עבור לתוכן

שימוש בזכרון Flash במקום RAM

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

המהפך אליו אתה מייחל כל כך ייקרה דווקא מכיוון הביו-טכנולוגייה לפי דעתי.

IBM ועוד חברות וגופים קטנים ופרטיים מנסים להשתמש בתאים חיים לשמירת מידע דיגיטלי.. לאט לאט עם השנים יצליחו בסופו של דבר לפתח גם תא כזה באופן שיהיה מעשי לשימוש יומיומי אצל כל אחד מאיתנו..

כרגע אני חושב שכבר הצליחו להגיע לדברים מעניינים בתחום אבל לא ברמה של משהו מסחרי או שעובד באופן סדיר לחלוטין..

מה יהיה בסוף ? רק העתיד יגיד..

הרשה לי לאכזב אותך: רכיבים חשמליים דורשים חשמל בלבד, בעוד שרכיבים חיים דורשים עוד משהו, למשל מים (ראיתי כתבה בנושא). אל תישכח שהם גם חייבים אוכל - אני לא רואה את עצמי קונה אספקה חודשית למחשב או שהוא ימות.

פורסם

הכיוון בביוטכנולוגיה הינו בשימוש במולקולות אורגניות. תא חי הוא לא כל כך קטן, בשביל להוות יתרון על פני מעגלים מסיליקון...

פורסם

מישהו אמר ReadyBoost?

פורסם

הרשה לי לאכזב אותך: רכיבים חשמליים דורשים חשמל בלבד, בעוד שרכיבים חיים דורשים עוד משהו, למשל מים (ראיתי כתבה בנושא). אל תישכח שהם גם חייבים אוכל - אני לא רואה את עצמי קונה אספקה חודשית למחשב או שהוא ימות.

יותר נכון הוא השילוב של שניהם

אלקטרוניקה וביולוגיה בעולם המחשבים

אבל הבעיה היא שעדיין לא פתרו את מחסום המים בשבבים ככה שהם לא יכולים לעבוד ביחד

פורסם

יש כיום משהו שהוא כמו שילוב של FLASH ו RAM . הוא נקרא MRAM והוא משתמש בשדה מגנטי לשמור את סיבוב המגנטי של אלקטרונים. כרגע הפתרון הזה מאוד יקר ואין רכיבים בגדלים של DDR SDRAM או FLASH . משתמשים בו לרוב כתחליף לזכרון מגובה סוללה. הוא לא צריך זרם בשביל לשמור מידע והוא גם די חסין לקרינה.

אומרים שאפשר לעשות אותו מהיר בערך כמו CACHE אבל הרכיב היחיד שראיתי את ה DATA sheet שלו עובד בערך בזמנים של 60 ננו לתרנזאקציה שזה עוד בסדר בשביל האפליקציות שמשתמשים בו.

פורסם

דוד שלי הוא ד"ר להנדסת מחשבים (או שקר כלשהו) שעובד במו"פ של אינטל ישראל.

לפני 3 שבועות דיברנו על הסוגיה הזאת, והוא אמר שבעתיד (שנים ספורות) נתחיל לראות ביוס שעולה מזכרון Flash.

הזכרון הרבה יותר מהיר ויעיל ותהליך העלאת המחשב יזורז מאוד.

בנוסף, זכרונות הפלאש יחליפו את ההארד-דיסק, שכיום מהווה צוואר בקבוק בקריאה ובכתיבת מידע.

זה אומר חסכון בחשמל, שקט, פחות פליטת חום במארז, תופס מקום מזערי וכו'.

פורסם

ה-BIOSים הם היום כבר Flash

פורסם

כנראה שהוא התכוון למערכת הפעלה ולא לביוס יש כיום כבר את הפתרון הזה אבל הוא יקר יחסית. לוח אם עם דיסק FLASH מובנה אם אולי 8-16 GB לא רחוק מהמציאות היום. הבעיה היא שכרגע FLASH עדיין יקר יחסית לכונים קשיחים. כוננים היברידים יהיו הרבה יותר משתלמים למחשבים כרגע.

פורסם

יש כיום משהו שהוא כמו שילוב של FLASH ו RAM . הוא נקרא MRAM והוא משתמש בשדה מגנטי לשמור את סיבוב המגנטי של אלקטרונים. כרגע הפתרון הזה מאוד יקר ואין רכיבים בגדלים של DDR SDRAM או FLASH . משתמשים בו לרוב כתחליף לזכרון מגובה סוללה. הוא לא צריך זרם בשביל לשמור מידע והוא גם די חסין לקרינה.

אומרים שאפשר לעשות אותו מהיר בערך כמו CACHE אבל הרכיב היחיד שראיתי את ה DATA sheet שלו עובד בערך בזמנים של 60 ננו לתרנזאקציה שזה עוד בסדר בשביל האפליקציות שמשתמשים בו.

אחד הדברים היותר טובים כי אז לא יהיה דבר כזה של להדליק מחשב

ברגע שתלחץ על כפתור פוף ויש לך את מערכת האפעלה בדיוק כמו שכיביתה אותה (עם כל הפורנו שניסיתה להחביא ממישהו)

אבל קראתי אפשהו שזה לא יהיה מסחרי כי תחשבו כמה חברות וארגונים זה הורג (חברות גיבוי חברות אלפסק)

ככה שזיכרון כזה ימותת הרבה חברות ופשוט לא יתנו לו לצאת (בדיוק כמו חברות הנפט שעושות לחברות של אנרגיה חלופית)

מצטער על השגיאות (דיסלקט גאה :cool2:)

פורסם
  • מחבר

אחד הדברים היותר טובים כי אז לא יהיה דבר כזה של להדליק מחשב

ברגע שתלחץ על כפתור פוף ויש לך את מערכת האפעלה בדיוק כמו שכיביתה אותה ... תחשבו כמה חברות וארגונים זה הורג (חברות גיבוי חברות אלפסק)

1) אים יהיה לי את כל מערכת ההפעלה בדיוק כפי שכיביתי אותה אז למה ביכלל לכבות את המחשב? כבר היום XP יכולה לפעול שבוע רצוף כי הזיכרון לא נסתם סתם.

2) תמיד ישנו סיכון להפסקת חשמל ו\או זרם לא יציב.[br]פורסם בתאריך: 3.06.2007 בשעה 00:50:08

דוד שלי הוא ד"ר להנדסת מחשבים (או שקר כלשהו) שעובד במו"פ של אינטל ישראל.

לפני 3 שבועות דיברנו על הסוגיה הזאת, והוא אמר שבעתיד (שנים ספורות) נתחיל לראות ביוס שעולה מזכרון Flash.

הזכרון הרבה יותר מהיר ויעיל ותהליך העלאת המחשב יזורז מאוד.

בנוסף, זכרונות הפלאש יחליפו את ההארד-דיסק, שכיום מהווה צוואר בקבוק בקריאה ובכתיבת מידע.

זה אומר חסכון בחשמל, שקט, פחות פליטת חום במארז, תופס מקום מזערי וכו'.

קראתי את זה כבר, העניין הוא שאם אתה רוצה להפתיע אותי תצטרך לספר לי משהו שאני לא יודע:

1) האם לאינטל יש כבר היום אב טיפוס?

2) האם היא תייצר אותו?

3) האם בנושא הזה לפחות יש להם שת"פ כלשהוא עם FREESCALE? (חטיבת שבבים של מוטורולה (או שקר כלשהוא)).

פורסם

התכוונתי למערכת הפעלה שתעלה בשלב זה או אחר מזכרון Flash ולא מהביוס כמו שכתבתי.

אני מניח שזה יהיה שלב ביניים עד שזכרונות פלאש יגיעו לנפחים משמעותיים (למרות ש16 ג'יגה זה בהחלט מכובד, אבל השוק דורש מאות ולא עשרות),

ואז כל אכסון המידע במחשב (פרט לRAM) יעבור לפלאש.

אני לא סגור לחלוטין על התהליך, הנושא עלה כדרך אגב ולא התעמקתי בו יותר מידי.

גולדי, השאלה היא לא אם היא תייצר אותו, אלא מתי היא תייצר אותו, כי הטכנולוגיה הזאת פשוט עדיפה על זו שקיימת.

אני לא יודע אם יש אב-טיפוס ועם איזה חברות אינטל עובדת בנושא.

אני אשאל אותו השבוע, אבל בכל מקרה, אני מניח שהנושא הזה הוא מסווג-אינטל (לאינטל יש מערכות בטחון מידע וסיווג ממש כמו בצבא ובמערכת הבטחון).

פורסם

דוד שלך לא ממציא אבל גם קצת לא מעודכן

תחפש Robson או Intel Turbo Memory

פורסם

איזה מצחיק זה שמישהו שואל שאלה בסגנון של:

אם אני שם בכוס נפץ מסוג טטיגר... הוא יעוף??

והת'רד מגיע לרמה של טילים בליסטים ואיום על כל מדינה...

כל הכבוד!!

:lol:

פורסם
  • מחבר

דוד שלך לא ממציא אבל גם קצת לא מעודכן

תחפש Robson או Intel Turbo Memory

מתי הרכיב הזה יהיה זמין לנייחים? http://www.intel.com/design/flash/nand/turbomemory/index.htm

עד כמה הוא באמת משפר את המצב הקיים?

פורסם

תעשה חיפוש באתר

בתערוכה בהאנובר אינטל השוויצו בזה הרבה, נכון לעכשיו אין תאריך צפי שזה ישתלב בנייחים

אפילו בניידים זה יגיע רק כאופציה בסנטה רוזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים