עבור לתוכן

PPTP PPPoE

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול מה ההבדל בין הפרוטוקולים מבחינת הגלישה תכלס'?

האם יש הבדל במהירות? האם זה משנה לי איך אני גולש כך או כך? אבטחה?

הבנתי ש PPPOE הוא יותר מתקדם מ PPTP.

פורסם

חסר משמעות מבחינתך.

פורסם

PPPOE לא יותר טוב או מתקדם מ PPTP , מדובר ב 2 טכנולוגיות שונות לגמרי, אי אפשר להשוות אותם.

PPPOE - זה פרוטוקול שיכבה 2 שעושה encapsulation ל PPP בתוך פריימים של Ethernet. ספקי ADSL

משתמשים בו כי יש להם ציוד שתומך ב PPP וזה מאפשר להם להשתמש בציוד הקיים (לפחות זה הניחוש שלי...).

PPTP - זה פרוטוקול שיכבה 5, משתמשים בו ליצירת VPNים , הוא משתמש ב GRE ל tunneling וב MPPE

להצפנה. אתה יכול להשתמש בו על PPP/PPPOE (או כל פרוטוקול שיכבה 2 ) בשביל לעשות VPN.

טוב, טכנית אתה אתה יכול גם להריץ את PPP בתוך PPTP (וזה די נפוץ) אבל בשביל ש PPTP יעבוד הוא צריך

ששיכבה 2,3 ו 4 תהיה כבר פעילה.

קיצור 2 טכנולוגיות שונות, משתמשים בהם במצבים שונים (במקרה של הספקיות לאותה מטרה, אבל לרוב גם למטרות שונות), זה הכל.

פורסם

PPPOE - זה פרוטוקול שיכבה 2 שעושה encapsulation ל PPP בתוך פריימים של Ethernet. ספקי ADSL

משתמשים בו כי יש להם ציוד שתומך ב PPP וזה מאפשר להם להשתמש בציוד הקיים (לפחות זה הניחוש שלי...).

זה נכון לגמרי. למשתמש הפשוט בPPP התווך (שבדר"כ הוא רשת ATM) בין הנקודות שקוף ולרוב ציוד שתומך בPPPOA תומך גם בPPPOE,

לכן אין בעיה להשתמש בPPPOE כשמתחברים בADSL.

ד"א, PPPOA יעיל במעט מPPPOE כאשר התווך הוא רשת ATM, אבל באופן זניח.

ורק להוסיף דבר אחד לפותח הת'רד, למה אכפת לך מה יותר טוב, גם ככה יש רק מודם אחד בארץ שיכול לעבוד בPPTP או בPPPOE והוא האלקטל הישן והטוב.

ואם היית שואל לגביו הייתי אומר שלך שזה לא משנה כלל כי חייגן הPPTP "מתקשר" למודם עצמו ומשם הוא עובד בPPPOA.

קיצר, שלא ידיר שינה מעליך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות המחכימות.

ולשאלה מה אכפת לי?

א. לידע

ב. בגלל שיש נתבים שתומכים רק ב PPPoE, ויש מודמי ADSL ישנים אומנם שתומכים רק ב PPTP.

ג. בגלל שנשאלתי ולא ידעתי מה לענות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים