עבור לתוכן

שאלה על לאג (LAG) במשחקים מול מהירות העלאה (UPLOAD)

Featured Replies

פורסם

אני בודק עכשיו ספקים/תשתיות לאינטרנט, ומאחר ואני בענייני משחקים ברשת, רציתי לדעת האם מהירות ה-upload יותר חשובה ממהירות ה-download כדי להשיג לאג (פינג) נמוך. האם 1.5 down ו-512 up זה עסקה סבירה?

תודה!

-דרור

פורסם

הוא לא כלכך תלוי במהירות השליחה /קבלה כמו שאתה חושב. למשל אם יש לך חיבור של 96kb בערוץ החוזר ואתה שולח 100byte לוקח לך 8.3 מילי שניות. אם המהירות חזרה היתיה 1200bps (מקרה קיצוני של לפני 15 שנה) היה לוקח לך 666 מילי וזה באמת היה משפיע עליך.

מה שבאמת משפיע על הLAG הוא הרשת שאתה מתחבר עליה. אם הרשת הזאת משתמשת בלווין אכלת אותה (400מילישניות לפינג בגלל המרחק ללוין). אם השרת שאתה מתחבר אליו רחוק אז גם המרחק הפיזי משפיע (לפי מהירות האור כמובון) וגם המרחק האינטרנטי (כמה קפיצות עשית עד ליעד) משפיע בצורה של עומס על ה routers .

ברוב המקרים אם יש עומס על הרשת של הספק שלך למשל כל ישראל מורידים סרטים מחו"ל הפקטים שאתה שולח מתעכבים בגלל שאין מספיק רוחב פס בשביל כולם. זה יוצר קפיצה גדולה בפינג ו packet loss בקיצור אם אתה יכול לשחק זה סיוט.

לא תמיד ספק השירות יהיה אשם כי לפעמים הרשתות בין הספק שירות לשרת היעד שלך עמוסות - זה קורה לפעמים בחגים נוצריים. אחד הראוטרים יכול ליפול ואז הנתיב החליפי יכול להיות ארוך.

בקשר לספק שירות אני לא יודע אם אני יכול להמליץ פה לפי חוקי הפורום שמרשה להשוות רק מחירים. אני אשלח לך בפרטי מה יש לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים