עבור לתוכן

MIMO - האם כדאי? ברצוני להקים רשת אלחוטית עם קליטה לטווח ארוך:

Featured Replies

פורסם

האם כדאי להשקיע יותר כסף כדי לקנות כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן MIMO? בכוונתי להקים רשת ביתית בין 2 מחשבים כשאחד מהם יהיה במרחק 20 מטרים מהנתב והשני במרחק 10 מטר. כרגע תכננתי ללכת על השילוב הבא לפי תקן MIMO:

נתב: Edimax BR-6216Mg MIMO Wireless Router במחיר 390 ש"ח

2 כרטיסי רשת: Edimax Wireless LAN PCI Adapter MIMO EW-7628IG במחיר 200 ש"ח כל אחד

מה דעתכם?

פורסם

יקר ומיותר לדעתי,

כרטיס רשת אלחוטי של msi (עם אנטנה וחוט ככה שאפשר להניח על השולחן לקליטה טובה יותר)עולה 100ש"ח והוא מעולה מניסיון,

יש הרבה נתבים טובים עד 300ש"ח

זו סה"כ רשת ביתית פשוטה וההתקנים די קרובים אחד לשני אז בשביל מה להוציא כמעט 790ש"ח לפני משלוח?

פורסם

MIMO בעקרון לא מגדיל את הטווח, אלא מספק קליטה יותר טובה בקצה הטווח.

20 מטר זה הרבה. תלוי בטופולוגיה של הבית, יכול להיות שללא משחזר/מגבר לא תהיה קליטה במרחק הזה.

פורסם

20 מטר זה לא הרבה-

אצלי בקונפיגורציה דומה כמו שכתבתי קודם

באחד המחשבים אי אפשר להעלות את האנטנה והיא למטה מתחת לשולחן בכלל ובנוסף יש 3 חדרים עד לכרטיס השני(זו רשת ad-hoc)

והקליטה מצויינת ויציבה,

יותר מזה יש רשת אלחוטית לשכן שלי שהוא במרחק של 40 מטר לפחות והאות היא 3 קווים(=כלומר good) ואני מתחבר בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם, ולגבי הטופולוגיה של הבית, אין קירות מפריעים בין המחשב המרוחק לנתב. אז אולי תתאפשר באמת קליטה טובה למדי.

כמה שאלות:

1. מה המשמעות של קליטה טובה יותר לאותו הטווח - כיצד הדבר בא לידי ביטוי ברשת אלחוטית?

2. נאמר לי שהייבוא לארץ של הנתב שתכננתי לרכוש לתקן 802.11g , שהוא Linksys WRT54GL, הופסק נכון לעכשיו (אני לא בטוח אם מדובר גם בכל משפחת WRT54G). האם עדיין מומלץ לרכוש אותו מבחינת אחריות?

3. עד כמה מומלץ לרכוש כרטיסי רשת של אותו היצרן כמו של הנתב? לעתים מדובר בעלייה משמעותית במחיר הכולל, ואני בספק רב שזה אכן משתלם (אולי בדגמים מסויימים מאוד).

4. אני אשמח להמלצות לנתבים עד 400 ש"ח עם קליטה לטווח ארוך (אני יודע שזה לא מדע מדוייק ושיש תלות במבנה הבית עצמו, אבל אודה לכם אם תוכלו להמליץ על נתבים שידועים ביכולת השידור והקליטה שלהם)

או להמלצות לקונפיגורציה כללית של נתב + 2 כרטיסי רשת + מגבר (אם יש צורך) שתתן מענה לטווח של 20 מטרים, עד 800 - 900 ש"ח

תודה רבה

פורסם

20 מטר זה לא הרבה-

אצלי בקונפיגורציה דומה כמו שכתבתי קודם

באחד המחשבים אי אפשר להעלות את האנטנה והיא למטה מתחת לשולחן בכלל ובנוסף יש 3 חדרים עד לכרטיס השני(זו רשת ad-hoc)

והקליטה מצויינת ויציבה,

יותר מזה יש רשת אלחוטית לשכן שלי שהוא במרחק של 40 מטר לפחות והאות היא 3 קווים(=כלומר good) ואני מתחבר בלי בעיה.

20 מטר זה הרבה. ברוב הפעמים ב20 מטר בתוך מבנה ללא ציוד מיוחד לא תהיה קליטה.

השידור האלחוטי מושפע מכמה דברים: עוצמת השידור, כמות הרעש רקע ומרחק שהאות צריך לעבור.

נכון שקליטה אלחוטית תוכל להתבצע למרחקים של עשרות ולפעמים מאות מטרים,

אבל צריך להבין שהאות האלחוטי לרוב לא יכול לעבור את כל הקירות והמחסומים בדרך,

לכן הקליטה תהיה מגלים ש"קפצו" על קירות, בתוך בית האות יכול לעבור אפילו עשרות של מטרים לפני שיגיע ליחידת קצה השניה.

להוסיף על זה שבית הוא מקום רועש מאוד מבחינה אלקטרומגנטית האות נעשה מושחת מהר מאוד ולא יכול להקלט במקומות רחוקים בקלות.

זה שבמקום אחד יש קליטה נפלאה עם אותם מכשירים ללא עזרים, לא אומר שבמקום אחר תהיה אותה תופעה.

את השכן הזה אתה קולט אולי מ40 מטר, אבל אולי אתה שכן השני שמשדר 20 מטר ממך אתה לא קולט בכלל...

בכל מקרה, אני מסכים שלקנות נתב MIMO ב400 ש"ח זה מיותר ואפשר להגיע לתוצאות טובות עם נתב G רגיל.

היתרון היחידי של הMIMO זה קצב תעבור גבוהה יותר, בסיסות ה120Mbps אם זכרוני אינו מטעני.

תקנה את הWRT54GL ושני כרטיסים של EDIMAX ב100 ש"ח כ"א, אם יש לך חללים גדולים ואין הרבה הפרעות יכול להיות שלא תהיה לך בעיה.

אם כן יש בעיה, תמיד תוכל לקנות אנטנה חזקה שתתחבר לנתב ותתן לך אות יותר רציני ב150 ש"ח נוספים.

סה"כ 600 ש"ח במקרה הגרוע.

פורסם
  • מחבר

תודה, כנראה שזה מה שאעשה. אני כרגע מתלבט בין הלינקסיס הנ"ל לבין Compex NP27G (שכולל חיבור מדפסת) . המחירים שלהם כמעט זהים.

רק שאלה אחרונה - האם ל WRT54GL יש בעיות עם תשתית הכבלים? הבנתי שיש לו מוניטין בעייתי עם תשתית הכבלים למרות שהוא תומך ב LT2P. אני משער שמדובר בבעיות עם גרסאות קושחה מסויימות, אבל אני לא בטוח.

פורסם

מה שכתבתי זה מניסיון ושחלק גדול ממנו הוא עבודה ברשתות אלחוטיות עם נייד בכל מיני מקומות, תנאים ומרחקים

וכמובן ברשת שלי כפי שכתבתי קודם,

ברוב הפעמים ב20 מטר בתוך מבנה ללא ציוד מיוחד לא תהיה קליטה.

לא ברור מאיפה הבאת את זה אבל אתה כנראה לא גר בתל אביב אפרופו סביבה ומקום רועש אלקטרומגנטית, קירות, מחסומים וכו'

ודאי שיש משתנים ואין מספר חד משמעי למרחק יחד עם זאת 20 מטר הוא מרחק לא גדול בכלל לתיפקוד של רשת אלחוטית במצב אופטימלי

אולי למעט מיקרים קיצוניים שאני עוד לא נתקלתי בהם.

נראה שפותח הת'רד כבר החליט שהוא הולך על האופציה היקרה יותר,שיהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

לא, דווקא לא. אני כנראה אוותר על MIMO ואלך על נתב Compex NP27G או Linksys WRT54GL

בנוסף לכרטיסי רשת הזולים של EDIMAX ב 100 ש"ח, או היקרים יותר COMPEX - WLP54G שמספקים קליטה טובה יותר.

אח"כ נראה לגבי האנטנה להגברת האות.

עריכה:

אוקיי, עוד שאלה -

אני יודע שמיקום נתב בממ"ד מאוד לא מומלץ. אבל אם אעשה זאת, כל מחשב יהיה במרחק של 4 מטרים בלבד ממנו. האם במקרה זה, מיקום נתב בממ"ד יעשה את העבודה?

פורסם

מה שכתבתי זה מניסיון ושחלק גדול ממנו הוא עבודה ברשתות אלחוטיות עם נייד בכל מיני מקומות, תנאים ומרחקים

וכמובן ברשת שלי כפי שכתבתי קודם,

לא ברור מאיפה הבאת את זה אבל אתה כנראה לא גר בתל אביב אפרופו סביבה ומקום רועש אלקטרומגנטית, קירות, מחסומים וכו'

ודאי שיש משתנים ואין מספר חד משמעי למרחק יחד עם זאת 20 מטר הוא מרחק לא גדול בכלל לתיפקוד של רשת אלחוטית במצב אופטימלי

נראה שפותח הת'רד כבר החליט שהוא הולך על האופציה היקרה יותר,שיהיה בהצלחה.

מה זה מקרים קיצוניים?

אין לך קירות בבית?

אתה גר באולם ספורט?

בכל מקרה, אני מצדד בCZAR לחלוטין, הוא צודק ב-100%.

להוסיף, MIMO אינו מגדיל טווח, הוא פועל על ידי שידור במספר תתי ערוצים במסגרת התדר

הראשי של 2.4GHZ.

http://www.webopedia.com/TERM/M/MIMO.html

בעיקרון הוא גן מגדיל גם את טווח הקליטה, אבל לא בצורה משמעותית.

ולשלול הפרעות כמו ממ"דים ומעבר בין מפלסים קומות-אין מצב.

פורסם

מה זה מקרים קיצוניים?

אין לך קירות בבית?

אתה גר באולם ספורט?

בכל מקרה, אני מצדד בCZAR לחלוטין, הוא צודק ב-100%.

שנון אתה לא אבל היי, אם אתה מצדד 100% אתה בטח יודע על מה אתה מדבר... ::)

פורסם

שנון אתה לא אבל היי, אם אתה מצדד 100% אתה בטח יודע על מה אתה מדבר... ::)

מה זה בדיוק אמור להביא?

...

מה, בתי קפה? הHOT SPOT בעזריאלי?

תתקין רשת שתיים ואולי תקבל מושג.

פורסם

^^^

"תתקין רשת שתיים..." :lol:

כל מיני מקומות מתייחס לפרזנטציות על נייד במשרדי לקוחות, ולא זה לא כולל את עזריאלי

אין לך מושג בכלל על מה אתה מדבר ואתה עוד מתעקש על זה,

הת'רד הזה לא נפתח כדי להראות כמה גדול אתה ברשתות אז תרגיע ותפסיק להספים, חשוב מזה תפסיק עם הדיסאינפורמציה

ובטח כשזה קשור לרשתות אלחוטיות אל תדבר בטונים אבסולוטים תרגיש נוח להכניס מידי פעם "לדעתי" "מניסיון שלי"

לדעתך 20 מטר לרשת אלחוטית זה הרבה, וזה בסדר גמור רק תן קצת דוגמאות מהניסיון שלך כולנו סקרנים

לדעתי ומהניסיון שלי 20 מטר זה לא הרבה בכלל ולרוב במרחק כזה גם בתנאים לא אופטימלים הרשת תעבוד יציב ומעולה.

-------

פותח הת'רד בקשר לשאלה שלך על מיקום הנתב בממד: ממד יכול להיות בעייתי בגלל העובי והרכב הקירות(מוטות הפלדה והבטון)

וכן להקטין את מרחק הקליטה אבל ב 4 מטרים לא נראה לי שתהיה בעיה בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים