עבור לתוכן

מפרט מחשב-רכיבי ליבה(וספק) בלבד (5000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם על המפרט הבא(פעם ראשונה שאני מרכיב מפרט),מכיוון שהרכיבים כולם יקרים, מסך(CRT בן 3) אני לא מחליף,עכבר מקלדת אני לא מחליף,רמקולים(ישנים של קריאייטיב,אבל עובדים כמו תותחים) אני לא מחליף,דיסקים קשיחים(SATA 1 בנפחים 80 ו-160 ) לא מחליף וCD/DVD ROM אני לא מחליף(צורב DVD)(כל אלה אני אשדרג בהדרגה כשיהיה לי כסף לכך):

יעוד:משחקים,נסיונות באוברקלוק(חדש בתחום),תכנות,שימוש יומיומי(מסנג'ר שיטוט באינטרנט),וכמובן שיהיה מוכן ומותאם לVISTA ויהיה מסוגל להריץ בעתיד DX10

מעבד:

Intel core 2 duo E4300

כ-700 ש"ח

כרטיס מסך:

Geforce 8800 GTS 320MB sparkle PCIe

כ-1650 ש"ח

לוח אם:

Asus P5B Deluxe

כ-1100 ש"ח

זכרון:

OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL3

כ-1400 ש"ח

ספק(שיהיה מוכן גם לSLI וגם לריבוי מאווררים וריבוי דיסקים קשיחים):

Antec TruePower trio 650W

כ-770 ש"ח

כל הדברים ביחד יוצאים 5620 ש"ח. כל המחירים מבוססים על בדיקה בזאפ(ועיגול למעלה-לא בטוח שבכל אחד אני אקנה מהחנות הכי זולה) ואני זקוק גם למארז(לא בטוח אם אני אלך על משהו טוב ב-300 או שאני אסתפק במשהו גרוע שאני יכול להשיג בחינם).

מה דעתכם, עצות,שיפורים(יקר מדי?), אי תאימויות שלא ראיתי?,תודה מראש

עריכה:

שכחתי תקציב-בעיקרון-אני ממש רוצה להוריד את זה ל-5000-נראה לי אפשר לקצץ קצת בספק, ובכרטיס המסך

פורסם

בבקשה מפרט מ-IQPC

קטגורית מוצר שם מוצר מחיר

מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 680

לוח אם : GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤ 624

זיכרון : OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - SYSTEM ELITE EDITION - OCZ2SE8002GK ¤ 613

כרטיס מסך : SPARKLE PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 1625

מארז : GIGABYTE AURORA TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK - GZ-FSCA1ANB ¤ 653

ספק כוח : CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤ 639

סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤4834

הצעה שלי? תרד מה-SLI המיותר והבזבזני וכך תוכל גם לחסוך בספק עוד 230 ש"ח אם תרצה. (ובכל מקרה זה לא כדאי)

פורסם

אם כבר קיצוצים:

במקום Asus לך על Gigabyte GA-965G-DS3 REV3.3 ותחסוך איזה 300-400 שקל רק על הלוח. אומרים שהלוח הזה של GIGABYTE מצויין לאוברקלוק, ובכלל לוח חבל על הזמן.

הספק שלקחת מצויין, אבל קצת בזבזני. אפשר לחסוך בספק לפחות 100 שקל. אבל מאחר ואני לא כ"כ מבין בתחום הספקים אני אתן למישהו אחר לתת לך המלצה על אחר.

הזכרונות שבחרת מצויינים לאוברקלוק. לא נראה לי שתמצא משהו טוב יותר במחיר שלהם, אבל עדיין הם יקרים מאוד ביחס לתמורה. אני הייתי הולך על כזה של PQI:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2893

וחוסך עוד 400 שקל.

וכן, הייתי קונה מארז איכותי, Trinity של NZXT לדוגמא ב300 שקל

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3260

ועדיין, אחרי המארז אתה צריך לעמוד על פחות מ5000 שקל.

פורסם

amitbl,אם לא שמת לב שמתי לו DS3 - חשוב לקרוא הכל ולא רק את ההודעה הראשונה בדיון.

הספק ממש לא מצווין,ובהחלט בזבזני,שמתי לו משהו עדיף.

הזכרונות שהוא שם מיותרים לגמרי כשיש G.Skill HZ בסביבות ה-1100 ובכל מקרה עם המעבד הזה כל זכרונות 800 יספיקו לו וגם די בטוח שהוא לא ינצל אותם גם.

Trnity לא כדאי למחיר שלו ואם כבר אז האפולו,אבל בתקציב כזה היתי לוקח משהו יותר רציני כמו האורורה 3D שבחרתי לשים לו

פורסם
  • מחבר

תודה רבה....

ראיתי את הביקורת פה באתר על הASUS P5B DELUXE אני חושב שאני אשאר איתו,

המעבד-מה המשמעות של S775- חשבתי שהשם זה E4300?

בזכרון-למה כתוב(ומה המשמעות ) (1024MBX2) ? זה שני זכרונות נפרדים?

במארז אני חושב אני אקצץ קצת

פורסם

Xtract התחלתי לכתוב את התגובה שלי לפני שפרסמת את שלך, אז לא שמתי לב לתגובה שלך, מצטער. :kopfpatsch:

הספק שלו מצויין אם הוא באמת רוצה SLI וגם OC. וגם לדעתי הSLI מיותר, אבל אם הוא מתעקש, אז עדיין צריך להיות משהו יותר משתלם מהספק שהוא בחר.

בחרתי לו PQI ב1000 שקל (לעומת הG.skill ב1100, שנחשבים גם פחות טובים באוברקלוק).

אני ראיתי והתעסקתי באופן אישי עם הTrinity, ולא פגשתי עדיין מארז איכותי יותר בתחום של ה-עד 300 שקל.

הApollo גם מצויין... אבל גם יקר יותר.

ואם הוא מוכן להשקיע יותר מ600 שקל במארז (אני בחיים לא הייתי עושה דבר כזה) אז אין בחירה טובה יותר מהאורורה כמובן...

תודה רבה....

הלוח של Gigabyte משתלם הרבה יותר... אבל זה הכסף שלך.

S775 זה התושבת. כל מעבדי C2D הם S775.

1024MBX2 זה אכן שתי סטיקים נפרדים. המשמעות היא שזה יעבוד לך בDual Channel והביצועים אמורים להשתפר פלאים.

במארז לך על Trinity או Apollo של NZXT. הם שניהם מצויינים.

פורסם

תודה רבה....

S775 זה הסוקט של המעבד. (אם אתה לא יודע מזה סוקט חפש פה או בגוגל)

בזיכרון זה אומר שיש שני סטיקים שכל אחד מהם הוא 1024M (שזה ג'יגה). כך אתה מרוויח תוספת ביצועים תודות ל-Dual channle (תריץ חיפוש אם אתה לא יודע מזה)

במארז זכותך לקצץ,אבל לא לטרניטי ובתגובה לאדון עמית אני אסביר גם למה.

amitb,

אתה לא צריך להצטער,אין על מה.

ה-Antec שהוא בחר לא טוב ואתה מוזמן לראות ביקורות בסטיקי של "מארזים וספקים". בתקציב הזה יש ספקים טובים בהרבה.

כפי שאמרתי כבר,אין שום צורך בזכרונות טובים יותר ל-OC מאשר מה ששמתי. הסיכוי שהוא יגיע לבאס 400 עם המעבד הזה הוא נמוך מאוד מאוד, וגם הזכרונות ששמתי יוכלו במקרה הצורך לעבור זאת.

הטרניטי לא מומלץ מאחר והוא מגיע עם מאוררי 80nn והחלפתם לשניים של 120Mm תעלה 80-90 ש"ח ואז אנחנו כבר מגיעים למחיר של האפולו.

לכן אין שום סיבה וטעם לקחת טרניטי שיהיה רועש ופחות קריר מהאפולו תודות למאוררי ה-120mm שלו.

פורסם
  • מחבר

אני אשקול את נושא הלוח אם,

הזכרונות-לא יותר עדיף כבר אחד של 2048? עוד מעט מגיעה VISTA אל כולם(זאת אומרת-לא מנסים את זה לפני שעברה שנה מינימום מהיציאה)-וחשבתי שמראש אני אקנה אחד של 2048 וכשיהיה יותר כסף עוד אחד ל DUAL CHANNEL (מוגזם?)

מה ההבדל בין ה-PQI ל-OCZ (אלה שאתה הצעת לאלה שאני)?[br]פורסם בתאריך: 27.05.2007 בשעה 11:42:25

אני יודע מה זה סוקט(לפני 3 חודשים בערך כשהחלטתי שאני צריך מחשב חדש,התחלתי לקרוא פה באתר במרץ,וזה עדיין קשה לשלב ביחד את כל מה שאני יודע-אבל משתדל לשמור על קצב)
פורסם

אם תקנה את ה-P5B DLX תזרוק הרבה כסף לפח. אין לך שום צורך בלוח הזה למעבד כמו שלך,והיה כדאי לך לקחת אותו רק אם היית מתכנן OC קיצוני עם איזה 6420 או 6600 (מעבדים,כן?)

2048Mb בסטיק יחיד נדירים ויעלו לך הרבה כסף ככה שחבל.

היום 2GB בשני סטיקים עולים כ-500 ש"ח וה-2048Mb בסטיק יחיד יעלה לך יותר מכפול לדעתי.

מה ההבדל בין ה-PQI ל-OCZ? חברות שונות,יותר מזה זה לא חשוב לך.

כפי שכבר אמרתי, הסיכוי שתנצל אותם ותגיע למהירות של 400באס הוא אפסי לדעתי,וגם אם תגיע ליותר ה-OCZ שעולים 400 ש"ח פחות יעמדו בזה בכבוד רב.

פורסם
  • מחבר

אחלה-נושא הזכרונות קיבלתי-אני אקח את ה-OCZ

לוח האם-רציתי לוח אם שישאר איתי הרבה, לעומת המעבד שתכננתי לנסות עליו את האוברקלוק-,וכשאני קצת יותר אבין איך עושים את זה(בפועל אני מתכוון, כי בתיאוריה כבר הבנתי) -אני אשקלו אם אני רוצה לחזק אותו למעבד מסדרת 6000

מה המאפיינים של

Gigabyte GA-965G-DS3 REV3.3

?

פורסם

ה-DS3 יספיק לך גם לבאס 400 ככה שאני באמת לא רואה סיבה לקנות לוח במחיר כפול שמיועד ל-OC קיצוני.

רק שתדע באס 400 עם מעבד כמו ה-6600 זה אומר תדר של 3.6GHZ

פורסם

יש לזכור גם שעל מנת שמערכת ההפעלה תשתמש ביותר מ2GB RAM אתה צריך מערכת 64bit.

קח את זה בחשבון אם אתה מתכוון לקנות סטיק של 2GB על ההתחלה.

וזה מעבר לכך שזה יקר יותר, וסטיק אחד של 2GB יעבוד פחות טוב מ2 סטיקים של 1GB כל אחד.

יש לזכור שהתזמונים של הPQI שבחרתי (CL4) יותר הדוקים מאשר התזמונים של הOCZ שXtract בחר (CL5).

אין ספק שהOCZ יעמדו בכבוד במשימת האוברקלוק (על אחת כמה וכמה עם מעבד E4300), אבל בפועל לPQI יהיו ביצועים טובים יותר, במחיר סביר.

טוב אבל זה כבר עניין של מה משתלם יותר ודעה אישית.

הOCZ מצויינים, אבל לצורך OC אני אישית הייתי בוחר בPQI.

פורסם

אכן כדי לנצל מעל 2GB זקוקים למערכת הפעלה 64bit שיש איתה בעיות מסוימות נכון לעכשיו.

התזמונים במעבדי C2D זניחים לחלוטין ככה שזה כלל לא משנה.

אני לא אומר שה-PQI לא עדיפים,אני רק אומר שלשימושים שלו הוא לא ירגיש שום הבדל ולכן אני ממש מסתייג מלהציע לו משהו יקר ב-400 ש"ח שזה סכום כלל לא מבוטל.

פורסם

לכל הידוע לי התזמונים של זכרונות זניחים דווקא במעבדי AMD שבהם אין את צוואר הבקבוק של הFSB (תודות לHT).

בC2D הם ממש ממש -לא- זניחים.

אתה מוזמן להחכים אותי אם אני טועה בעניין בכתבות והסברים מעמיקים.

400 שקל זה לחלוטין לא סכום מבוטל אני מסכים. אבל אל נא תשכח שהזכרונות האלה עומדים בתוך מסגרת התקציב (והוא אפילו עדיין צריך לעמוד מתחת ל4800 ש"ח) ושהוא מתכוון לעשות OC.

הכל עניין של דעה, צרכים, וביצועים. ולצרכים שלו, על מנת לקבל את הביצועים הטובים ביותר האפשריים בתוך מסגרת התקציב, לדעתי, הPQI יותר טובים.

אני לא מבין למה אתה מתעקש לקטול אותי...

פורסם

כי הכל עניין של תועלת או ביצועים לעומת מחיר - ולא עניין של דעה וכו' כמו שאמרת.

פותח הדיון מוזמן לבחור כראות עיניו לגבי הלוח ולגבי הזכרונות.

התמזמונים ב-C2D זניחים לחלוטין "הודות" לבקר הזיכרון שאינו נמצא על המעבד.

במעבדי AMD דווקא העניין הזה מאוד חשוב (או לפחות ב-S939)

אתה מוזמן לקרוא בסטיקי אם זה מופיע שם או לעשות חיפוש,כי כתבות ו"הוכחות" אין לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים