עבור לתוכן

למה לא צריך אנטי ספיוור בלינוקס?

Featured Replies

פורסם

שלום אני חדש בכל התחום של לינוקס ורציתי לשאול למה בת'רד הראשון רשום שלא צריך תוכנת אנטי ספיוור בלינוקס

פורסם

כי ספייוורים ווירוסים לא בנויים לעבוד בלינוקס.

פורסם

ספויוורים? דווקא מהם כן צריך להזהר. אמנם חוטפי המקלדות, משני הregistry ודומיהם לא יעבדו אבל trackers ושותלי עוגיות זדוניות בהחלט יכולים לפעול גם בלינוקס.

פורסם

בעיקר 2 סיבות:

1. כמעט לא כותבים כאלה ל Linux , זה לא משתלם.

2. רוב הזמן המשתמש בכלל לא עובד כ root, לכן זה הרבה יותר מורכב לכתוב ספייוורים ווירוסים ל Linux .

בווינדוס המשתמש הבייתי כל הזמן עובד כ ADMIN , מאוד קל להשטלט על מחשב כזה.

פורסם

סיבה מספר 2 היא היותר רצינית, למשל הוירוס היחיד שנכתב אי פעם ל Mac OS X דרש שתכניס סיסמת ADMIN בשביל לעבוד (מקינטושים בנויים על קרנל שלקוח מ FreeBSD שמאוד דומה ללינוקס)

פורסם

אתה מתכוון היחיד שהופץ, אני בטוח שיש עוד...

אגב אותו דבר לגבי 99% מהווירוסים/טרואנים שמיועדים לווינדוס (אני מדבר על כאלה שמסתובבים ברשת),

הבעיה היא שאם אתה לא עובד בסביבה משרדית עם תוכנות משרדיות ו AD זה מאוד מאוד קשה לעבוד כמשתמש

רגיל בגלל ש % 80 מהתוכנות כתובות בצורה שמצריכה הרשאות של ADMIN ואני לא כלכך מאשים את המתכנתים.

הרי ווינדוס 9X הייתה OS (גרועה) של משתמש אחד, לא כמו מערכות NIX* שנבנו ליותר ממשתמש אחד, כש MS עברו לNT

הרבה אנשים לא אהבו את הרעיון של לכתוב הכל מחדש... אז יצא מה שיצא. למערכות *NIX לא הייתה את הבעיה הזאת.

"לפרוץ" מערכת שמריצים עליה קוד עם הרשאות ADMIN בלי לבדוק מה זה, זה ממש משחק ילדים, זה אפילו לא נקרא פריצה.

אין לך שם אפילו ACL שמונע ממך למחוק/לשנות קבצים (כמעט) בכל מקום, להפעיל/לכבות services או כל דבר אחר!

אה כן, MS בנו את Secondary Logon Service (ה run as ), אבל יש איתו לפעמים קצת בעיות... כמו ל sudo .

טוב חזרה לדיון... OS שלא רצה עם חשבון ADMIN כל הזמן (מערכות NIX* ווינדוס בדומיין) זאת לא מערכת חסינה כי

עדין אפשר לנצל באגים וחורי אבטחה בשביל לעשות privilege escalation זה רק הופך את זה למאוד מאוד קשה

להפיץ ברשת קוד שמנצל את זה, יש לזה 2 סיבות:

1. לא כל ילד כאפות מתוסכל שלמד קצת VB ורוצה לגרום לאנשים תמימים כאב ראש רציני (ולפרנס טכנאי PC...) יכול לכתוב כזה.

2. ברגע שיש עדכון לתוכנה והעידכון מתבצע הקוד נהיה חסר טועלת (בתנאי שהעדכון בא קודם).

מצד שני כשלינקס מגיעה ל desktop של המשתמשים הפשוטים הכל מסתבך, ראיתי אנשים שמריצים את X כ root וגולשים

באינטרנט... טוב אולי זה רק בערך 20% תוסיף לזה את אלה שיתקינו כל פיסת קוד שבאה מכל מקום ותקבל בערך 60% (אני מדבר רק

על משתמשים רגילים, לא על מתכנתים או מנהלי רשתות, שם זה בערך 4% ....), אז אני חושב שאם 90% מהמשתמשים הבייתים היו

מריצים לינקס הם גם היו צריכים תוכנת AV , אני מאמין שפחות ממשתמשי ווינדוס אבל עדין היו צריכים.

בגלל זה אני לא מסכים איתך לגבי זה שסיבה מספר 1 פחות רצינית.

החדשות הטובות הם שרוב הסיכויים שהמשתמשים לא היו צריכים לשלם על AV כי יש אחד טוב שהוא קוד פתוח:

http://www.clamav.net/

פורסם

תגובה לכותרת: תנסה לינוקס ותבין! :yelclap:

ובפירוט יותר מורחב (אמנם לא כמו זה של החזיר 750 :silly:), זה פשוט בגלל שזה גם לא משתלם לאלא שכותבים את הווירוסים/ספייוורים... רוב קהילת המחשבים, הביתית לפחות, משתמשת בXP... לא רק שזה הרבה יותר קשה לכתוב כאלה ללינוקס, אלא שזה גם לא ישתלם...

ואני? אני על XP בגלל שאין לי כוח לנסות ולהפעיל Battlefield 2 על אובונטו. :smile1:

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תגובה לכותרת: תנסה לינוקס ותבין! :yelclap:

יופי אני אתקין לינוקס ומה אז אני אשב ואבהה במחשב כל היום הרי אין כמעט משחקים שעולים על לינוקס :bash:

פורסם

אתה תמיד יכול להשתמש בWINE... אבל סתם ביזבוז זמן... :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

יופי אני אתקין לינוקס ומה אז אני אשב ואבהה במחשב כל היום הרי אין כמעט משחקים שעולים על לינוקס :bash:

יש עוד דברים במחשב חוץ ממשחקים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים