עבור לתוכן

משהו מוזר בתוכנה CPU-Z עם המעבד E6600

Featured Replies

פורסם

קיבלתי לפני כמה ימים את המחשב החדש שלי

מעבד E6600

לוח-965P-DS3 REV3.3

זיכרונות 2 ג'יגה 800 מגה הרץ של G.SKILL כמו שפה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6033

הארד דיסק250- ג'יגה- WD2500KS

כרטיס מסך PALIT-7600GS DDR3 SONIC 256mb

מארז+ספק COMPUCASE CI-6A19 BLACK+300W

ובתוכנה CPU-Z מראה שיש לי 1600 mhz

ובמכפלה 6

הינה

http://img403.imageshack.us/my.php?image=untitledny0.png

זה לא אמור להיות 2400 mhz

ומכפלה 9 ??? ??? ???

תודה מראש לעונים ???

פורסם

כשהמחשב לא במאמץ זה יורד למהירות הזאת... משהו שהם הכניסו לסדרה הזאת ממהעבדי המוביל שלהם...

פורסם

צודק מאה אחוז...המעבד מוריד מכפלה ומוריד תדר כשהוא במנוחה...ההסבר מעליי מדוייק....התכונה הזאת באה ממעדי המחשבים הניידים...במטרה לשמור על צריכת חשמל נמוכה ופליטת חום קטנה ככול האפשר

פורסם
  • מחבר

אז הכל בסדר ?

אז מה המהירות של המעבד שלי ?

ומה המכפלה 6 או 9 ??

פורסם

המהירות היא 2.4GHZ ומכפלה 9 כמו שהוא צריך ליהיות פשוט כשהמעבד במצב מנוחה..(ייקרה הרבה עם המעבד הזה-הוא ח-ז-ק) אז הוא מוריד מכפלה ותדר....תפעיל CPU-Z ולמשל תדליק את האימיול...אתה תיראה שהוא ישר עולה למכפלה 9 ותדר 2.4GHZ ואחרי זה הוא יירד שבו כשהוא לא מיתאמץ....זה חוסך חשמל וחוסך בחימום המעבד

אתה נישמע קצת לחוץ אחי....חחח אל תידאג הכול מעולה עם המעבד שלך...תתחדש דרך אגב על המחשב....תהנה ממנו.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

אני לא בטוח שזו הסיבה היחידה ולא הייתי סומך על התוכנה בעיניים עצומות.

יש לי 945p-S3 עם מעבד E6300.

לפעמים התדרים זזים והמכפלות קופצות, גם תחת עומס. יש גם חוסר תאימות בין CPU-Z לתוכנת EasyTune5 של GigaByte וכל אחת מראה מהירות שונה. לא ברור לי מי הצודקת.

בנוסף, ה-BIOS של הלוח משודרג ל-F4 אבל CPU-Z מתעקש שהגרסה היא F1. תאריך ה-BIOS נכון (10/1/2007) אבל מספר הגרסה לא.

הדבר נבדק בגרסאות 1.37-1.39.

פורסם

תבדוק עם הגירסא האחרונה...1.40

ובדרך כלל אפשר לסמוך על CPU-Z בעיניים עצומות...

תנסה את הגירסא האחרונה תיראה אם זה עוזר

פורסם

אצלי ביטלתי תאופציה הזאתי בביוס ועדיין אין לי מכפלה 9 הוא עובד על מכפלה 8 ואי אפשר לשנות גם בביוס תמכפלה ל 9 מוזר מאוד...

מעבד e6420

פורסם

אין ל-6420 מכפלה 9

לפעמים התדרים זזים והמכפלות קופצות, גם תחת עומס. יש גם חוסר תאימות בין CPU-Z לתוכנת EasyTune5 של GigaByte וכל אחת מראה מהירות שונה. לא ברור לי מי הצודקת.

המעבד יכול לשנות מכפלה מאות\אלפי (ויותר) פעמים בשנייה, די קשה לעקוב אחרי כזה דבר בעיניים, במיוחד שיש לך שתי ליבות ושתי תוכנות שלא בהכרח רצות במקביל ממש.

פורסם

תחת עומס מלא התדרים לא אמורים לזוז (נתתי לו סתם כיווץ של מספר ג'יגה של סרטים ב-7Zip כדי להעמיס אותו) והוא אמור להיות במקסימום.

חוץ מזה כיוון שהוא טועה בביוס אני לא מאמין לו גם בדברים אחרים. דרך אגב, עדכנתי לו ביוס ל-F5 ואת זה הוא כן גילה והפסיק לרשום גרסה F1 אבל ממשיך לרשום שה-chipset הוא i945G/GZ ולא 945P.

פורסם

אני לא בטוח שזו הסיבה היחידה ולא הייתי סומך על התוכנה בעיניים עצומות.

יש לי 945p-S3 עם מעבד E6300.

בנוסף, ה-BIOS של הלוח משודרג ל-F4 אבל CPU-Z מתעקש שהגרסה היא F1. תאריך ה-BIOS נכון (10/1/2007) אבל מספר הגרסה לא.

הדבר נבדק בגרסאות 1.37-1.39.

כנראה אחרי שעדכנת את הביוס, לא נכנסת לביוס וביצעת Load Optimized Defaults ושמרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים