עבור לתוכן

חיבור כמה מסכי LCD במקביל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

הייתי מעוניין לשמוע מאנשים שקצת מבינים יותר ממני בנושא, איך ניתן לחבר כמה מסכים במקביל..

הכוונה היא לחבר עד 4 מסכי LCD, והשאלות שלי הן כדלקמן:

1. האם דרוש יותר ממחשב אחד בשביל תצורה כזאת?

2. אני יודע שיש כרטיסי מסך של 2 יציאות.. אבל האם קיימים של יותר? (אני צריך עד 4 כולל)

3. במידה ולא קיימים, האם אני אצטרך מערך crossfire/SLI לדבר כזה?

4. מה טווח המחירים של כרטיסים מסוג זה במידה והם קיימים?

5. האם עדיף לקנות כרטיסים כאלו בארה"ב?

הרעיון הכללי מאחורי זה, הוא ליצור משרד עבודה כמו שרואים בטלוויזיה, אם האנשים שמתעסקים בשוק ההון, שמול כל בן אדם קיימים כמה מסכים שכל אחד מראה דבר שונה.. לדוגמא:

מסך אחד מראה מניות חו"ל

שני מראה מניות ישראליות

שלישי מראה גרפים

וכדומה...

כל מי שראה אי פעם סרטים שכללו את וול סטריט בטח מבין את הכוונה שלי.. (או מטריקס.. כל אחד והקונוטציות שלו.. ;D)

אשמח אם תחזרו אלי בהקדם..

יום טוב!

פורסם

לא נראה לי שיש כרטיסי מסך בודדים עם 4 חיבורים, לדעתי האופציה הכי מוצלחת שלך זה שני כרטיסי מסך זולים (אין צורך ב-SLI/Crossfire).

עריכה: הסתכלתי באתר של Matrox ויש להם פתרונות כאלה, אבל נראה לי שזה סתם יהיה יקר שלא לצורך.

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות לחבר כמה מסכים ללא כרטיס מסך מיועד?

אני מתכוון, האם יש דבר כזה כמו HUB או SWITCH רק של מסכים?

פורסם

כן, יש "מפצלים" כמו ה-DualHead2Go/TripleHead2Go של Matrox.

פורסם
  • מחבר

מצטער על הבורות... אבל האם אני יכול ל"שחק" איתם כך שאוכל ליצור דסק טופ מוארך.. הכוונה, האם אוכל לגרור ממסך אחד למסך השני דברים?

פורסם

המפצלים הללו מאפשרים אך ורק דסקטופ מוארך ולא שום אופציה יותר מתוחכמת (כגון תצורת L או T למשל)

פורסם

לדעתי האופציה הכי מוצלחת שלך זה שני כרטיסי מסך זולים (אין צורך ב-SLI/Crossfire).

ממליץ על ההמלצה, במידה והלוח תומך בכרטיס מסך נוסף.

אם לא, העסק הופך להיות יקר שלא לצורך.

פורסם

אם הבנתי אותך נכון אתה מעוניין לעבוד עם יותר משני מסכים (בשוק ההון מקובל לעבוד עם 4 או 6 ) ולכן תצטרך לבחור באחת משלוש האופציות הבאות:

1. לעבוד עם שני כ. מסך דואליים - אחד pci-e או agp והשני כרטיס pci רגיל (בכל מחשב יש יציאת pci רגילה). בכל כרטיס כזה ,כאמור , תהיינה שתי יציאות ,שתי אנלוגיות או שתי דיגיטליות,או מה שיש ברוב הכרטיסים - אחת אנלוגית ואחת דיגיטלית.

2.לקנות לוח אם שתומך בשתי יציאות של pci-e ולהשתמש בשניים כאלה במקום אחד של pci רגיל.

3.לרכוש כ. מסך קוואדרלי . אני שמעתי על כרטיסי FireMV של ATI .מידע תוכל לקבל כאן:http://ati.amd.com/products/firemvseries/index.html

תוכל גם לעבוד איתו בצורה מרובעת כפי שניתן לראות כאן:http://www.colorgraphic.net/newsite/misc/home.html

וניתן לרכוש אותו בארץ בפלונטר :http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=FireMV2400PCIe&cart=117911889999816〈=heb ובחנויות נוספות. ניתן גם להזמין מחו"ל. הערה: ביקורת של משתמש באמאזון טוענת שהכרטיסים האלו לא עובדים עם ויסטה,אז שווה לבדוק את העניין. אני אישית מכיר מישהו שעובד בהצלחה עם הגירסה של FireMV לשני מסכים עם וינדוז ויסטה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

האמת היא שקלעת בול למה שאני מחפש :)

הרעיון הכללי הוא להתחיל עם 2 מסכים (LCD) ועם ההתקדמות להגיע ל4 מסכים שמחוברים אחד ליד השני, אני מעוניין ליצור משרד המתעסק עם שוק ההון.

בכל מקרה, רציתי רק לבקש את עצתך.

כמו שציינתי, המסכים שאני עומד לקנות הם LCD, ככה שאני צריך יציאות דיגיטליות,

אני יודע שבכרטיסי מסך שונים יש כמה יציאות, בדרך כלל אחד אנלוגית ושהשנייה דיגיטלית, אבל מה מומלץ?

חשוב לי גם לא להיתפרע עם מחיר כי גם ככה 2 מסכי LCD עולים די הרבה.. (שלא לדבר על 4) אבל אם זה חשוב, אני אשקיע..

אז מכל ההצעות שלך, מה עדיף? לדוגמא, בגלל שאני מתחיל עם 2 מסכים, האופציה השלישית שהצעת פחות רלוונטית לעתיד הקרוב.. אולם היא גם נשמעת הכי טוב אם אני רוצה להשקיע לטווח הארוך.. אבל מכיוון ששוק המחשבים בימינו מתפתח בצורה מסחררת, האם לא כדי כבר להשקיע במשהו יותר זול כרגע ורק לאחר מכן כשהעסק יתחיל לרוץ לחפש את הכרטיסים החדישים יותר?

אני פשוט לא מבין מספיק בכרטיסי מסך\לוחות אם בכדי להבין איזו היא הדרך הטובה ביותר..

האם אני חייב PCI-E ? למה זה טוב? (אני מהדור של AGP.. את זה אני מכיר :) ) אני יודע שזה PCI EXPRESS אבל תכלס, אני לא יודע למה הוא מועיל\נחוץ.

אשמח אם יהיה לך זמן טיפה להרחיב לי בנושא..

תודה!

פורסם

בשביל לעבוד עם שני שני מסכים במקביל ,אתה צריך בסה"כ כרטיס מסך רגיל.... n6200 שעולה פחות מ-300 ש"ח (גרסת AGP?) עושה מצוין את העבודה עם יציאה אחת אנלוגית ואחת דיגיטלית. זה עובד מצויין ואתה יכול לגרור חלונות ממסך למסך ואף להגדיר כל מסך עם רזולוציה משלו.... אם אתה מתעקש על שתי יציאות DVI אז יש כרטיסים של MATROX ,HIS ועוד שמתאימים ל-AGP,רק שהמחיר שלהם מתחיל בכ 500 ש"ח בערך. תיכנס לאתר של פנדה :www.pandas.co.il - יש להם מבחר גדול יחסית של כ. מסך. מקווה שעזרתי :)

אה.. ושאלת גם על pci-e לעומת AGP . אז אני לא ממש הכתובת כי אני לא מבין הרבה בכרטיסים (ובמחשבים בכלל) אבל אני לא חושב שלצרכים של גרפים זה ממש משנה. כרטיסי PCI-E מהירים יותר אבל נראה לי שזה מתבטא יותר במשחקים מאשר בגרפים או טקסטים. אם חשוב לך להבין יותר את ההבדלים תיכנס לפורום של תצוגה וגרפיקה ותשאל שם.

פורסם

PCI-E הוא ממשק חדש יחסית של חיבור כרטיס מסך.

הוא מעניק פס יותר רחב של מידע, ומאפשר אופציית חיבור שני כרטיסי מסך במקביל, ולכן רוב כרטיסי המסך החדשים מיוצרים

בייעוד לממשק זה. המבחר של כרטיסי AGP חדשים הוא דל מאוד.

אם זאת התעסקות עם גרפים ומידע טקסטואלי, אין צורך בכרטיס מסך חזק ובשדרוג המערכת.

פורסם

PCI-E מאפשר אופציית חיבור שני כרטיסי מסך במקביל?..... זה לא רק אם יש לך לוח אם ספציפי המותאם לכך? לרוב לוחות האם ,למיטב ידיעתי ,אין שני סלוטים של PCI-E .

פורסם

PCI-E מאפשר אופציית חיבור שני כרטיסי מסך במקביל?..... זה לא רק אם יש לך לוח אם ספציפי המותאם לכך? לרוב לוחות האם ,למיטב ידיעתי ,אין שני סלוטים של PCI-E .

כמובן שלא כל לוח מאפשר את זה, אבל הטכנולוגיה מאפשרת.

ווקצ'ה :

כרטיס מסך מרובע ' date=' ולא כזה יקר :

[url']http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=5146

פבל מותק, במחיר הזה אפשר לקנות לוח SLI + מעבד חזק + 2 כרטיסי מסך בינוניים ..

פורסם

יש בזה משהו , סהכ רציתי להראות שקיים פתרון ברמת כרטיס אחד , השאלה היא אם אפשר לשים 2 כאלה על לוח sli ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים