עבור לתוכן

שאלה לגבי רשת אינטרנט אלחוטית

Featured Replies

פורסם

כרגע אני מחובר ישירות מהמודם למחשב, ומהמחשב יש עוד רשת למחשב השני (רשת חוטית), אבל אני מתכוון לקנות עוד מחשב לבית, ככה שבסה"כ יהיו 3 מחשבים בבית. אז חשבתי להזמין את ספקית האיניטרנט שלי שהיא 012 להתקין רשת אלחוטית.

עכשיו, איך זה עובד?

נגיד שהראוטר נמצא אצלי בחדר. אני אהיה מחובר אליו עם כבל דרך כרטיס רשת, ושני המחשבים האחרים יהיו מחוברים אלחוטית בעזרת כרטיס רשת אלחוטי?

ונגיד זה יהיה ככה, המהירות של האינטרנט (אני מחובר לחבילת 1.5 מגה - כבלים) תתחלק בין 3 מחשבים? או שלכולם תהיה אותה מהירות (מקסימלית)?

אם אני אהיה מחובר דרך ראוטר, אני לא אוכל יותר להעלות קבצים לאינטרנט דרך FTP ולהשתמש בתוכנות שיתוף קבצים (אימיול לצורך הדוגמא..)? ???

תודה מראש ;)

פורסם

מן הסתם המחשבים שמתחברים על הררשת האלחוטי יזדקקו להתקן שיחבר אותם לרשת (כרטיס וכו...).

המהירות אכן תתחלק בין המחשבים אבל נגיד אם רק אחד גולש אז הוא כמובן יקבל את הרוחב פס המקסימלי.

(זכור שאם 3 מחשבים גולשים אז המחשבים ש"מדבר" הכי מהר עם הראוטר הוא זה שיקבל יותר רוחב פס).

תוכל להמשיך ולבצע הורדות מFTP ושיתוף קבצים (בתנאי שתפתח את הפורטים של התוכנות בראוטר).

פורסם
  • מחבר

אז האינטרנט שלי יהיה ממש איטי לא?

לדוגמא אם אני מוריד עכשיו קבצים במהירות של ~150kb, אז המהירות תרד ל~50kb אם שלושת המחשבים יהיו פתוחים? :o

פורסם

לא כי לא כולם ישתמש בכל הרוחב פס בו זמנית

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להרחיב טיפה? אני לא ממש מבין בזה..

האם המהירות של האינטרנט שלי תישאר כמו עכשיו (שרק אני מחובר לאינטרנט) כשראוטר יחבר עוד שני מחשבים (חוץ משלי)?

ואם כן, מתי המהירות של האינטרנט שלי כן תרד? (במידה והמחשבים האחרים גולשים באינטרנט באותו זמן..)

פורסם

גם כשהמחשבים האחרים יהיו מחוברים, כשהם לא יגלשו המהירות גלישה שלך תהיה מקסימלית

וכשהם יגלשו הראוטר יחלק את רוחב הפס בין המחשבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים