עבור לתוכן

קו מהיר בעסק (סיב אופטי, T3 וכ'ו)

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לעשות אינטרנט מהיר בעסק מתוך מטטרה לאכסן את השרת של החברה ולחבר את המחשבים של החברה לאינטרנט מהיר, רציתי לדעת כמה דברים -

1. אפשר להתקין סיב אופטי בעסק ? (בדומה לחוות שרתים)

2. על איזה עוד טכנולוגיות כדאי לחשוב? T3?

3. עם מי אני מדבר על דברים כאלה? ברק? בזק? הוט?

4. יש הערכת עלות?

פורסם

קדום כל אני רוצה להתחיל בזה שיותר כדאי לך לשים את השרת של החברה (אתר FTP וכו'...) על אחת מחוות השרתים של ספקיות האנטרנט, מסיבה פשוט - מהירות החיבור עולה ממש הרבה.

1. תראה תלוי איפה אתה ממוקם. איך התשתית ומה התנאים, רוב הסיכויי שאין לך סיב אופטי בקרבת מקום אלה רק כבל קואקסלי (כבלים - HOT) או זוג שזור (בזק) (וגם זה בקושי).

2. אם אתה בכל זאת רוצה לשים הרבה כסף על חיבור אנטרנט אז דרך הכבלים יש לך את ה"דוקסיס" ראה פה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%A1. (תלוי שוב מה מצב התשתית באזורך ויכולת הכבלים לספק לך קו מהיר שכזה (סימטרי נגיד 10 GB).

ודרך בזק יש לך את ה VDSL \ ה-ADSL+2 שזה לא יכולים להגיע למרחק ממש רחוק אבל מספקים נתוני תעבורה טובים למדי ראה פה: http://he.wikipedia.org/wiki/DSL

וגם פה:

http://he.wikipedia.org/wiki/ADSL

3. בכלליות אתה צריך לבדוק איזה מהירות אתה רוצה לעסק וכמה עומס יהיה על השרתים.

לפי דעתי 10 GB קו פרטי סימטרי או משהו בסגנון שבזק יכולים לספק לך יכול להספיק בכיף לחיבור יפה לשרת ולמחשבי המשרד.

אתה כמובן צריך לבחור תשתית (בזק / הוט). וספקית (אתה יודע 012,013,014,015 ....).

4. מחירים בשמים... כל קו מהיר מאוד עולה הרבה.

תראה בקשר לT3 היא לא טכנולוגיה המיושמת במדינתינו הקטנה...

על כל פנים רק שתדע שעוד מעט גם סלקום ואורנג יתחילה לשווק קו של סיב אופטי לבתי עסק (לדוג': סלקום כבר חפרו ערים שלמות כמו כפר סבא וכו...).

לפי דעתי אתה יכול להסתפק בחבילה המהירה ביותר קיום של הכבלים שהיא 6 הורדה על 600K העלאה, (וזה כמובן בתנאי שאאתה לא צריך שרת עמוס ביותר).

בהצלחה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אמ, אין כרגע בעית תקציב ובכל מקרה הוזמן איש מטעם נטויז'ן שיבדוק ויציע, אם אתם רוצים אני אעדכן פה

פורסם

לא שאני הולך להשקיע אלפי $ בחודש על אינטרנט, אבל אני אשמח לשמוע מה הפרוצדורה והעלות.

פורסם

כנ"ל

פורסם

לחברה שלי משכנו סיב אופטי לפני כמה חודשים (החברה יושבת קרוב מאוד לתשיתית סיבים אופטיים של HOT).

קו 4 מגה סימטרי שכל רוחב הפס שלו שמור לחברה כל הזמן עולה כ-10,000 דולר לשנה כולל הכל (תשתית + ספק).

פורסם

3.3K לחודש? האמת שחשבתי שזה הרבה יותר.

פורסם

המחיר הוא טוב יחסית למה שנפוץ בשוק עבור קוים כאלה, בד"כ זה עולה יותר.

פורסם

בגלל שהתשתית הקיימת כבר היתה קרובה או בגלל סיבה אחרת? בכלל, מה בעצם הסיבה לעלות הגבוהה - העלות של הסיב האופטי, משהו אחר או סתם ניצול בלי הצדקה?

פורסם

ראול, מה המרחק של החברה שלך (ממש שלך? איזו חברה זו? אתה מנכ"ל או מה?) מתשתית הסיבים האופטיים של HOT?

וכמה מתיחת סיב אופטי לתשתית הנ"ל עלתה? אלף-אלפיים דולר?

בגלל שהתשתית הקיימת כבר היתה קרובה או בגלל סיבה אחרת? בכלל, מה בעצם הסיבה לעלות הגבוהה - העלות של הסיב האופטי, משהו אחר או סתם ניצול בלי הצדקה?

כמובן - העלות של הסיב האופטי, זה בעצם זכוכית שמאפשרת תנועה חלקה (כמעט, זו סטיה יליונית אם אינני טועה) של האור,

וכך אפשר לעשות 100\200 סימטרי ואף יותר (זה בשימוש ביפן, דרום קוריאה ועוד מדינות במזרח הרחוק נראה לי).

אגב, 100 מגה סימטרי בדרום קוריאה זה דבר אלמנטרי לחלוטין, כלומר - כמו שפה 2.5 מגה זה כבר דבר די רגיל, שם 100 מגה סימטרי זה דיי רגיל, אכן, נפלאות הFiber Optic 8)

פורסם

הסיבה לעלויות הגבוהות היא:

1. עסק יכול להרשות לעצמו לשלם, והוא חייב תשתית מהירה יותר ואמינה יותר מאשר אפשר להרשות בבית.

2. העובדה שרוחב הפס שמור לחלוטין עבורי מקפיצה את המחיר. קו לא שמור מוריד דרסטית את המחיר.

התשתית היתה מאוד קרובה (צומת סיבים נמצאת 3 מטר מהכניסה לבניין).

לא ברור למה ההצעה היתה כזו זולה, ההצעה של בזק ואפילו על גבי תשתית כבלים רגילה - שתיהן היו יקרות יותר משמעותית.

אבל אם נותנים לך, תיקח :)

ראול, מה המרחק של החברה שלך (ממש שלך? איזו חברה זו? אתה מנכ"ל או מה?) מתשתית הסיבים האופטיים של HOT?

וכמה מתיחת סיב אופטי לתשתית הנ"ל עלתה? אלף-אלפיים דולר? כמובן - העלות של הסיב האופטי, זה בעצם זכוכית שמאפשרת תנועה חלקה (כמעט, זו סטיה יליונית אם אינני טועה) של האור,

וכך אפשר לעשות 100\200 סימטרי ואף יותר (זה בשימוש ביפן, דרום קוריאה ועוד מדינות במזרח הרחוק נראה לי).

אגב, 100 מגה סימטרי בדרום קוריאה זה דבר אלמנטרי לחלוטין, כלומר - כמו שפה 2.5 מגה זה כבר דבר די רגיל, שם 100 מגה סימטרי זה דיי רגיל, אכן, נפלאות הFiber Optic 8)

החברה ממש לא שלי, אני שכיר - בין היתר אחראי על המחשוב בזמני הפנוי.

המרחק ממש קצר כפי שאמרתי, כ-4 מטרים לצומת סיבים. האמת, חלק גדול מהתשתיות של ספקי האינטרנט נמצאים בפתח תקווה באזור שלנו.

הקמת התשתית היתה חצי יום עבודה, עלה גרושים - לא זוכר כמה, לא אני הזמנתי את העבודה.

פורסם
  • מחבר

אתה סותר את עצמך -

התשתית היתה מאוד קרובה (צומת סיבים נמצאת 3 מטר מהכניסה לבניין).

המרחק ממש קצר כפי שאמרתי, כ-4 מטרים לצומת סיבים. האמת, חלק גדול מהתשתיות של ספקי האינטרנט נמצאים בפתח תקווה באזור שלנו.

:smile1:

אני אעדכן פה (אם אני אזכור) מה יצא בסופו של דבר :P

פורסם
  • מחבר

אז ככה - ATM 8UP 4DOWN ב1.3K דולר לחודש (או 1.5)

20UP DWON ב3.5K $ לחודש

לא יודע לגבי התקנה

פורסם

ולחשוב שיש מקומות בעולם שאתה מקבל את אותה מהירות בפי 100 פחות כסף...

פורסם
  • מחבר

ולחשוב שיש מקומות בעולם שאתה מקבל פי 100 יותר מהירות בפי 100 פחות כסף, מדהים לא? (שוודיה, אני באאאאאא)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים