עבור לתוכן

בעיה בזרימת האוויר ( יש תמונה )

Featured Replies

פורסם

היתה לי בעיה דומה לשלך וגם החומרה שלי מזכירה את שלך.

המארז שלי היה צ'נברו gaming bomb. ישן, אבל אמור להיות מאוורר עם שני מאווררי 92 מ"מ במארז וגם מאוורר 120 בספק כח.

נראה לי שהבעיה היא שבכ"ז המאוורר האחורי לא מצליח להוציא את כל האויר החם מתוך המארז ואצלי החלק העליון של המארז וגם ספק הכח היו חמים מידי למרות שכשהפעלתי את המחשב מחוץ למארז הספק לא התחמם בכלל.

בסופו של דבר קניתי את הAntec P182 וזה כמובן אבל בדקתי על המארז שלך ויש לו מאוורר צד ענקי שיכול להכניס או להוציא אויר אז קשה להאמין שאין מספיק אוורור. המאוורר הזה כמעט והופך את המאוורר הקדמי למיותר.

כדאי לנסות ולהפוך את הכיוון של המאוורר צד כי יתכן וזה ישפר את הטמפרטורה בתוך המארז.

• תגובות 44
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה אפשרי? =ם

זה אמור להתאים למיקום?

זו האופציה הכי טובה שלך

ככה המאוורר הקידמי לא יהיה חסום בכלל

פורסם
  • מחבר

היתה לי בעיה דומה לשלך וגם החומרה שלי מזכירה את שלך.

המארז שלי היה צ'נברו gaming bomb. ישן, אבל אמור להיות מאוורר עם שני מאווררי 92 מ"מ במארז וגם מאוורר 120 בספק כח.

נראה לי שהבעיה היא שבכ"ז המאוורר האחורי לא מצליח להוציא את כל האויר החם מתוך המארז ואצלי החלק העליון של המארז וגם ספק הכח היו חמים מידי למרות שכשהפעלתי את המחשב מחוץ למארז הספק לא התחמם בכלל.

בסופו של דבר קניתי את הAntec P182 וזה כמובן אבל בדקתי על המארז שלך ויש לו מאוורר צד ענקי שיכול להכניס או להוציא אויר אז קשה להאמין שאין מספיק אוורור. המאוורר הזה כמעט והופך את המאוורר הקדמי למיותר.

כדאי לנסות ולהפוך את הכיוון של המאוורר צד כי יתכן וזה ישפר את הטמפרטורה בתוך המארז.

אם אם אני יחליף צד אז שני המאווררים יוציאו אוויר ולא יכנס אוויר לתוך המארז..

ויש לי עוד שאלה , הטמפ של המעבד נמדדת לפי המדד של ה CPU או של ה CORE?

פורסם

רק אני חושב ככה או שהגיע הזמן לקצת מודינג

פורסם

התכוונתי שתהפוך את כיוון זרימת האויר של המאוורר צד - המאוורר על הדלת של המארז.

ראיתי שיש כפתור על המאוורר, מחוץ למארז, שנותן לך אפשרות להפוך את הכיוון.

כמו כן הבנתי שהמאוורר צד יעיל רק כשהוא מכניס אויר (ואבק) לתוך המארז.

חוץ מהמאוורר צד והמאוורר האחורי יש לך את הקדמי שאמור להכניס אויר.

בכל מקרה הרבה יותר חשוב שיהיו מספיק מאווררים שמוציאים אויר חם מאחורה ואז כבר יכנס מקדימה אויר קר.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי שתהפוך את כיוון זרימת האויר של המאוורר צד - המאוורר על הדלת של המארז.

ראיתי שיש כפתור על המאוורר, מחוץ למארז, שנותן לך אפשרות להפוך את הכיוון.

כמו כן הבנתי שהמאוורר צד יעיל רק כשהוא מכניס אויר (ואבק) לתוך המארז.

חוץ מהמאוורר צד והמאוורר האחורי יש לך את הקדמי שאמור להכניס אויר.

בכל מקרה הרבה יותר חשוב שיהיו מספיק מאווררים שמוציאים אויר חם מאחורה ואז כבר יכנס מקדימה אויר קר.

המארז שיש לי זה ECA3050

הוא מגיע בלי המאוורר 25ס"מ , יש לו רק 2 מאווררים אחד מאחורה ואחד מקדימה...

ותגידו יש כזה דבר קירור ללוח אם?

פורסם

אני גם עכשיו הייתי סגור על ה 3052 עם המאוורר 25!

אבלל בסופו של דבר הTT BIG TYPHOON שהזמנתי מיתנגש עם המאורר הזה..

אז היתפשרתי עם ה3050 ואני די מבואס מזה תאמת...

המאורר 25 בצד שם יכול ליהיות מועיל ביותר .. לא ?

OCELOT

פורסם
  • מחבר

אני גם עכשיו הייתי סגור על ה 3052 עם המאוורר 25!

אבלל בסופו של דבר הTT BIG TYPHOON שהזמנתי מיתנגש עם המאורר הזה..

אז היתפשרתי עם ה3050 ואני די מבואס מזה תאמת...

המאורר 25 בצד שם יכול ליהיות מועיל ביותר .. לא ?

OCELOT

כן , מועיל מאוד , המאורר הזה יכול להוציא או להכניס אוויר בכמות עצומה והוא שקט מאוד

ומישהו יכול לענות לי על שאלה , הטמפ של לוח האם שלי מגיעה ל 49 במנוחה וראיתי שיש קירור ל צ'יפסט , אבל כמו שראיתי אי אפשר להכניס קירור לצ'יפסט בגלל שהכרטיס 8800GTS ענק יחסית והוא חוסם את כל הצ'יפסט , וצריך לפרק את כל לוח האם בשביל להתקין קירור לצ'יפסט?

תודה

עריכה : הוצאתי את הכלוב והכנסתי הארד דיסק אחד לכלוב שלמעלה וזה לא עוזר בכלום.. המעלות עדיין גבוהות מאוד ( הלוח על 49 במנוחה )

פורסם

OKAY אז המארז שלך לא מאוורר מספיק בשביל שהצ'יפסט יעבוד בטמפרטורה נורמלית

אתה יכול לקנות קרור לצ'יפסט Extreme Spirit II:

http://www.thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/cl-c0034/cl-c0034.asp

אבל לדעתי עדיף יותר לקדוח חור בגג של המארז ולהוסיף מאוורר או להחליף מארז לכזה שיש לו מאוורר בגג.

גם אני התבאסתי כשקניתי חלקים וחשבתי שאני אוכל לדחוף אותם לתוך המארז הקיים. בסוף החלפתי מארז ב900 ש"ח, הוספתי אל-פסק כי הישן לא סחב את החומרה המשופרת ב350 שקל ואז גם נסחפתי וקניתי צורב SATA ב200 ש"ח כדי לשפר את זרימת האויר עוד יותר בגלל הכבלים הדקים :)

ממש בור בלי תחתית....

אבל ברצינות - הטוניק ומגדלי הקרור היוקרתיים מתאימים/הולכים יחד עם מארזים מאווררים. כמו שלא תשים מעבד אקסטרים על לוח אם עם כרטיס מסך משולב, כמו שלא תשים מנוע חזק באוטו עם הנעה קדמית וכו....

מה שקורה אצלך במארז וגם אצלי במארז הישן הוא שהמעבד קריר ונעים בגלל הטוניק אבל שאר המארז חמים/חם/לוהט....[br]פורסם בתאריך: 5.06.2007 בשעה 02:56:46

ובקשר לקרור צ'יפסט, הכרטיס מסך לא אמור לחסום אותו כי המיקום של הצ'יפסט הוא בין הכרטיס מסך והמעבד.

אם כבר אז הטוניק עלול לחסום את אותו. בתרשים של הלוח הצ'יפסט שאתה רוצה לקרר נקרא NORTHBRIDGE. אז זהה אותו ואז תבדוק אם הטוניק נמצא מעליו או שלא.

אם הטוניק נמצא מעליו כנראה שתהיה בעיה.

אפשרות נוספת וזולה יותר היא לאלתר מאוורר של מארז (80 מ"מ) שימוקם מעל הצ'יפסט בין הכרטיס מסך לטוניק ויזרוק אויר על הצ'יפסט. יעילות מובטחת!

פורסם
  • מחבר

אוקי ניסיתי לאלתר מאוורר על הצד של הדלת שמכניס אוויר , שמתי מאוורר של 90MM ג'נרי והטמפ' של הלוח אם כרגע 47 במנוחה...

התקנתי את המאורר על חורי האיורור של המארז בצד אבל בגלל שזה לא כך מתאים אז אני יכול להתקין את המאורר רק עם 2 ברגים..

ככה זה ניראה ואין כל כך שינוי בטמפ' :x

dsc00240mb9.jpg

dsc00241yz9.jpg

פורסם

לדעתי זה דוקא שיפור לא רע.

לפי התמונה של המאוורר מדובר ב80 מ"מ ולא 90/92.

פתרון זול שיכול להוריד לך עוד כמה מעלות בודדות ולהביא את הטמפרטורה של הצ'יפסט לתחום הסביר+ אני מציע שתקנה מעבד 120 מ"מ שינצל את המקסימום של הרשת (אפשר גם לקדוח חורים נוספים) בדלת של המארז. בטח תצטרך להדביק אותו עם דבק חם או אולי סופר גלו.

אם תקדח חורים נוספים אז כדאי להוסיף אותם מלמעלה ככה שהמאוורר ימוקם קרוב ככל האפשר מתחת לטוניק כי הצ'יפסט הוא בין הכרטיס מסך למעבד וחלקו מכוסה ע"י הטוניק.

יחד עם זה הייתי מחליף את המאוורר האחורי למאוורר שמזיז יותר אויר.

פורסם

עוד רעיון לשיפור : תשים גומיות או אפילו חתיכת בד באזיור של הברגים... ימנע לך ויברציות והמאורר יהיה שקט אפילו יותר...

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שהמאוורר הנוסף הזה לא שיפר לי את הטמפ' בכלל...=\

פורסם

הצ'יפסט זה הבעייה? קנה את הקירור של TT הספיריט, שיפור מובטח בטמפרטורה...

פורסם

עסק ביש.

חשבתי שבכ"ז ירדו לך 3 מעלות מהצ'יפסט אבל ערכת את ההודעה ועכשיו רשום שם שהטמפרטורה היא 47 לעומת 48 בלי המאוורר.

נראה שהספיריט של TT לא יתאים לך בגלל הטוניק

אתה יכול לשים מאוורר צד של 120 מ"מ כמו שהסברתי מקודם + מאוורר אחורי חזק יותר שגם ירעיש יותר. לדעתי זה כן ישפר את הטמפרטורה ב3-4 מעלות וזה כנראה יספיק לך.

בנוסף בתור פתרון נקודתי לצ'יפסט אפשר לשים מאוורר של 40 מ"מ על הצלע קרור של הצ'יפסט אבל עם מאווררים כאלה יש לי נסיון רע. הם רועשים ומתקלקלים מהר.[br]פורסם בתאריך: 5.06.2007 בשעה 12:19:53

ניסיתי לבדוק באינטרנט איזה מאווררים אנרמקס נותנים עם המארז הזה אבל כל הסקירות באינטרנט הן לדגם עם המאוורר צד הגדול. הדגם הזה מגיע בלי מאווררים נוספים אז אי אפשר לדעת.

לפני שאתה קונה מאוורר 120 מ"מ אחורי בדוק את הדגם של המאוורר הנוכחי כדי לדעת כמהCFM הוא מזיז כדי שלא תקנה מאוורר חדש שלא ישפר את האוורור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים