עבור לתוכן

יצירת 15V בעזרת ספק כוח של מחשב

Featured Replies

פורסם

תהייתי האם אפשר ליצור מתח של 15V ממסילות 12V ו 3.3V הקיימים במחשב

מה יהיה אופן החיבור בכדיי ליצור 15V? והאם קיים סיכון כולשהו לשאר רכיבי המחשב ע"י כך?

פורסם

לאיזה שימוש זה מיועד ?

פורסם
  • מחבר

מגבר אודיו בעל צריכת הספק נמוכה יחסית [2A] ופעיל בזרם DC

פורסם

אני לא גאון גדול, אבל נראה לי שאתה רוצה לחבר בין ה-3.3V ל-12V ושוב כמו שאמרתי אני לא גאון גדול, אבל אני מניח שזה פשוט יגרום לזרם מהמסילת 12V למסילת 3.3V וכנראה יזיק לספק.

אם אני טועה, אז מצטער ותקנו אותי בבקשה.

פורסם

אתה לא יכול ליצור באמצעים פשוטים מתח של 15V ע"י 12V ו 3.3V, כי אלא מתחים שהם יחסית לאדמה ואין להן אדמה משלהן.

ניתן ע"י סלילים, קבלים ודיודות ליצור מתח גדול יותר, אבל הזרם ירד, ושוב זה מעגלים די מורכבים ולא פשוטים.

פורסם
  • מחבר

עוד דעות?

פורסם

אתה לא יכול ליצור באמצעים פשוטים מתח של 15V ע"י 12V ו 3.3V, כי אלא מתחים שהם יחסית לאדמה ואין להן אדמה משלהן.

ניתן ע"י סלילים, קבלים ודיודות ליצור מתח גדול יותר, אבל הזרם ירד, ושוב זה מעגלים די מורכבים ולא פשוטים.

מחזק, אתה צריך להשתמש במגברי מתח, ולאחר מכן לייצב , זה לא פשוט, כמו כן, לא בטוח שהרכיבים יעמדו בעומס של 2 אמפר (ולהשיג רכיבים שיכולים לעמוד בזרמים גדולים יותר יכול להיות קצת קשה.)

פורסם

לא הייתי קורא ל 2A קצת זרם... זה רעיון רע להוציא מהמחשב 15V כי לפני רגע המתח עבר שינוי דרך הספק, אז עוד פעם לשנות?

הביצוע אפשרי אבל זה מצריך סלילים ככה שזה סיפור לא נעים/זול. ויציבות המחשב יכולה לבוא בסיכון.

לא יותר נוח לחבר שנאי לקיר?

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע :xyxthumbs:

פורסם

לגבי זרם של 2A אני ממש לא בטוח, תלוי בספק. אבל כן ניתן להגיע למפל מתח של 15V עם ספק מחשב. בחיבור ה ATX יש 12V+ ו 12V-, כלומר אפשר להגיע עד 24V (וכבר היה מישהו שחיבר מאוורים במתח הזה - http://www.afrotechmods.com/fanmod.htm). אני מאוד לא ממליץ לנסות את זה מסיבות בטיחותיות, אבל אם בא לך, נסה לחבר את ה 3.3V+ ל 12V- וספר לנו מה יצא מזה...

פורסם

אפשר לנסות לקרוא קצת כאן:

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/2031/CMP/WP-29

בדיוק על זה דיברתי כאשר אמרתי שצריך מעגלים עם סלילים,נגדים, קבלים, ודיודות, ובנוסף צריך פה טרנזיסטור וגם מתנד שיצור גל ריבועי (בשביל המיתוג)

בקיצור זה בלאגן...

פורסם

אתה יכול לנסות, אבל זה לא יעבוד, מניסיון

פורסם

לא צריך להגזים , אומנים הבן אדם צריך מעגל מורכב(יחסית...הוא לא באמת מורכב). של ממיר מתח DC לDC (כמו שהזכירו פה ,צריך דיודה,סליל,קבל, 2 נגדים, טרנזיסטור ומתנד) אבל זה לא שהוא צריך להרכיב את זה בעצמו. ניתן לרכוש מעגל ממיר BOOST שיעשה את זה במחיר זול יחסית. השאלה היא שוב, כמה הוא צריך את זה, והאם זה שווה לו את העלות של המעגל + זמן לסדר את המעגל בתוך המארז.

ולמרות שאין צורך, אני מחזק את דברי הקודמים פה, ואולי מנסח את זה בצורה יותר ברורה לכל מי שהמושג אדמה לא הכי ברור לו, אתה לא יכול ליצור את המתח משני מקורות של 12 ו3.3 , מכיוון שכל אחד מהכבלים הנ"ל למעשה נותן לך הפרש פוטנציאלים ,אבל אף אחד לא אמר שהוא צריך להיות בין 12 לאפס, זה גם יכול להיות בין 15 ל3(תלוי בייחוס האדמה הכללית) , בכל מקרה, זה הכל יחסית לאדמה מסויימת. עכשיו , אם אתה לא יכול לדאוג לקצר את האדמה של שניהם ,כלומר לגרום שיהיה להם ייחוס משותף זהה ,אז אתה לא יכול לחבר אותם. אם המתח של שניהם היה יחסית לאדמה שהייתה שלהם, אז היית יכול פשוט לקצר בין האדמה של כל אחד מהם (ובכך לתת להם ייחוס משותף) ואז לחבר בטור את הפינים של המתח וזהו. אבל מה לעשות, זה לא עובד ככה בספקי כוח האלה. :)

פורסם

אולי התגובה הקודמת שלי בנושא לא הייתה ברורה... בספק כוח של מחשב יש חוט שמוציא 12v (פלוס) ו 12v (מינוס)(לא אדמה). הפרש הפוטנציאל ביניהם הוא 24v, וזה בהחלט שמיש. אפשר גם להגיע לפוטנציאל של 15v בחיבור של קו ה 3.3v (פלוס) לקו ה 12v (מינוס).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים