עבור לתוכן

הרכבתי מפרט גיימינג ב 12K - צריך חו"ד + עצות וטיפים

Featured Replies

פורסם

הרכבתי לי את המפרט הנ"ל :

לוח אם:

Asus Striker Extreme

מעבד:

Intel Core 2 Duo E6600 Box

זכרון:

Corsair DDR2 1024MB 800MHZ CL4 X 2

כ.קשיח:

Western Digital WD2500YS X 2

כ.מסך:

Asus nVIDIA GeForce 8800GTX 768MB PCIe

צורב DVD:

LG GSAH42N x 18

מארז:

Antec 900

ספק:

Enermax Noisetaker II EG701AX-VE 600W Dual Fan

מסך:

LG L1970HR

מקלדת:

Logitech G15 Gaming Keyboard

עכבר:

Logitech G5

רמקולים:

Logitech X530

הערות:

* המפרט הנ"ל צפוי לעלות לפי סקרים אינטרנטים בין 12K ל 18K.

* השאיפה שלי היא ליצור חיית משחקים שלא תוגבל בשום משחק, תחזיק תקופה יפה בטרם תתיישן (קרי יצא המשחק שיגרום לי להתפשר באיכות הצפיה), ותהווה בסיס נאה (ואפשרי) לשדרוגי טכנולוגיה עתידיים.

* אני לא רואה את עצמי נכנס לנושא המהרה (מה גם שבמפרט הנ"ל כרגע זה לא נראה לי נזקק)

חברים שטוענים כי הם מביני עניין - אומרים כי המפרט הזה מוגזם הרבה מעבר למידה - האם כך הוא הדבר ? האם באמת נסחפתי יחר על המידה (ע"ע כ.מסך/מעבד/ל.אם ) ?

אשמח לשמוע תגובות / הערות / הצעות ו/או שדרוגים כאשר השאיפה הכלכלית היא אכן להשאר בטווח ה 12K

כמו כן אשמח לקבל המלצות (מנסיון) לחנויות בהן אוכל לרכוש את המפלצת הנ"ל - ולהנות מתמיכה עתידית.

תודה מראש :)

פורסם

מפרט בזבזני מאוד ואין ספק שנחסחפת.

הלוח כ"כ מיותר שאין לי מילים.

הספק גם כן ויש טובים וזולים ממנו

מסך 19" פשוט ל-GTX ובתקציב כזה? הצחקת אותי.

בישביל מה מקלדת כזו יקרה?

הינה מפרט עדיף שמשאיר לך 1000 ש"ח כדי שתוכל לקנות מקלדת כרצונך.

אתה מקבל מסך 20" רחב ואיכותי ועדיין GTX נכנס בקלות.

לוח אם שמתאים למרובעי ליבה וגם ל-OC אם יתחשק לך בעתיד,זכרונות 800MHZ נחמדים,ספק איכותי ושקט ומארז ענק איכותי ויפה + קירור שקט למעבד שישמור על הטמפ' שלו בקיץ ועל השקט.

הצעה שלי? לגבי המקלדת/עכבר/רמקולים תתיעץ בפורום המתמחים בתחום ואולי תוכל למצוא משהו שיתאים לך יותר או פשוט לחסוך כסף.

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ₪1257

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ₪624

מסך:

DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR ₪2327

כרטיס מסך:

GAINWARD PCI-EX GeForce 8800GTX TDH 768MB GDDR3 512 BIT TV/O DVI - BLISS - 8262 - DX10 - RETAIL ₪3135

דיסק קשיח:

WD 500GB (250GB/WD2500KS X 2) 16MB SATA2 7200 RPM ₪746

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ₪190

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-2GBNQ ₪474

מארז:

THERMALTAKE EUREKA ALUMINIUM CASE VC8000BWA w/o PSU - BLACK+WINDOW ₪874

עכבר:

LOGITECH G5 LASER MOUSE ₪433

רמקולים ואוזניות:

LOGITECH 5.1 X-530 - 70W ₪537

ספק כוח:

CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ₪613

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 5700MC FOR INTEL S775 - QUIET PRODUCT LINE - TEMPERATURE CONTROL ₪167

מחיר סופי (כולל הרכבה): ₪11059

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

**כפי שאמרתי אין פה מקלדת כי אני לא מבין בזה.תתיעץ בפורומים המתאימים.

פורסם

הקדמת אותי... ובכל זאת בתקציב זה לדעתי הכי טוב:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1257

לוח אם:

ASUS P5N32-E SLI ¤1109

מסך:

DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR ¤2327

כרטיס מסך:

GAINWARD PCI-EX GeForce 8800GTX TDH 768MB GDDR3 512 BIT TV/O DVI - BLISS - 8262 - DX10 - RETAIL ¤3135

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤380

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤201

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-5 - F2-6400CL4D-2GBHK ¤593

כרטיס קול:

CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER ¤614

מארז:

GIGABYTE 3D AURORA 570 - SILVER - GZ-FA1CAASS ¤749

מקלדת:

LOGITECH G15 GAMING COMPUTER ¤573

עכבר:

LOGITECH G5 LASER MOUSE ¤433

רמקולים ואוזניות:

LOGITECH 5.1 X-530 - 70W ¤537

ספק כוח:

CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤613

ספק כוח:

SCYTHE NINJA PLUS REB.2 - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ¤253

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤12359

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

החריגה ביא בגלל כרטיס קול למשחקים ששמתי לך לדעתי זה מומלץ...

ובכללי... ככל שתדרוש ביצועים גבוההים יותר ככה מבחינת מחיר זה יהיה פחות משתלם.. אין מה לעשות... 12K זה ללא ספק הרבה כסף למחשב... אבל אני אישית חושב שאם יש לך את הכסף למה לא לפנק את עצמך?

פורסם

לא עדיף הטוניק טאור ?

פורסם

לא עדיף הטוניק טאור ?

עדיף.

יוסי,

בישיבל מה הוא זקוק לכזה לוח אם ? מיותר ביותר.

בישביל מה הוא זקוק לכ.קול כשהוא לא ביקש? גם כן מיותר.

זכרונות הוא ציין שהוא לא יבצע OC לכן אין סיבה להוסיף 130 ש"ח ולקחת זכרונות שאמורים להיות טובים יותר ב-OC

המארז ששמתי עדיף על האוררה אבל זה כבר ויכוחי סרק פחות או יותר.

לגבי המקלדת/רמקולים/עכבר כבר אמרתי את דעתי שעדיף להתייעץ בפורום שמתחמחה בנושא

פורסם

מסכים לגבי הלוח.. הוא אכן מיותר.. אבל.. כל הביקורות מראות שלערכת השבבים של אנוידיה יש יתרונות ביצועים על ערכות השבבים של אינטל ובמערכת HIGH END למשחקים עם תקציב גדול לא יהיה נורא לשים את הלוח הזה...

כ.קול... פשוט כי זה מחשב למשחקים עם מערכת 5.1 התמיכה בEAX תתן הרבה.. מנסיון..

זכרונות.. יש להם תיזמונים נמוכים.. נכון לא דרמתי אבל התקציב מאפשר

מארז בגלל החריגה :\

ואכן... על ציוד ההיקפי עדיף להתעייץ בפורומים ולא לקחת BLIND כי G5 למשל לא נוח לכולם ואולי גם לך (פותח הדיון) לא... אז שווה לבדוק יותר בעניין

פורסם

אני חושב שלא שווה להוציא על לוח מעל 1K רק בגלל עוד 1-2FPS שלא יורגשו (וכשאין צורך ב-OC ושגם הלוח השני תומך במרובעי ליבה)אבל החלטה של פותח הדיון.

לגבי הכ.קול - לא מבין בזה,החלטה של פותח הדיון.

החריגה שלך נוצרה מהלוח המיותר ומכך שהחלטת על דעת עצמך שהוא זקוק לכ.קול ככה שאפשר בהחלט לשים את המארז.

לגבי הזכרונות,באמת מיותר מאחר והתזמונים לא יועילו בכלום וזה בגדר בזבוז טהור

פורסם

אגב הG5 שאתם מציעים לו פה (שאגב הוא לא משהו לדעתי) עולה חצי מחיר בנועה.. (230 ש"ח)

פורסם

תראה לפי דעתי המפרט של דור הכי טוב אבל הייתי שם 2407 wfp של דל כי בתקציב הזה לא מתפשרים על מסך שנותן את כל חווית המשחק זוהי דעתי ולמה את צריך ספק בנוף לשני הספקים שב190 וגם אותו אתה לא צריך נראה לי נסחפת ולקחת את הדברים הכי יקרים שראית ושמת ואתה רוצה לראות את דעתנו ופי דעתי זה לא ראלי כי אתה סתם שמת דברים

טוב לא נגלוש בגל מקרה תיקח את המפרט של דור(xtract) עם 24 אינץ של דל תחרוג ב 1000 שקל וזהו כי המפרט שלך שווה איזה 15-16 ולכן אתה יכול לחרוג ב1000 ויש לך מחשב פצצה

פורסם
  • מחבר

ראשית, המון תודה על התגובות.

לגבי מקלדת ועכבר - שחררו, זה באת לא האישו ואני באמת אשאל בפורום המתאים (אבל תודה בכל אופן על העצות)

Xtract

* למעשה, אם נשים רגע את המסך בצד, השינוי העיקרי הוא לוח האם.

האם הלוח שהצעת, לא יהווה צוואר בקבוק ביחס לשאר הרכיבים - גם בראיה עתידית ? תוכל בבקשה לפרט קצת יותר בנושא ( מדוע האסוס הוא הסחפות) ?

כמו כן תוכל לתת לי מקבילה של אינטל (ללוח האם שהצעת) מבחינת ביצועים ?

* לא הכנסתי כ.קול לחבילה בגלל שלפי מה קראתי, האסוס מכיל כ.קול מובנה לא רע בכלל. האם דומה הדבר בלוח שהצעת או שמא עלי להוסיף גם כ.קול ?

* זכרונות: אם הבנתי אותך נכון, אתה טוען שאין טעם ל CL4 ומציעים את CL5 אבל ההפרשים (כשמדובר באותו יצרן) די נמוכים, לעומת זאת בין יצרנים ההפרשים עומדים על פי 2 (בין G.Skill ל Corsair ), האם מדובר באיכות יצרן - או משהו אחר ?

* ושאלה אחרונה, ראיתי שהוספת קרור למעבד. האם המאוורר שמגיע עם המעבד אינו מספק ?

yossi_s1

חשבתי בהתחלה להוסיף את כרטיס הקול שהצעת, אך שוב מהתעניינות בנושא הבנתי שההבדל בין כ. הקול המובנה בלוח שהצעתי לכ. הקול הנ"ל לא יהיה כזה דרמתי.

אז בכל אופן יוצא שההצעה שלך מול שלי (ל.אם מול ל.אם וכ. קול) מתקזזות בסכום בקטע הזה...

Beni125

צודק לגמרי ולא הסתרתי זאת. אין לי יותר מדי ידע - כמו שציינתי, הבחירה במפרט נעשתה על סמך ביקורות וקריאה ולכן אני פה כדי לסדר את הדברים.

לגבי הספק והמארז, הם נבחרו די רנדומלית בהסתמך על ביקורות וההבנה כי יש צורך באוורור מספק (מארז) והספק מספק - שאגב חושב כ 500W באחד מהאתרים עם קלקולטורים שכאלה - פשוט לקחתי מקדם בטחון.

פורסם

שני הלוחות מצויינים ולא יגרמו לשום צוואר בקבוק.. ערכת השבבים בלוח שנתתי מעט טובה יותר אם כי לא הבדל רציני..

בחלק מהביקורות ראיתי שיפור של 5-10 FPS לא משהו רציני במיוחד. הדילמה בין הלוחות היא לא קלה... אבל מבחינת מה שמשתלם הלוח שדור שם הרבה יותר משתלם.. אז תחליט מה אתה רוצה.. שיפור של 5 FPS או לוח משתלם יותר..

זכרונות לא יהיה הבדל רציני קח זולים... לגבי CORSAIR הזכרונות שלהם לא יותר טובים משל GSKILL וסתם מאוד יקרים ללא סיבה אז קח GSKILL

קירור למעבד זה שתי סיבות.. 1. שקט 2. טמפ' הקירור הטוב ישמור על טמפ' נמוכה יותר ויהיה שקט יותר לכן הוא מומלץ...

פורסם

אם אתה שואל אותי 5FPS זה לא משהו שמצדיק 500-600 ש"ח תוספת וכך יגידו לך רוב האנשים.

זכרונות של חברות שונות נמכרים במחירים שונים עקב המחיר שלהם בחו"ל/מחירים שקובעים היבואנים בארץ או סתם כי אין/יש לגביהם ביקוש וזה משנה את המחיר.

ויוסי אכן צודק לגבי הקירור.

פורסם
  • מחבר

אוקי,

מאמץ בחום את המלצותיכם לגבי לוח האם, זכרון, קרור המעבד ומסך ה 20.

אם כך נותרו עוד מס' נושאים לא פתורים:

* האם לוח האם שהמלצתם כולל בתוכו כ. קול וכ. רשת או שמא עלי להוסיף לתיקצוב ?

* האם אתם יכולים להמליץ על לוח אם מקביל של אינטל ?

* האם ספק של 520W יעשה את העבודה (הבנתי שה GTX זולל חשמל) - כולל מקדם בטיחות ?

ושאלת השאלות, חנות מומלצת לרכישה ?

פורסם

הלוח כולל כרטיס קול וכרטיס רשת.

הלוח שניתן פה (Gigabyte GA-P965-DS3) טוב יותר מהלוחות של אינטל, ואני חושב שהוא גם זול יותר.

הספק שניתן יהיה מעל ומעבר ויחזיק מערכת חזקה בהרבה מהמערכת שניתנה לך פה, גם אם תחליף למעבד עם 4 ליבות.

כמו שאתה רואה, המפרטים שהומלצו לך הם מהחנות IQPC, ואני מניח שלא סתם..

פורסם

הלוח אכן כולל כרטיס קול, אבל הוא לא הכי מתאים למשחקים... X-FI טוב יותר למשחקים..

אישית אני לא מוותר על כרטיס קול טוב, אני אוהב את חווית הסאונד אבל זאת החלטה שלך...

אני ממליץ שאם יצא לך, תנסה פעם כרטיס קול X-FI ותראה אם אתה מרגיש הבדל.. כי לא כולם שמים לב להבדל.. בנתיים אני מאמין שהכרטיס הלוח יספק אותך כמו שהוא מספק את רוב המשתמשים...

הספק חזק מאוד אין מה לדאוג..

לוח של אינטל:

BADAXE2 לוח מצויין אבל יקר.. מעל 1000 שח...

חוץ ממנו כל לוח עם ערכת שבבים P965 נחשב כמקביל ללוח שהצענו... אבל אין סיבה להעדיך את לוחות אינטל על מה שהצענו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים