עבור לתוכן

מה ח"כים אמרו בוועדת הכלכלה בנושא חסימת אתרים? להלאים את גוגל ולחסום אתרים

Featured Replies

פורסם

GSM, תאמין לי, אף ילד עוד לא מת אם הוא נכנס בטעות (או שלא בטעות) לאתר סקס, יותר מזה, אף ילד לא נפגע אפילו אם הוא תפס את ההורים שלו "על חם".

• תגובות 97
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני בעד שאתר יתאים לרוב האוכלוסיה ..אני חושב שזה צודק ...כדי לא לפגוע בשאר הקבוצות ..בי זה לא פוגע ..

ואם יש אתרים שמדברים לאוכלוסיה מסוימת ויכול לפגוע בשאר הקבוצות שכן היה לו תג כזה הוא אחר ..

אני חושב שצודק ...לא מדובר רק בסקס אלה כן לדאוג לסמן אתרים שיכולים לפגוע באוכלוסיות מסויימות

למה? כל אתר (למעט אתרים ממשלתיים) הוא עסק פרטי לכל דבר. הוא לא חייב שום דבר לאף אחד - מי שנפגע מהתוכן שלו, מוזמן שלא להכנס אליו בעתיד.

פורסם

GSM מה שאתה אומר אולי נכון אך ורק לגבי אתרים גדולים - פורטלים ואתרי תוכן המיועדים "לכל המשפחה"

(אני לא חושב שזה נכון, כמו שדן אמר מעלי - אתר הוא עסק פרטי, אבל בגלל זה הוספתי "אולי" נכון)

אין פה סיבה לסגור את השאלטר לכל המדינה בשביל זה

אז שיוקמו גופים שאחראיים על קבלת תלונות על אתרי אינטרנט עם תוכן בלתי הולם, פה אין רע.

ואז גם אתרים כמו "ואללה" יפוצלו לחלקים של מעל גיל 18 ומתחת לגיל 18,

בשביל לשמור על בני ה 16 שחס וחלילה לא יראו פרסומת עם ציצי מבצבץ מביקיני.

אבל אל תשכח שיש גם אתרים שהם ייעודיים לנושאים שאותם רוצים לחסום -

על אתרים כאלה לא תוכל להתלונן, אתה לא יכול להתקשר ולומר "סליחה, בעולם הסקס של ענת יש יותר מדי סקס לטעמי"

אתרים כאלה הם פשוט אתרים שאתה בוחר לא להכנס אליהם.

אבל לחסום את כל האינטרנט ? שאני אדווח לספקית שלי מתי אני הולך להכנס לאתר פורנו ולאיזה אתר ?

אני חושב שאתה מאוד מבלבל בין מה שאתה מעוניין בו לבין הצעת החוק הזו.

תקרא את זה

http://www.isoc.org.il/docs/ISOC-IL_Position_Paper_Access_Web_Limitation_for_Adults.pdf

ותקרא את הצעת החוק עצמה

אולי תבין שאתה בעד להפוך את המדינה הזאת למדינת דת, בלי מחשבה עצמאית.

אם ניתן לבן אדם הזה לגיטימציה, לא תהיה דרך חזרה.

תחשוב בהגיון לרגע מה עדיף :

שהחלק של האוכלוסיה שמעוניין בהגנה על הילדים מפני תכנית לא הולמים, ישקיע מחיר של מנת פלאפל בחודש,

על מנת לתפעל תוכנה לסינון תכנים במחשבים הפרטיים שלהם.

(ותאמין לי, נציגי המכירות של ספקיות אינטרנט מנסים לדחוף את התוכנה הזו לכל מי שפותח מנוי, כבר במשך שנים, ובקושי יש מעוניינים !!!)

או

שכולם ייאלצו לרכוש מכשירים ביומטריים לזיהוי עצמי בפני ספקית האינטרנט ?

אני מבין שאתה רוצה שהילדים שלך לא יחשפו לתכנים, וזכותך (כי זו מדינה דמוקרטית) לחנך אותם איך שאתה רוצה, עד גיל 18 ..

אבל יש דרך לעשות דברים, וכפיה דתית על מדינה שלמה, בשביל לחנך את הילדים שלך, זו לא הדרך.

אני בטוח שהשר הזה קנה מחשב בפעם הראשונה לפני שבועיים, נכנס לאינטרנט וישר חיפש סקס

כשמצא סקס, התחיל לשחק עם עצמו, ואז אשתו/הילד שלו/הילדה שלו, תפס/ה אותו, וזה מה שגרם לו לחשוב על ההצעה הזו...

פורסם

למה? כל אתר (למעט אתרים ממשלתיים) הוא עסק פרטי לכל דבר. הוא לא חייב שום דבר לאף אחד - מי שנפגע מהתוכן שלו, מוזמן שלא להכנס אליו בעתיד.

בדיוק. אם אתה יהודי, אל תכנס לאתר של ניאו-נאצים/מוסלמים קיצונים/צרפתים ולא תפגע. אם אתה דוס, אל תכנס לאתרי זימה ואל תדחף את התחת למערך הגלישה של אנשים אחרים.

מה ש-GSM מסרב לקלוט, זה שכבוד השר לא מנסה להגן עלינו ועל ילדינו מפני תועבה, אלא לטפטף לנו את המוסר שלו במסווה של רצון טוב.

אגב, במדינות רבות באירופה למשל, בפרסומות לקרם גוף/דאודורנט מוצגות נשים ערומות לגמרי והחזה והישבן בהם נחשפים. חופי רחצה ציבוריים מלאים בבחורות שמשתזפות טופלס. ואתה יודע מה? אף ילד (או מבוגר, לצורך העניין) לא מתרגש מזה. למה? כי אין להם מנטליות של "בחורות ערומים זה חולירע" מצד אחד, ויצר מציצנות מעוות מצד שני. מה עוד, שבפרסומות האלו המציגות לא נראות בצורה מינית, אלא בצורה טבעית, כמעט אמנותית. זה שיש אנשים לא בוגרים שעומד להם הזין על כל ילדה עם מכנס צמוד ברחוב, נבוכים מזה ורוצים שכולן ילכו עם בורקה, זה לא אומר שזה צרייך לקרות.

פורסם

8921984lt1.jpg

892chinayj5.jpg

892iranal1.jpg

מישה מהתגובות כאן פרסם במקור.

פורסם

לGSM ושאר התומכים בחוק, הנה רשימה של מדינות שבהן יש צנזורה ממשלתית על האינטרנט, "הראה לי מי חבריך ואומר לך מי אתה".

עם הרשימה הזאת נמנות מדינות מפותחות ונאורות כמו אירן, לוב, סוריה,טורקמניסטן, אוזבקיסטן, קובה, סין, וצפון קוריאה.

http://www.rsf.org/article.php3?id_article=19603

פורסם

זה דבילי להגביל, אבל צריך להיות מנגנון הפוך שאם מבקשים מהחברת אינטרנט להגביל אתרים מסוימים היא תגביל אבל אך ורק לפי בקשה מפורשת ולא באופן גורף.

אגב, בסטיקר בערבית לפחות היו משקיעים קצת וכותבים משהו עם משמעות, אלו סתם אותיות :screwy:

פורסם

אוף, ביאסת אותי... עד שיש לי חתימה :\

פורסם

אתה מוכן להסביר לי למה אתה כ"כ פוחד מפורנו?!

הרי זה לא שכמעט כל ילד/ילדה מגיל 13 גולשים באתרים האלה, אני לא רואה איך זה מזיק לחברה...

חוץ מזה, לדעתי פירסומות של קונדומים זה רק מבורך.

פורסם

בדיוק. אם אתה יהודי, אל תכנס לאתר של ניאו-נאצים/מוסלמים קיצונים/צרפתים ולא תפגע. אם אתה דוס, אל תכנס לאתרי זימה ואל תדחף את התחת למערך הגלישה של אנשים אחרים.

מה ש-GSM מסרב לקלוט, זה שכבוד השר לא מנסה להגן עלינו ועל ילדינו מפני תועבה, אלא לטפטף לנו את המוסר שלו במסווה של רצון טוב.

אגב, במדינות רבות באירופה למשל, בפרסומות לקרם גוף/דאודורנט מוצגות נשים ערומות לגמרי והחזה והישבן בהם נחשפים. חופי רחצה ציבוריים מלאים בבחורות שמשתזפות טופלס. ואתה יודע מה? אף ילד (או מבוגר, לצורך העניין) לא מתרגש מזה. למה? כי אין להם מנטליות של "בחורות ערומים זה חולירע" מצד אחד, ויצר מציצנות מעוות מצד שני. מה עוד, שבפרסומות האלו המציגות לא נראות בצורה מינית, אלא בצורה טבעית, כמעט אמנותית. זה שיש אנשים לא בוגרים שעומד להם הזין על כל ילדה עם מכנס צמוד ברחוב, נבוכים מזה ורוצים שכולן ילכו עם בורקה, זה לא אומר שזה צרייך לקרות.

:xyxthumbs:

כמה נקודות נוספות:

-גם לפניי האינטרנט היתה לילדים גישה לפורנו, בכמות קטנה בהרבה, אבל זה פשוט לא משנה.

-גם לפניי האינטרנט היתה אלימות בטלויזיה (מכות, רציחות, אונס, התעללות, עריפת ראשים...), אבל כמובן שאז, זה לא היה העניין של משמרות המוסר... אבל זה שזה זעזע אותי קשות לא הפריע לאף אחד, רק סקס (שגם הרבי עשה/מפנטז עליו) אסור, מה שחסר הגיון בהיבט המוסרי.

-לפי ארגון נשים דתי יש במגזר החרדי יותר מקרים של התעללות מינית וזה אפילו עוד בלי אינטרנט, אבל מרבית המקרים האלה לא מדווחים. שוב, מדובר בנסיון לכסות את המקרים, ולא בנסיון למגר אותם. כך שהחוק למעשה מתייחס לחוסר היכולת לשלוט על הציבור שלהם שגולש באינטרנט.

- היה צריך גם לצנזר אחים גדולים שיש להם אוסף פורנו...

-הדבר האירוני בכל העניין זה שגם התנ"ך היה צריך להיות נעול במנגון ביומטרי, על פי אותו ההיגיון... (והנה דוגמא כדיי להדגיש את האבסורד בפוריטניות הדתית הזאת - "למה נמשלו דברי תורה לאילת? לומר לך: מה אילה רחמה צר וחביבה על בועלה כל שעה ושעה כשעה ראשונה, אף דברי תורה חביבין על לומדיהן כל שעה ושעה כשעה ראשונה" - תלמוד, מסכת עירובין פרק ה, דף נד, עמוד ב... )

בלוג משעשע על פוריטניות אמריקאית כזאת: Cephalopods suggestive of sperm?

פורסם

טוב לא נריב זה נהיה דיון הזוי ...אני באמת לא חושב שהחוק הזה יאושר ..אבל אני כן חושב שצריך להיות איזהו מודל משותף שיתאים לכל המשפחה או ולילדים ..

הרי באמת שאין סיכוי שמשהו יסכים שעקבותיו היה כתובים כדי שאחרים יכולו לעקוב אחריו (לא שזה לא קורה במלא ...)

אבל פתרון כן צריך למצוא לא יודע אם בהמצאות חקיקה ממשלתית הוא בארכות נמוכות מאלה..

אני חושב שמטרת הדיון בכנסת בעצם לפתוח עיניים לכל עם ישראל שאינטרנט זה לא דבר שצריך לקחת בקלות אלה הכובד ראש ..

זה גם מה שניסית להסביר בדיון שלי ..כי אין לזלזל בכלי הזה ...

פורסם

LOL

החרידים האלה אוהבים להרוס את הנאות הציבור.

חח נכון שאתרי סקס זה לא לגיטימי לילדים קטנים אבל בכל זואת זה קורה ואותם צריך לחסום לא את כל הציבור.

פורסם
אבל פתרון כן צריך למצוא לא יודע אם בהמצאות חקיקה ממשלתית הוא בארכות נמוכות מאלה..

אני חושב שמטרת הדיון בכנסת בעצם לפתוח עיניים לכל עם ישראל שאינטרנט זה לא דבר שצריך לקחת בקלות אלה הכובד ראש ..

זה גם מה שניסית להסביר בדיון שלי ..כי אין לזלזל בכלי הזה ...

אני לא חושב שהבנת על מה מדובר כאן. הנקודה היא לא לאיזה מידע יש נגישות, אלא מה המטרה של החקיקה. אני לא מומחה לנושא, אבל קל לראות שהטיעון המרכזי: "פורנו מזיק לילדים" לא מגובה בבסיס עובדתי (אפשר לשער שהאובססיביות שבה העולם המבוגר מתעסק בנושא רק תורמת להפוך אותו למשהו מסתורי מה שיוצר התייחסות לא בריאה לנושא). והצגה של הנושא כטיעון מוסרי לטובת הציבור לא נכונה - אלימות תמיד היתה בטלוויזיה, וגם ידוע שחוגים חרדיים מעולם לא מתמודדים עם בעיות של התעללות וכו' אלא פשוט מתעלמים ממנו (מעולם לא נכתב בעתון חרדי מה האשמה שבה מאושם הנשיא קצב).
פורסם

לGSM ושאר התומכים בחוק, הנה רשימה של מדינות שבהן יש צנזורה ממשלתית על האינטרנט, "הראה לי מי חבריך ואומר לך מי אתה".

עם הרשימה הזאת נמנות מדינות מפותחות ונאורות כמו אירן

יש לך שמץ של מושג מי ניצח בשנים האחרונות באולימפיאדת הפיזיקה?

פורסם

מה הקשר? :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים