עבור לתוכן

Instrumentation Amplifier

Featured Replies

פורסם

כחלק מהפרוייקט שלי אני בונה מעגל ואני זקוק לשבב שנקרא INA102KP

זהו Low Power Instrumentation Amplifier

הנה ה Data Sheet שלו: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina102.pdf

חיפשתי במס' מקומות ללא הועיל, איפה אפשר לחפש כזה דבר?

פורסם

ניסית אצל אריהב? רכיבים? יש עוד כמה חנויות בסטיקי, שווה להרים לפחות טלפון..

פורסם

כחלק מהפרוייקט שלי אני בונה מעגל ואני זקוק לשבב שנקרא INA102KP

זהו Low Power Instrumentation Amplifier

הנה ה Data Sheet שלו: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina102.pdf

חיפשתי במס' מקומות ללא הועיל, איפה אפשר לחפש כזה דבר?

חברת Burr Brown נקנתה על ידי TI כפי שאתה יודע, והרכיב מופיע באתר כרכיב מיושן שלא מיוצר עוד.

באתר של TI מופיעים 42 Instrumentation Amplifiers אחרים. אני בטוח שתוכל למצוא לרכיב הנ"ל תחליף.

בכל מקרה, אחרי שתחליט, האתר של TI מאפשר להזמין דוגמאות . צריך לפתוח שם משתמש וסיסמה (שלא טרחתי לעשות), אבל אם האתר דומה לאתרים של חברות רכיבים אחרות שמוכרות רכיבים זולים, תוכל לקבל דוגמאות חינם.

פורסם
  • מחבר

ניסית אצל אריהב? רכיבים? יש עוד כמה חנויות בסטיקי, שווה להרים לפחות טלפון..

כן דיברי איתם והתקשרתי גם לCentral Stock, לשניהם אין.. אמרו שזה נמצא במלאי חוץ (לא יודע מה זה אומר) ואין לי דרך להזמין אותו.

חברת Burr Brown נקנתה על ידי TI כפי שאתה יודע, והרכיב מופיע באתר כרכיב מיושן שלא מיוצר עוד.

באתר של TI מופיעים 42 Instrumentation Amplifiers אחרים. אני בטוח שתוכל למצוא לרכיב הנ"ל תחליף.

בכל מקרה, אחרי שתחליט, האתר של TI מאפשר להזמין דוגמאות . צריך לפתוח שם משתמש וסיסמה (שלא טרחתי לעשות), אבל אם האתר דומה לאתרים של חברות רכיבים אחרות שמוכרות רכיבים זולים, תוכל לקבל דוגמאות חינם.

כן הרכיב די מיושן, ולא ידעתי ש TI רכשו אותם.. והם שולחים את הדוגמאות לאנשים פרטיים?

פורסם

כן הרכיב די מיושן, ולא ידעתי ש TI רכשו אותם.. והם שולחים את הדוגמאות לאנשים פרטיים?

אתה בעצמך הבאת לינק מ- TI.COM, אז איך אתה לא רואה? לא חשוב.

כבר הרבה שנים לא ניסיתי לבצע הזמנות של דוגמאות באף חברה, אבל באופן עקרוני זה נפוץ.

מדובר בסה"כ ברכיבים שעולים כמה דולרים לכל היותר, ולא נותנים לך להזמין כמות שיותר גדולה מכמה יחידות בודדות.

מה שאתה יכול לנסות זה לכתוב שם פיקטיבי של חברה, אבל להקפיד על שמך הנכון ועל הכתובת.

מה שכן יכול לקרות זה אחד משני דברים:

1. תקבל רכיבים בדואר

2. יתקשרו אליך בטלפון מהנציג המקומי (מס' טלפון הוא אחד מפרטי החובה שתצטרך להשאיר).

אם זה יקרה והוא יהיה נחמד, הוא יעזור לך בכל זאת.

מכיון שאני עשיתי את הדברים האלה בשנות ה-20 לחיי, הייתי מספיק מבוגר כדי למכור סיפור של "אני זקוק לרכיבים על מנת לבנות אב-טיפוס לאיזה רעיון שיכול להיות שיצא לייצור מסחרי".

בכל מקרה - האם מצאת רכיב אחר שמתאים לך? את הרכיב המדויק שאתה רוצה לא תמצא וחבל לך על הזמן. אני בטוח ב- 99.9% שאחד מהרכיבים החדשים יתאים לך לא פחות. אני יכול לספור על כף יד אחת מקרים בהם הפסיקו לייצר רכיבים בלי שהיה להם תחליף בשוק שהיה טוב יותר בכל פרמטר שהוא.

פורסם
  • מחבר

חח כן, עכשיו שמתי לב שזה לקוח מהאתר של TI, קודם הרצתי חיפוש בגוגל והדבקתי את הקישור פה.. לא ייחסתי חשיבות.

ראיתי שהרכיב לא ממש זמין, גם בחו"ל הכל out of stock, תכננתי לנסוע מחר לתל אביב לחפש שם.. או שלדעתך אין טעם?

יש רכיבים אחרים שאפשר להסתדר איתם אני מאמין, פשוט המנחה שלי נתן לי פרוייקט שמבוסס על הרכיב הזה ספציפית וכל הספרות שיש לי היא עליו בלבד

אם אין אז עדיף כבר שיחליף לי מעגל אולי.. צריך להתייעץ איתו

פורסם

חח כן, עכשיו שמתי לב שזה לקוח מהאתר של TI, קודם הרצתי חיפוש בגוגל והדבקתי את הקישור פה.. לא ייחסתי חשיבות.

ראיתי שהרכיב לא ממש זמין, גם בחו"ל הכל out of stock, תכננתי לנסוע מחר לתל אביב לחפש שם.. או שלדעתך אין טעם?

למה לסוע, בשביל מה יש טלפון ?? אני סקפטי, אבל לך תדע.

יש רכיבים אחרים שאפשר להסתדר איתם אני מאמין, פשוט המנחה שלי נתן לי פרוייקט שמבוסס על הרכיב הזה ספציפית וכל הספרות שיש לי היא עליו בלבד

אם אין אז עדיף כבר שיחליף לי מעגל אולי.. צריך להתייעץ איתו

מה זאת אומרת "נתן לך פרויקט" - אתה לא אמור לתכנן את זה לבד? (פרויקט הנדסאים אני מניח)

וגם אם נותנים לך פרויקט - לפחות תבין אותו כדי לדעת איזה פרמטרים של הרכיב חשובים, כדי שתוכל להחליף אותו באחר.

פורסם
  • מחבר

לא לא, הרכיב הוא רק חלק קטנטן מהפרוייקט.. פשוט הוא חלק מהמערכת, חוץ מזה יש עוד כמה מעגלים לבנות והזמן לא לטובתי

בכל אופן, אמרתי למנחה שיתן לי נושא חלופי אני אחפש את הרכיב במקביל.. לא רוצה להתקע על זה.

לא הנדסאי, מהנדס אלקטרוניקה

תודה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים