

החוק אומר (ותקנו אותי אם אני טועה) שאסור לאחוז במכשיר סלולרי. ולכן זה מותר...

פורסם
(א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת

מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

(ב) האמור בתקנת משנה (א) יחול גם על הנוהג ברכב שבו הותקן או מצוי מכשיר טלפון קבוע או נייד, והנוהג

ברכב רשאי להשתמש בטלפון רק באמצעות מיקרופון המותקן ברכב.

תקנה 28(ב) אוסרת דיבור בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית.

"מיקרופון המותקן ברכב" כולל גם דיבורית אישית.

פורסם
  • מחבר

ממתי דיבורית אישית נחשבת למיקרופון המותקן ברכב?

בכל אופן, חברים שלי מקבלים על ימין ועל שמאל דוחות על נהיגה עם סלולרי (הם מחזיקים אותו ביד),

כמובן שאני לא אלך לקנות דיבורית לרכב כי זה יקר טילים

אז BT נחשב לפתרון הכי נורמלי מבחינת המחיר.

פורסם

מיקרופון המותקן ברכב זה לא כולל דיבורית אישית, מיקרופון המותקן ברכב משמע המיקרופון הוא חלק מהרכב.

אמנם, החוק אוסר על אזניות, הוא לא מדבר על אוזניה לכן זה "חוקי", זאת פרצה בחוק.

פורסם

מאז שנחקק החוק.

פורסם

ממש לא.

פורסם
  • מחבר

טוב, שאלתי איזה אחד ממשטרת טירת הכרמל והוא אומר שאין בעיה לנהוג ולדבר עם אוזנייה אלחוטית, מצד שני הוא לא המקור הכי אמין בעולם, בכל זאת... טירת הכרמל.

פורסם

בכל אופן, חברים שלי מקבלים על ימין ועל שמאל דוחות על נהיגה עם סלולרי (הם מחזיקים אותו ביד),

כמובן שאני לא אלך לקנות דיבורית לרכב כי זה יקר טילים

אז BT נחשב לפתרון הכי נורמלי מבחינת המחיר.

אני בכלל לא ממליץ לדבר בפלאפון בזמן נהיגה, מקסימום שואלים אם משהו דחוף/אני יחזור אליך שאני יצא מהאוטו/חונה בשוליים

פורסם

אין על ספיקר בפלאפון

אצלי זה הנוקיה 6230 במצב ספיקר, אתה שם אותו איפשהו ומדבר, שומעים אותך טוב, אתה שומע טוב, הכל טוב.

פורסם
  • מחבר

אבל עם חלון פתוח אתה חייב שהטלפון יהיה ממש מולך ואין איפה לתקוע את זה ברכב, קיצר לא הכי נוח, כרגע אני נוסע ככה ולא הכי מרוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים