עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לנו בדירה שלושה מחשבים ומעוניינים לחבר אותם ברשת.

אפשרות א' - רשת חוטית:

האם אפשרי בכלל לחבר ברשת חוטית שלושה מחשבים? המחשב שמחובר ישירות לאינטרנט (המחשב הראשי) יש בו את כרטיס הרשת הבילט אין שאליו מתחבר המודם ואני מתכוון לקנות כרטיס רשת נוסף. אני חושב שיש כרטיסי רשת שיש להם שני חיבורים..... במידה וזה נכון - מישהו יכול להמליץ לי על אחד טוב? והאם זה אפשרי לחבר אל המחשב שני מחשבים?

אפשרות ב' - רשת אלחוטית:

האם אפשרי לחבר שלושה מחשבים ברשת אלחוטית? מה האופציה האלחוטית (מבחינת הציוד הדרוש) הכי זולה שאפשר למצוא כפול שלוש כמובן?

חשוב לציין שאין ראוטר ואין שום כוונה לקנות אחד.

תודה מראש!!! :xyxthumbs::yelclap::hi::hat:

פורסם

תיקנה נתב אלחוטי...

בנתב יש 4 כניסות וכניסה אחת של WAN שזה המודם מתחבר לשמה.

וככה אתה יכול לחבר גם 4 מחשבים...

פורסם
  • מחבר

אוקיי... תודה!

אפשר לקבל שם.... מקום לקנות את זה... קישור.. משהו?

אני לא מבין בשיט בדברים האלה...

פורסם

האם אפשרי לחבר שלושה מחשבים ברשת אלחוטית? מה האופציה האלחוטית (מבחינת הציוד הדרוש) הכי זולה שאפשר למצוא כפול שלוש כמובן?

האופציה הזולה ביותר בשבילך היא בעזרת switch כלומר רשת קווית שמאוד קל להגדיר, עובדת מעולה ומאוד יציבה אבל צריך להעביר כבלים.

ה switch עולה בסביבות 90 ש"ח, כבל רשת הוא לפי כמה שקלים למטר.

האופציה האלחוטית הזולה היא לחבר לכל מחשב כרטיס רשת אלחוטי(כל כרטיס עולה 100 בערך) ולהגדיר רשת "רגילה"(=יש מדריך פה באתר)

או להגדיר רשת ad-hoc שהיא עוד יותר פשוטה להגדרה-שים לב באופציות הנ"ל על המחשב הראשי(זה שמחובר ישירות לאינטרנט) להיות תמיד דולק

כדי שהרשת תתקיים וכדי שהשאר יוכלו לגלוש וכו'.

פורסם
  • מחבר

האופציה הזולה ביותר בשבילך היא בעזרת switch כלומר רשת קווית שמאוד קל להגדיר, עובדת מעולה ומאוד יציבה אבל צריך להעביר כבלים.

ה switch עולה בסביבות 90 ש"ח, כבל רשת הוא לפי כמה שקלים למטר.

האופציה האלחוטית הזולה היא לחבר לכל מחשב כרטיס רשת אלחוטי(כל כרטיס עולה 100 בערך) ולהגדיר רשת "רגילה"(=יש מדריך פה באתר)

או להגדיר רשת ad-hoc שהיא עוד יותר פשוטה להגדרה-שים לב באופציות הנ"ל על המחשב הראשי(זה שמחובר ישירות לאינטרנט) להיות תמיד דולק

כדי שהרשת תתקיים וכדי שהשאר יוכלו לגלוש וכו'.

ובעזרת רשת חוטית אפשר לחבר שלושה מחשבים?

פורסם

כן בעזרת switch

וזה די פשוט, אם אתה הולך על זה ולא מצליח להגדיר תבדוק בסטיקי או תפתח ת'רד.

פורסם

כן בעזרת switch

וזה די פשוט, אם אתה הולך על זה ולא מצליח להגדיר תבדוק בסטיקי או תפתח ת'רד.

בצורה הזאת תהייה חייב שהמחשב שמחובר לאינטרנט יהיה דלוק כל הזמן. (על מנת לגלוש ביתר המחשבים)

אני חושב שעם עוד כמה עשרות שקלים עדיף היום לקנות ROUTER, שיבצע לך את כל נושא החיבור לאינטרנט,

וככה לא תהייה תלוי באף מחשב לגלישה בבית.

מה התקציב שלך?

פורסם

אני מכווה שזה לא נחשב להפרה של החוקי הפורום

רצתי להגיד על תיגע :nono: ברשת אלחוטית רק עם אין לך ברירה !? ואתה עצלן מדי לעשות רשת בכבילה :s07:

יצא לי לעשות רשתות בכבילה כלל ביתי כם עם ראוטר ומודם ..

מה שאתה עושה זה ככה בבתים החדשים יש לך ארון הסתעפות שמגיעים לשם כול הכבלים HOT< >YES < >בזק לרוב הוא נמצא מתחת לארון החשמל הביתי איפה שנמצאים כול ממסרי פחת

עם הכניסה אצלך היא דרך החדר מדרגות דרך ארון החשמל בלובי של הדירה זה יהיה יותר מסובך !

לרוב מה שאני עושה זה ככה לוקח סטאלבנד ארוך ומתחיל להשחיל כבל רשת CAT 5 E לשקע קיר איפה שעובר הבזק או הכבלים איפה שיש מספיק מקום להכניס תכבל רשת עם יש לך שקע שאין בו חיווט או שאתה יכול להוציא אותו כי החיווט לא שמיש תעשה חבשבון לבד אז זה פצצה כי הרווחתה !וך הארון צריך להיות לך שם מקום לספק כוח

יש חומר מיוחד להשחיל משהו בסיגנון של ווזילין אבל אתה יכול להסתדר יופי גם עם סבון כלים למטבח

מה שהייתי מציע לך זה להשחיל כבל מכול חדר לארוך ההסתעפות ובארוך ההסתעפות לחבר תראוטר שלא תשחיל סתם 3 כבלים דרך הקיר כמעט ובלתי ישים טכנית ולסדר לשם חשמל לא צריכה להיות בעיה לא הייתי מציע לך להתעסק בארון חשמל תזמין חשמלאי עם אתה מחליט להתעסק בארון לבדך זה על אחריותך בלבד ! ואני לא לוקח שום אחריות או הפורום או מי שייעץ לך מה לעשות מה שצריך לעשות זה לקדוח עם מקדח ארוך חור קטן בקוטר של איזה 10 מ"מ לא יותר בין הארון חשמל לארון ההסתעפות ולהעביר לשם את החוט מהספק כוח שמתחבר עם בננה לראוטר ואת הספק כוח לחבר למקור חשמל .. אפשר לחבר אותה ע"י לוסטרה קלמרה או ע"י הכנת שקע בתוך הארון

ומהארון ההסתעפות להריץ באותה הדרך עוד 2 כבלי רשת לחדרים הנוספים

תהנה העבודה לא ממש מסובכת אבל מייגעת לידיעתך !

פורסם

אם העברת הכבלים לא נגישים, אתה בהחלט יכול לעשות אלחוטי. (למרות שכבלים זה עדיף)

פורסם

אם העברת הכבלים לא נגישים, אתה בהחלט יכול לעשות אלחוטי. (למרות שכבלים זה עדיף)

הייתי רוצה לחזק ולהדגיש עדיף בהרבה יותר מהי ויציב אין צורך בשום תחזוקה וקניית אנטנת הגברה כמו בהרבה מקרים ברשתות WI FI

עם אני הייתי צריך לבנות אצלי בבית רשת או למישהו שאני לא רוצה כאבי ראש רקאז אך ורק רשת חוטית עד כמה שהעבודה מעצבנת והרבה יגידו בררה להשחיל

חוטים בקירות אבל זה אפשרי למצוא זמן פנוי לקנות תציוד ויאללה עודרוב לעבודה אתה בסוף תגיד לעצמך רק תודה :hi:

אז כמו שזקן אחד אמר עם קצת רצון וקצת יכולות גם פיל יכול לדפ*ק תרנגולת ועם קצת רצון וקצת תירגול יכול גם לדפ*ק את כול הלול :lol: ;D

בהצלחה תעדכן על מה אתה הולך בסוף :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים