עבור לתוכן

יכול להיות שהמהירות שלי יותר גבוהה ממה שאני חושב?

Featured Replies

פורסם

עקרונית, אם אני לא טועה, אני מקבל מהספק שלי מהירות של 5 מגה הורדה, ו-0.5 מגה העלאה.

אבל, השבוע שפתחתי פורט בראוטר שמתי לב למשהו מאוד מעניין, איך אומרים, תמונה אחת שווה אלף מילים:

speedat6.jpg

ולמי שלא הבין, הייתכן שיש לי 6 מגה הורדה ו-640 קילו העלאה ?????????????????????

פורסם

מה המהירות הכי מהירה שהורדת והעלת?

פורסם

חח כנראה מישהו בבזק או HOT עשה טעות והביא לך חבילה גדולה יותר.

זה שכתוב שם מספרים יותר גבוהים זה לא אומר שזה מה שהספק(013/012/014/0145...) נותן לך את המהירות.

בכל מקרה תעשה בדיקת מהירות מול הספק ותביא את התוצאות לפה.

פורסם

ממש לא נכון, תמיד החבילות שהראוטר מראה הוא לא דברים מדויקים כמו למשל בחבילת 2.5Mbps הוא יראה 3 וכדומה

פורסם
  • מחבר

ממש לא נכון, תמיד החבילות שהראוטר מראה הוא לא דברים מדויקים כמו למשל בחבילת 2.5Mbps הוא יראה 3 וכדומה

תודה רבה אחי, אוף ביאסת טיפה קיוויתי שזה המהירות שלי...

מה זה לא אדיר להוריד על 770 ולהעלות על 80??????

ברור שלא!!!!!!!!

כי בארץ הספקיות לא שמות *** על מהירות ההעלאה בזמן שבמדינות אחרות פחות מ-4 מגה העלאה זה בדיחה.

פורסם

בבזק החייגן בדרך כלל יראה לך מהירות גבוהה יותר ממה שאתה מקבל בפועל, כנראה זאת תוספת לצרכי בקרת איכות קו או משהו בסגנון, ובכל מקרה היא לא באה לידי ביטוי

לצורך העניין כשאני הייתי ב-ADSL בחבילת ה-1.5MB החייגן הראה 1.8MB אבל לא קיבלתי קילוביט אחד מעבר ל-1.5MB

פורסם

איזה קטע היה לי לפני כמה ימים, הייתה הפסקת חשמל כללית בקיבוץ אצלנו, ויש לי גנראטור אז היתי בערך האדם היחיד על הרשת

וזה אומר 100 מ"ב פס רחב (תזכרון שזה מתחלק בערך ל400 מחשבים...), אז הורדתי למשך איזה שתי דקות על 1000+.

פורסם

100MB הורדה זה 12.5Mb/s, ממש לא 1 מגה.

פורסם

איזה קטע היה לי לפני כמה ימים, הייתה הפסקת חשמל כללית בקיבוץ אצלנו, ויש לי גנראטור אז היתי בערך האדם היחיד על הרשת

וזה אומר 100 מ"ב פס רחב (תזכרון שזה מתחלק בערך ל400 מחשבים...), אז הורדתי למשך איזה שתי דקות על 1000+.

גר בשוהם

?

פורסם

הכל נכון, אין טעות בנתב ולא הגדירו מהירות לא נכונה.

מה שרואים במסך זה החבילה שבה אתה מסתנכרן (בחייגן כנ"ל כי הוא מקבל את המידע מהמודם).

בכל חבילה בבזק מקבלים קצת "אקסטה" בסינכרון על הקו ע"מ לתת חיבור יותר חזק, כלומר שמושפע פחות מהשפעות של רעשים זמניים.

השידור על הקו מחולק למקטעים ע"פ התדר, אם מקטע תדר מסויים מקבל הפרעה ולא יהיה ניתן להשתמש בו התשדורת תעבור למקטע אחר.

פורסם

זה לא מדויק , כי כשאני החלפתי את החבילה קודם אצל הספקית ורציתי לראות שינוי בהורדה(כמו שאתה אומר האקסטרה) לא היה כלום

פורסם

הכל נכון, אין טעות בנתב ולא הגדירו מהירות לא נכונה.

מה שרואים במסך זה החבילה שבה אתה מסתנכרן (בחייגן כנ"ל כי הוא מקבל את המידע מהמודם).

בכל חבילה בבזק מקבלים קצת "אקסטה" בסינכרון על הקו ע"מ לתת חיבור יותר חזק, כלומר שמושפע פחות מהשפעות של רעשים זמניים.

השידור על הקו מחולק למקטעים ע"פ התדר, אם מקטע תדר מסויים מקבל הפרעה ולא יהיה ניתן להשתמש בו התשדורת תעבור למקטע אחר.

:xyxthumbs: יש סיכוי שאתה צודק שהם עשו את זה בגלל איכות הקו המשתנה. יש איזה 100 ומשהו ערוצים של תקשורת ב ADSL וחלק קטן משמש לשליחה וכל היתר לקבלה . הטלפון הקווי לוקח רק את הערוץ הראשון.

כעיקרון מה שהמודם עושה זה מודד את היחס אות לרעש על כל ערוץ ועל כל 6DB של יחס אות לרעש הוא יכול לשלוח ביט אחד כפול רוחב הערוץ (4.3125KHz ) . אפשר למצוא הסברים ב WIKIPEDIA ובאינטרנט בכלל.

אם זה כבלים אז זה קצת שונה והמודם צרוב למהירות מסוימת ומגביל את עצמו. אני חושב שזה די דומה לADSL רק הערוצים יותר רחבים וכל הבניין משתמש באותו רוחב פס.

פורסם

זה לא מדויק , כי כשאני החלפתי את החבילה קודם אצל הספקית ורציתי לראות שינוי בהורדה(כמו שאתה אומר האקסטרה) לא היה כלום

כי אתה מוגבל ע"י התשתית להשתמש במהירות המוגדרת.

ה"אקסטרה" נועד להבטיח שתקבל אותו גם עם יש הפרעות חולפות על הקו.

פורסם

אם התשתית שאני מחובר אלייה ב ADSL מראה כי אני מחובר ב 3Mbps משמע 375Kbps

והחלפתי את החבילה ראשית אצל ספקית האינטרנט ל 5Mbps כלומר מה שצריך להיות בפועל זה שאני יוריד ב 375Kbps(האקסטרה כביכול)

אבל שוב זה לא קורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים