עבור לתוכן

האם כדאי לקנות עוד RAM למחשב?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה ישנה את הביצועים ולעבודה שוטפת בויסטה זה שיפור גדול אפילו שזה יוריד לT2

השאלה זה משחקים ותוכנות שדורשות מהירות

דרך אגב תידאג שאתה קונה זיכרונות באותה מבנה כמו הקיימים שלך כלומר ds,ss עלמנת לשמור על dual channel

מה זאת אומרת ss ו-ds? ומה זה T2? תסלחו לי - אני לא מבין גדול בחומרה.

השאלה המהותית היא האם יש לך צורך בזה?

האם אתה מרגיש איטיות עם 1GB? האם אתה משתמש בתוכנות שדורשות כמות גדולה של זיכרון כמו פוטושופ וכו'?

על השאלות האלו אתה צריך לענות גם לנו וגם לעצמך.

אני לא קונה את הזכרון בשביל משחקים (כמובן שיכול להיות נחמד אם ישפיע גם על זה), אלא בשביל ריצה חלקה יותר של המערכת הפעלה.

אני מדבר על תוכנות כמו Photoshop, Sony Vegas ועוד תוכנות הקלטה.

וכמובן שה uTorrent ימשיך לעבוד ברקע כל הזמן ;)

אחי אתה זה שדיברת כאילו אתה מהנדס ויסטה שאני צוחק עליה.

ויסטה היא תכנה איטית. אתה לא רוצה לעבור לאקס פי?

כן יעזור לך מאוד תוספת לזכרון.

עם המחירים של הזכרונות היום, למה לא להוסיף 2 גיגה?

אחי חס וחלילה. לא מהנדס ויסטה ולא קרוב. אבל התשובה המתנשאת והעצות הלא נחוצות שנתת זה משהו דיי נפוץ בפורומים האלו ואין להם שום תועלת.

אני מבין ומקבל את העצה שלך ואם הייתי משחק עוד במשחקים (הפסקתי פשוט לשחק במחשב כי עברתי לפלייסטיישן...) אז הייתי חוזר ל XP ללא ספק.

מאחר שאני כבר לא משתמש כ"כ במחשב למשחקים, ואני אוהב מאד את הממשק החדש של הויטסה, למה לי לחזור ל XP?

פורסם

DS צ'יפים משני כיווני הPCB(לוח ירוק שעליו מורכבים השבבי זיכרון).

SS צ'יפים מצד אחד של PCB.

במערכות AMD עבודה עם 4 סטיקים של זיכרון הייתה מורידה את זמן המחזור כלומר כדי לדבר עם הזיכרון תצטרך 2 מחזורי שעון במקום 1 במערכות AMD הדבר דיי משמעותי.

לפי מה שהבנתי אתה משתמש בתוכנות שזוללות זיכרון לכן גם אם תיהיה ירידה לT2 כמות הזיכרון תיהיה חשובה במקרה הזה יותר ממהירותו.

פורסם
  • מחבר

אני עובד עם AMD.

אני לא אפגע מהדבר?

פורסם

אם אני לא טועה בליבת VENICE הירידה ל333MHZ תוקנה לכן הCR(אני מקווה שכתבתי את זה נכון) יורד ל2T כמו שהסברתי מקודם 2 מחזורי שעון.

אם הליבה שלך היא לא VENICE אני חושש שתצטרך לרדת ל333MHZ או למכור את הזכרונות הנוכחיים ולקנות 1GBX2 מה שלא ממש יקר היום.

פורסם

תפסיקו להגיד דברים בלי הבנה.

הויסטה אומנם יותר כבדה במשאבי מערכת....נכון...כולם יודעים את זה...

אל תקשרו את זה לאיטיות של העבודה.

יש גבול למה שאקס פי מסוגל להפיק מהמחשב שלכם וכך גם לגבי הויסטה.

נכון צריך 2 גיגה זכרון אבל עם 2 גיגה זיכרון אתם לא ממש מתקרבים ללחנוק את הויסטה חוץ ממשחקים ממש כבדים.

הויסטה לומדת את ההרגלים של העבודה ומשפרת ביצועיים בצורה משמעותית תוך שבועיים מקסימום של עבודה.

אני עובד עם הויסטה כבר חודשיים ואני מרוצה מאד והיא ממש לא יותר איטית מאקס פי.

היא עולה יותר מהר, נסגרת יותר מהר, תומכת במעבר בין חלונות בצורה הרבה יותר יעילה ומהירה בלי קריסות ועושה מטלות במקביל הרבה יותר טוב מאקס פי.

לא אמרתי שהיא לא זוללת יותר זכרון ....היא כן, אבל עם 2 גיגה אתם ממש תסתדרו.

אז דיי כבר לבכות על הויסטה.

היא מערכת הפעלה לא רעה, והרבה יותר חכמה מהאקס פי.

פורסם
  • מחבר

אם אני לא טועה בליבת VENICE הירידה ל333MHZ תוקנה לכן הCR(אני מקווה שכתבתי את זה נכון) יורד ל2T כמו שהסברתי מקודם 2 מחזורי שעון.

אם הליבה שלך היא לא VENICE אני חושש שתצטרך לרדת ל333MHZ או למכור את הזכרונות הנוכחיים ולקנות 1GBX2 מה שלא ממש יקר היום.

איך אני יכול לברר אם יש לי את הליבה הזו או לא

תפסיקו להגיד דברים בלי הבנה.

הויסטה אומנם יותר כבדה במשאבי מערכת....נכון...כולם יודעים את זה...

אל תקשרו את זה לאיטיות של העבודה.

יש גבול למה שאקס פי מסוגל להפיק מהמחשב שלכם וכך גם לגבי הויסטה.

נכון צריך 2 גיגה זכרון אבל עם 2 גיגה זיכרון אתם לא ממש מתקרבים ללחנוק את הויסטה חוץ ממשחקים ממש כבדים.

הויסטה לומדת את ההרגלים של העבודה ומשפרת ביצועיים בצורה משמעותית תוך שבועיים מקסימום של עבודה.

אני עובד עם הויסטה כבר חודשיים ואני מרוצה מאד והיא ממש לא יותר איטית מאקס פי.

היא עולה יותר מהר, נסגרת יותר מהר, תומכת במעבר בין חלונות בצורה הרבה יותר יעילה ומהירה בלי קריסות ועושה מטלות במקביל הרבה יותר טוב מאקס פי.

לא אמרתי שהיא לא זוללת יותר זכרון ....היא כן, אבל עם 2 גיגה אתם ממש תסתדרו.

אז דיי כבר לבכות על הויסטה.

היא מערכת הפעלה לא רעה, והרבה יותר חכמה מהאקס פי.

מסכים עם רב הדברים שלך

פורסם

CPU-Z

המעבד בסוקט 939?

פורסם
  • מחבר

כן Socket 939 - מה זה אומר.

מה שמוזר אבל בדקתי גם את החלק של ה Memory וזה כתב לי 201.0MHZ. זה לא אמור להיות 400?

פורסם

זה אמר לך 200 בחלק של הזכרון כי כנראה הזכרונות עובדים במכפיל של 2

יש ב-CPU-Z בחלק של הזכרונות גם את היחס בין הזכרונות לFSB (נראה לי שמתחת לאיפה שכתוב לך 200)

שם תוכל לראות באיזה יחס הזכרונות שלך עובדים.

פורסם

יש על זה הסברים בסטיקי ו200 זה אומר 400 וזה בסדר גמור

פורסם
  • מחבר

אז מה הסיכום?

יעבוד טוב? לא יעבוד טוב? לקנות? לא לקנות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים