עבור לתוכן

בעיה בהתקנת רשת ביתית אלחוטית.

Featured Replies

פורסם

שלום, ברשותי ראוטר OfficeConnect מבית 3com וכרטיס רשת באחד המחשבים.

למחשב בלי כרטיס הרשת חיברתי את הראוטר, והמחשב עם הכרטיס, קלט את הרשת שלי במחשב בלי הכרטיס.

כעת, כהמחשב עם הכרטיס מייבא, כביכול, את הרשת, התהליך נכשל.

מה לא עשיתי נכון? מה לא הגדרתי? האם אני זקוק לכרטיס רשת בכל אחד מן המחשבים?

תודה לעוזרים.

פורסם

יש מלא מדריכים כיצד להתקין רשת בייתית אלחוטית, תחפש בפורום או באתרים אחרים , תנסה גם באתר של יצרן הראוטר, בטוח יש שם גם.

פורסם
  • מחבר

עשיתי ע"פ זה, הגדרתי כמו שנאמר, ועדיין, כשכתוב "מייבא רשת" זה פשוט לא מייבא.

ואם אפשר לענות על שאלתי : "האם אני זקוק לכרטיס רשת בכל אחד מן המחשבים?"

פורסם

איך חיברת את המחשב הראשון אם אין לך כרטיס רשת?

איזה דגם זה של הנתב בדיוק, אי זה וידנוס יש לך בשני המחשבים?

צריך פרטים

פורסם
  • מחבר

כל הדגמים של OfficeConnect על אותו רעיון, אך למען הפרוטוקול, OfficeConnect Wireless 54 Mbps Cable/DSL Router.

בשני המחשבים מותקנת מערכת XP Professional SP2 ורוחב הפס הוא 1.5 MB.

עכשיו, אתה שואל איף חיברתי מחשב ללא כרטיס רשת - אני הבנתי שהמחשב אשר מחובר ישירות אל הראוטר אינו זקוק לכרטיס רשת וכל השאר אשר מחוברים לרשתו זקוקים לאחד, אני צודק?

פורסם

{אנחה}

כשאתה אומר OfficeConnect Wireless 54 Mbps Cable/DSL Router, אני מניח שאתה מתכוון ל3CRWER100-75.

איך הוא מחובר ישירות למחשב אם אין לו כרטיס רשת, בUSB?

לא נראה, כי אם זה הנתב הנ"ל אין לו חיבור USB ואני אניח שאתה כן מחובר עם כרטיס רשת, לכן תעשה את הצעדים הבאים:

- תכבה את הנתב ואתה המחשב ותתן לשניהם 20 שניות מנותקים לגמרי מהחשמל, תחבר תדליק ותבדוק שוב.

- תחבר את המחשב לפורט אחר בנתב (יציאת RJ45 אחרת מאחורה).

- תחליף כבל.

- תעביר את הכרטיס רשת ל10BASE-T FULL DUPLEX.

- תתקין מחדש את כרטיס הרשת.

- בחלונית התחל-->הפעלה תרשום netsh int ip reset log.txt ותבצע אתחול למחשב.

- תגדיר IP ידנית.

ותגיד אם הבעיה נפתרה (כמובן שלא צריך להמשיך לשלבים האחרים אם הבעיה נפתרה באמצע).

פורסם
  • מחבר

המחשב שמחובר ישירות לראוטר הוא ללא כרטיס רשת, ואין בכך שום דבר אינו הגיוני.

איני חדש בתחום המחשבים, אולם אני חדש בתחום הרשתות, והבנתי שהמחשב המחובר ישירות לראוטר אינו זקוק לכרטיס רשת (זאת מפי ספקי אינטרנט שונים).

בוא אני אסביר לך כיצד מחובר המחשב לנתב ולמודם - הנתב מתחבר באמצעות קו הטלפון למודם (כבלים) המחובר לכבלים (HOT),

ובנוסף, הנתב מחובר בכבל נוסף למחשב עצמו ביציאת RJ45.

לאחר שהגדרתי את המחשב (לפי שהוסבר במדריך התקנה של הנתב), יכולתי להתחבר לאינטרנט (במחשב זה) בלי בעיות.

עכשיו, מה אני עושה עם המחשב השני?

ולשאלתי בהתחלה, אני זקוק לתשובה ברורה - המחשב שמחובר לראוטר ישירות זקוק גם הוא לכרטיס רשת בנוסף לשאר המחשבים המתחברים אליו?

ד"א, תודה על כך שאתה עוזר לי.

פורסם

לכל מחשב שרוצה להתחבר לרשת צריך להיות כרטיס רשת, או חיבור USB אם זה קיים גם בראוטר.

RJ45 זה כבל רשת, מה שאומר שכן יש לך כרטיס רשת.

לפי מה שאני מניח, כשאתה אומר כרטיס רשת אתה מתכוון לאלחוטי... ובגלל זה אתה חושב שהוא מתחבר בלי כרטיס רשת, או שאתה חושב שכרטיס רשת חייב להיות חיצוני, ואצלך הוא on-board ולכן אתה לא יודע שהוא כרטיס רשת...

בקיצור, אם הצלחת להתחבר לאינטרנט במחשב הראשון, ואתה רוצה להתחבר, אלחוטית, עם המחשב השני, אתה צריך ללכת למחשב השני ולתת לו הגדרות רשת מסויימות כדי שהוא ימצא את הראוטר, למרות שלפי מה שאני יודע רוב המחשבים/כרטיסי הרשת האלחוטיים באים גם עם תוכנה שתעשה את כל העבודה בשבילך, כולל מציאת הראוטר והגדרות הרשת.

ד"א, מומלץ להיכנס לראוטר דרך הממשק האינטרנטי שלו, ולהוסיף הצפנה (wep). אבל קודם תצליח לחבר את המחשב השני :)

פורסם

טוב, אני הבלבלתי בהודעה הקודמת, חשבי שאתה מדבר על המחשב שמחובר לנתב עם הכבל.

אם זה המחשב האלחוטי שלא מצליח להתחבר אז תעשה כך:

- תכנס לנתב ותגדיר את שם הרשת (SSID).

- תגדיר הצפנה, WPA2 PSK.

- במחשב עצמו, תתקין את התוכנה של המתאם מהדיסק (בד"כ מתקינים קודם ואז מחברים).

- תבצע סריקת רשתות, תבחר את הרשת שלך ותרשום את הקוד שהגדרת בנתב.

- תנסה לגלוש.

פורסם
  • מחבר

DeaglinG, כן, כבר הגדרתי רשת WEP מוצפנת.

אמרת שכנראה שיש לי כרטיס, אבל כשאני מסתכל על היציאות והכניסות במארז אני לא רואה שום חיבור של כרטיס רשת.

כמו כן במנהל התקנים לא נמצא שום חומרה מזוהה לגבי כרטיס רשת ובלוח הבקרה שום הגדרות להתקן רשת אלחוטי.

והכבל אותו אני מחבר מהנתב למחשב מתחבר למודם המחשב, לא לכרטיס רשת (שבכלל איננו).

ואם אפשר, תמונה של כניסה של כרטיס רשת (הכניסה הנפוצה...)

Czar_salad, מה זאת התוכנה שאתה מדבר עליה? ולא קיימת אצלי שום אופציה במחשב שמחובר ישירות לחיפוש רשתות - למה זה?

במחשב האלחוטי יש, חיפשתי, מצאתי את הרשת שלי, הכנסתי קוד מוצפן, לא מתחבר.

ולפי מה שהבנתי ממכם, דרוש לי כרטיס רשת גם במחשב שמחובר ישירות (?).

שוב תודה לכולכם על העזרה.

פורסם
  • מחבר

בבקשה עזרה.

מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים