עבור לתוכן

מוניטורים + כרטיס קול או מגבר בתקציב של 6000 שח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה להתחיל ליבנות מוזיקת טראנס בתוכנת עריכת סאונד מיקצועית (CUBASE)

אני מחפש רמקולים וכרטיס קול או רסיבר (אני די חדש ולא מבין הרבה בסאונד) שייתנו לי סאונד

מדוייק, איכותי, ואמיתי.

גם שייתנו לי לישמוע מוזיקה בכיף באיכות מטורפת של חלקות ונעימות (חולה על איכות :)

על מה אתם ממליצים ?

תודה רבה לעוזרים

OCELOT

פורסם

מה שאני ממליץ לך זה לא לקנות כלום (ואני רציני לגמרי). הסיבה היא פשוטה, אתה חדש בתחום, אתה עוד לא יודע מה אתה רוצה וצריך ויש המון אפשרויות.

קודם כל תתחיל לעבוד/ תקנה כרטיס קול מאוד פשוט ותתחיל לעבוד איתו ואחרי זה כשתדע מה אתה צריך תשקיע את הכסף הזה.

אתה צריך לדעת מה אתה מקליט/עורך, בכמה ערוצים, באיזה חיבורים וכל הדברים האלה. אחרי זה כשתשתפשף קצת תוכל לרכוש מה שתצטרך.

Anatoli.

פורסם

מסכים עם אנטולי.

אפשרות אחרת היא פשוט לשקול לנטוש את כל העניין. אם אתה מתכוון לעשות מוסיקת טראנס זה יהיה פתרון טוב יותר לכולם.

פורסם

LOL

אל תבאס את האיש. סך הכל זה תחביב טוב מאוד, וטראנס בימינו זה לא מה שהיה פעם. אני מכיר לא מעט אנשים שיוצרים טראנס ומשקיעים בזה לא מעט זמן וכסף ונהנים מכל רגע (וחלקם עושים גם דברים לא רעים בכלל).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

חחחחח

חבל דוווקא שאתה נגד טראנס.. דווקא אחלה מוזיקה אין סופית שכזאת :xyxthumbs:

אז אתם אומרים בינתיים לא ללכת על כלום ? :o

ואם אני רוצה לישמוע בכיף.. (מאוד!! באיכות מטורפת ! זה מה שאני אוהב ;) )

על מה אתם ממליצים ?

פורסם

כיוון שאין טעם לקנות מערכת אני מציע לך לדחות את העניין קצת בשביל שעוד חודשיים-שלושה כשתדע מה אתה צריך תקבל את המקסימום הניתן בתקציב שלך.

Anatoli.

פורסם

השאלה היא אם בכל מקרה הוא ישקיע את ה-6k בסופו של דבר... כי אם זאת התוכנית, אפשר למצוא לו סידור כזה שיספק אותו מכל הבחינות, כבר עכשיו.

לא חבל "לחכות" רק כדי לחזור לפה ולקבל המלצה דומה? בזמן שהוא מתנסה הוא לא נהנה מאיכות והוא יתקל בבעיות\חסרונות כשהוא כותב מוזיקה. זה לא שיש איזו הורדת מחירים משמעותית באופק. בכל מקרה רוב הכסף פה הוא על מערכת ולא כרטיס קול.

עריכה: כשאתה אומר כרטיס קול או מגבר, למה אתה מתכוון ? הם לא מחליפים אחד את השני, אתה צריך את שניהם אם אני לא טועה.

פורסם

לא משנה מה יהיה המחיר ברגע שהוא קונה עכשיו משהו בלי שהוא יודע מה הוא צריך הוא עושה שטויות. צריך לקנות דברים שמתאימים לשימוש הספציפי שלך. בלי להתעסק הוא לא יודע מה העיסוק שלו. הוא צריך קודם ללמוד את התחום ולתפוס כיוון בתוך התחום הזה ואז בהתאם לצרכים מבחינת ההקלטה והחומר שהוא יוצר הוא יבחר את הציוד שנותן לו את המירב.

Anatoli.

פורסם

למה יש רמקולים ומגברים מיוחדים לטראנס או כל סגנון אחר ? אפילו בהקלטות אין ממש צורך בג'נר הזה. הוא לא ביקש ציוד "נלווה"... רק דברים בסיסיים. מקלדת שליטה תספיק בתור התחלה.

האומנים הכי גדולים לא בהכרח יכולים לומר אילו רמקולים\מגבר בדיוק הם צריכים. אתה בטח מתכוון להתלבטות על כרטיס קול...

פורסם

לכל שימוש יש את הציוד שלו. רמקולים ומגבר הוא לא יקנה. הוא יקנה מוניטורים אקטיביים. לפני שהוא יקנה הוא צריך להחליט מה הוא צריך. ברגע שהוא ידע את הדרישות שלו לעריכה והקלטה הוא יידע כמה הוא צריך להשקיע בכרטיס. אחרי זה את השאר הוא ישקיע במוניטורים. אם מספיק לו הקלטה של 2 ערוצים במקביל יהיו לו בקלות 4000 שקלים למוניטורים. אם לא, יכול להישאר לו גם חצי מזה.

Anatoli.

פורסם

הבנתי...

אם הוא ביקש מוניטורים אני מניח שהוא מתכוון לעבוד עם 2 ערוצים (זה לא שהוא יוציא אלבום DVD בסראונד :))

וזה לא כמו להקה שהוא צריך הקלטות בלייב של ערוצים... זה הכל בא מהמחשב.

עד שהוא יעבוד עם ציוד נלווה זה יקח כמה שנים בטח.

פורסם

תתפלא, לפעמים 2 ערוצים לא מספיק. יצא לי לראות אנשים שמקליטים ב-6 ערוצים ויש להם רק מיקרופון אחד (מה שאומר שהשאר לא בא מהמיקרופון :)).

Anatoli.

פורסם

בטח סינתיסייזרים ומכונות ... על זה לא הייתי משקיע בתור התחלה בכלל. קודם שיתאמן על מכשירים וירטואלים - VSTi וכו... (שד"א הגיעו לרמה מכובדת ביותר)

במקרה הכי גרוע אפשר להוסיף איזה מיקסר שיכניס את הכל ל-input אחד בכרטיס.

פורסם

לכן אמרתי, קודם שלא יוציא גרוש ובכלל ילמד להשתמש בזה. אחרי זה ישקיע בציוד ששווה את זה. כמו שלא מתחילים לנהוג על פרארי גם לא מתחילים לעסוק בעריכה והקלטה עם ציוד מקצועי. קודם ללמוד את הבסיס.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה באמת לכולכם ובימיוחד לאנטולי וסיינדרום שאני רואה שבאמת אכפת להם! יישר דרך חברה! אתם עושים פה פורום באמת על רמה. :xyxthumbs:

אז אני חושב שאני באמת יירד בינתיים מזה..

לפחות עד שאני יידע לעבוד בצורה מיקצועית על התוכנה (CUBASE).

דרך אגב .. יש איזשהם מכשירים (כמו סינטיים ומיקסרים ומיקלדות) שיכולות לעזור לי באופן משמעותי ? (אני יודע שיש הכל דרך פלאגינים שיש לי בתוכנה)..

אבל בכל זאת אני מוכן להשקיע אם זה יעזור לי .. (בלי קשר לסאונד עצמו יותר מדי, ויותר בקטע של ליצור, אבל גם סאונד חשוב)?

שוב תודה

OCELOT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים