עבור לתוכן

AMD מגיעים למהירות של 2000Mhz ופנטיום למקסימום 1066

Featured Replies

פורסם

איך יכול ליהיות שיצרן עם שם עולמי כמו אינטל פנטיום אינו מצליח לספק מהירות FSB גדולה מ AMD למעשה פנטיום אפילו אינו מצליח להשתוות במהירות הFSB לזו שמציעה AMD איך זה יכול ליהיות ???

מישהו מוכן להסביר את העיניין בצורה מדוייקת ולהגיד עד כמה חשוב ה FSB ?

פורסם

דבר ראשון אינטל תתחיל לייצר מעבד עם ליבת הPHYRON משהו כזה והוא 45NM והFSB שלו הוא 1333MHZ..

דבר שני איפה שמעת שלAMD יש 2000MHZ?

פורסם
  • מחבר

איפה שמעתי ??? אומרים שיש מין מכשיר חשמלי עם מוניטור שמסוגל להביא לך את כל המידע הביתה והכל בלחיצת כפתור קוראים לזה אינטרנט.

למעבד AMD Athlon דגם 3000+ יש 2000FSB והוא עולה 335 ש"ח המעבד הזול ביותר של פנטיום עם 1066FSB עולה 915 ש"ח.

פורסם

לא הבנת!

Bus Speed 1000MHz (2000 MT/s)

פורסם

וזה משנה איך? Intel כרגע מכים את AMD שוק על ירך בכל מה שקשור לביצועים בכל המבחנים המובילים, מה שבהחלט מוכיח את המגמה ש- AMD התחילה איתה, מהירות היא לא הכל.

עכשוי תחשוב מה יקרה כשאינטל יגיעו לכזו מהירות? :)

האמת שהכי נכון היה להגיד לך שלמעשה זו לא המהירות האמיתית ויש כאן כל מיני מניפולציות שאני בטוח שמישהו פה תיכף יסביר כי אני כבר לא זוכר.

פורסם

זה בערך כמו לשאול איך זה שמעבד 1.86GHZ של אינטל עדיף על מעבד 2200MHZ של AMD

יש דברים נוספים מלבד FSB ו-מהירות שעון שקובעים את "חוזק" המעבד.

חוץ מזה שאצל AMD זה HTT ואני מאמין שזה קנה מידה שונה לגמרי כך שאין מקום להשוואה

פורסם

קיים הבדל משמעותי בין שיטות הקישור של המעבד ללוח כאשר מדברים על מעבדים של AMD מול מעבדים של אינטל.

אצל AMD, הקישוריות בין המעבד לשאר הלוח נקראת HTT. מדובר ב BUS ברוחב מילה של 16 ביט (לכל כיוון, אפקטיבית יש 32 ביט), בתדר של 2000MHz (מעשי,אפקטיבי. האמיתי הוא עד 1000MHz), שלא כולל את כל המידע שעובר בין המעבד לזיכרון (לזה יש BUS נפרד).

אצל אינטל, הקישוריות בין המעבד לשאר הלוח נקראת FSB. כאן מדובר נ BUS ברוחב מילה של 64 ביט, כך שבתדר של 1066MHz אתה תקבל רוחב פס של 8528MB/S (שנובע מהחישוב של 8528 = 1066 * (64/8)). עבור הזיכרון יש לך רוחב מילה של 128 ביט (בשביל הערוץ הכפול), עם תמיכה רשמית של זיכרון במהירות 800MHz, כך שתקבל רוחב פס מקסימלי לזיכרון של 12800MB/S (החישוב 12800 = 800 * (128/8)).

על הנייר, השיטה של AMD מאפשרת יותר "מרחב תימרון" ליותר מידע בלי "לסתום" את ה BUS הזה, אבל לפחות בשלב הזה, גם אצל אינטל אין את הבעיה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים