עבור לתוכן

[שאלה] לגבי OVERCLOCKING של P5B

Featured Replies

פורסם

שלום פורום תמיכה טכנית, יש לי שאלה והתייעצות.

הנה המפרט שלי:

Asus P5B (965)

Intel Dual Core 2 DUO E6600 @ 2.4GHZ

LEADTEK WinFast PX7950GT 512Mb

TWINMOS 1GB Ram DDR-2 800MHZ

THERMALTEK SOPRANO TOWER 420W

אני לא מומחה גדול בOVERCLOCKING, יותר נכון לא מומחה בכלל, אבל עשיתי OVERCLOCKING למחשב שלי, לפי המדריך הזה:

http://forums.hexus.net/showthread.php?t=103676

[את הOVERCLOCKING עשיתי מ2.4GHZ ל2.9GHZ]

עכשיו יש לי כמה שאלות:

1. הטמפ' על 55 מעלות נח, ועד 58 - 60 פעיל -> זה סביר?

אם לא, ואני בכל מקרה מתכנן, איזה מערכות קירור כדאי לי לקנות?

יש לי SOPRANO TOWER של THERMALTAKE

2. האם המדריך הנ"ל הוא טוב?

כי בעצם את כל הVOLT אני משאיר על AUTO, יש משהו שאני צריך לשנות שם? לשים איזה VOLT על מספר ספציפי? או שAUTO זה בסדר?

3. יש לי 1GB DDR2 800MHZ, ובעצם בOVERCLOCKING הFSB שלי עכשיו על 325, והMHZ על 650 (1:1). האם זה בעצם לא מנצל את כל הMHZ של הDDR2 שלי? כי יש לי 800 MHZ. ועוד משהו, עשיתי כמו שהוא כתב שם, עשיתי את ה5-5-5 משהו כזה. אני משאר שיש לי 5-5-5 בזכרון, אבל אם זה לא 5-5-5, האם זה מזיק? ואיך אני בודק את הסדרת מספרים המקורית של הזכרון?

4.בעצם במה הOVERCLOCKING משפיע? האם זה גם משפר את תוצאת ה3DMARK?

5.האם הטמפ' הגבוהה שיש לי בעצם מורידה את הביצועים שהוא אמור באמת להגיע אליהם?

תודה מראש,

אופיר.

פורסם

מועבר לפורום אוברקלוקינג וקירור

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי AUTO יחסל לך את הלוח.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258229.0

איך אני יודע כמה VOLTS לשים לכל דבר?

כי אחרי הכל, אני לא רוצה לשים פחות ממה שאני אמור לשים, זה לא יהיה הגיוני.

אם למשל עכשיו אני רוצה לבטל לביינתים את הOVERCLOCKING שעשיתי, עד שאני אדע מה התדרים שאני צריך לעשות

האם אני יכול לשחזר את BIOS לDEFAULT שלה? או שזה ידפוק את המחשב, כי אולי החנות ממנה קניתי עשתה שם שינוים?

לביינתים אני אחזיר ללא OC וגם את הזכרון לAUTO והכל איך שהיה, אבל עשיתי להרבה דברים DISABLE בשביל הOVERCLOCK.

פורסם

איך אני יודע כמה VOLTS לשים לכל דבר?

כי אחרי הכל, אני לא רוצה לשים פחות ממה שאני אמור לשים, זה לא יהיה הגיוני.

אם למשל עכשיו אני רוצה לבטל לביינתים את הOVERCLOCKING שעשיתי, עד שאני אדע מה התדרים שאני צריך לעשות

האם אני יכול לשחזר את BIOS לDEFAULT שלה? או שזה ידפוק את המחשב, כי אולי החנות ממנה קניתי עשתה שם שינוים?

לביינתים אני אחזיר ללא OC וגם את הזכרון לAUTO והכל איך שהיה, אבל עשיתי להרבה דברים DISABLE בשביל הOVERCLOCK.

אני בספק שהחזרה לDEFAULT ידפוק משהו, מקסימום את השעון והBOOT ORDER, החנות לפי מה שאני יודע לא יכולה לשנות את הDEFAULT של הBIOS

תקשיב אני ממש לא מכיר את הנושא טוב, עשיתי OC רק פעמים, פעם אחת בשביל לראות אם אני יכול, והמחשב לא עלה, פעם שנייה היום עשיתי OC 20% לE6300 והחזרתי את זה לDEFAULT אחרי 5 דקות.

בשביל לבדוק כמה VOLT הרכיבים באים בSTOCK, תבדוק אולי רשום בקופסה שהם באו איתם, אני בדקתי בEVEREST, חיפשתי שם:

Motherboard -> CPU -> I/O Voltage

Motherboard -> SPD -> Module Voltage[לכול אחד בנפרד]

Motherboard ->Chipset -> Core Voltage[north/south]

מקווה שזה יעזור לך, אני לא ממליץ לך להסתמך על מה שאני רושם כ100% נכון.

עריכה:אני ממליץ לך לבדוק כמה VOLT הזיכרון שלך צריך, הP5B בDEFAULT שם 1.8 אז זה יכול להיות בעיה לזכרונות שפועלים על יותר, ז"א לא יהיה לך POST אם הזכרונות צריכים יותר מ1.8

אתה יודע אך להחזיר את ההגדרות של הביוס לDEFAULT נכון?נכנסים לביוס, אם אני זוכר נכון בלשונית של EXIT יש את ההפשרות להחזיר את ההגדרות לDEFAULT.

עריכה 2:

4.בעצם במה הOVERCLOCKING משפיע? האם זה גם משפר את תוצאת ה3DMARK?

כן זה משפר את התוצאת 3DMARK, זה משפר את הביצועים של המחשב - הלוח אם, זיכרון ומעבד עובדים במהירות יותר גבוה ממש שהם אמורים להיות בה.

5.האם הטמפ' הגבוהה שיש לי בעצם מורידה את הביצועים שהוא אמור באמת להגיע אליהם?

אני ממש לא בטוח אם זה משפיע על הביצועים באופן שאפשר למדוד אותו, לפני כמה ימים קיבלתי מחשב לתיקון, המעבד CELERON הגיע ל88 מעלות ומערכת ההפעלה קרסה.

מה שכן, טמפרטורה גבוהה הורסת את המעבד, ומורידה את הlife expectancy שלו.

65 מעלות זה הגבול לCore 2 Duo

ממליץ לקרוא http://en.wikipedia.org/wiki/Overclocking

פורסם

אני ממליץ לך ללכת ל Google ולהתחיל לחקור את הלוח שלך עד הסוף

* מה המגבלות

* איזה תדרים מקסימלים משתמשים ברחבי הרשת הגיעו

* באיזה קירור השתמשו

* מה הטמפרטורות המקסימליות המומלצות

ועוד.

רק אחרי זה תוכל לגשת ל Overclock ואפילו Overclock מוצלח

פורסם

2 עצות בתור בעלים של P5B-deluxe:

• בתפריטים של בחירת המתח לכל הרכיבים הביוס ירשום בטקסט וורוד מתחים שהם מעל הנורמלי אבל עדיין סבירים ובטקסט אדום מתחים שהם מעל הנורמלי ולא מומלצים לאנשים שאין להם בייצים שעירות :) יכול להיות שאת המתחים "הוורודים" אתה תראה בצבע צהוב לפני הריבוט אבל אחרי הריבוט הם ייראו כוורודים.
  • חפש בתפריט האחרון בביוס פיצ'ר שנקרא OVERCLOCK PROFILE או משהו כזה תוכל לשמור את כל ההגדרות של הביוס, לשחק איתם וכשיימאס תוכל לטעון את הפרופיל ולחזור להגדרות השמורות. יש מקום לשמירת שני פרופילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים