עבור לתוכן

נעילת תיקיות באובונטו?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחסום גישה לכמה תיקיות ולהגן עליהן ע"י סיסמא. יש דרך לעשות את זה באובנטו, כי לא מצאתי...

תודה רבה! :xyxthumbs:

פורסם

כן, כמו בכל NIX* אתה יכול לשנות הרשאות.

פורסם
  • מחבר

*NIX?

אני אבדוק את זה קצת יותר לעומק יותר מאוחר..

תודה!

פורסם

NIX* זה linux ו UNIX (וגם BSD למרות שזה לא משתלב...).

ה * זה Wildcard character

לגבי ההרשאות:

http://www.zzee.com/solutions/linux-permissions.shtml

http://www.freeos.com/articles/3127/

אם יש שאלות תשאל...

ואם אין לך כוח ללמוד איך כל זה עובד הדרך הקצרה זה פשוט להשתמש ב chown לתת

בעלות למשתמש שאתה רוצה לתת לו הרשאות לגשת לקובץ/ספריה ואז להשתמש ב chmod

בשביל לתת רק לו הרשאות (700), התחביר הוא כזה:

> su
> chown <user> <file_OR_directory>
> chmod 700 <file_OR_directory>

רק תזכור ש root תמיד יכול לגשת לא משנה איזה הרשאות תיתן והמידע לא נגיש למשתמשים אחרים

כל עוד המערכת פועלת (כמו הרשאות NTFS ), אם אתה רוצה להצפין את הקבצים יש את truecrypt

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הסתבכתי קצת.

ראיתי שאני יכול לשנות את ההרשאות לתיקיה פשוט ע"י לחיצה על עכבר ימני ומאפיינים (או משהו דומה). אבל אני רוצה שיהיה תמיד צורך להכניס סיסמא (גם מהיוזר שלי).

את truecrypt אני מכיר (תודות לך, דרך אגב), ואני משתמש בה בווינדווס, אבל רק לקבצים חשובים שאני לא רוצה שאף אחד יראה, ופה זה לא המצב.

אין דרך פשוטה להגדיר את זה? אולי איזה אפליקציה?

שוב תודה!

פורסם

ראיתי שאני יכול לשנות את ההרשאות לתיקיה פשוט ע"י לחיצה על עכבר ימני ומאפיינים (או משהו דומה).

זה אותו דבר כמו chmod רק דרך ה GUI .

חייבת להיות תוכנה שעושה משהו כזה, אבל אני לא מכיר אחת.

אם יש לך 10 דקות פנויות אתה יכול לעשות טריק נחמד עם SUDO , אבל ל SUDO יש קצת בעיה לפעמים

להפעיל תוכנות עם GUI, אז אני לא מבטיח לך שזה 100% יעבוד (אני אישית לא משתמש כמעט ב GUI אז זה לא מפריע לי...).

ויותר גרוע מזה אני לא בטוח איך SUDO מוגדר על UBUNTU אז יש מצב שזה יחרבן לך קצת (הרבה) את הגדרות ה SUDO ,

אם אתה רוצה לעשות את זה תפעיל את החשבון של ROOT למקרה ש SUDO ידפק ותעשה עותק של sudoers .

להפעיל את ROOT

sudo passwd root

"לכבות" את ROOT

sudo passwd -l root

תגבה את sudoers ככה:

sudo cp /etc/sudoers /etc/sudoers.backup

עכשיו הרעיון הוא לעשות חשבון משתמש ולתת רק לו הרשאות לקבצים (כמו שהראתי לך בתגובה הקודמת).

ואז אתה יכול לערוך את

/etc/sudoers

ולתת לחשבון שלך הרשאות לעשות SUDO כאותו משתמש ככה:

user  ALL = (user2)    ALL

עכשיו המשתמש שנקרא USER יכול לעשות SUDO כ USER 2 על כל מחשב (ה ALL הראשון) ולכל

תוכנה ( ה ALL השני ), אם אתה משתמש רק בתוכנה מסויימת את תכתוב את ה PATH שלה במקום ALL .

עכשיו את יכול לעשות:

sudo -i -u user2 

בשביל לעשות LOGIN כ USER2 , או אם אתה רוצה משהו יותר ספציפי אתה יכול לנסות לדוגמא:

sudo -u user2 nautilus /tmp/secret/

זה אמור לפתוח את nautilus כ USER2 להביא אותך ל tmp/secret/, זה עבד לי על Cent OS ו SUSE רק

כשה SUDO היה ל ROOT לא למשתמש רגיל. אם זה לא עובד תנסה את gksudo במקום sudo.

אז אם אתה סומך על האנשים שצריכים לקבל גישה אתה יכול לשכוח מכל הקטע של לעשות SUDO ל USER אחר,

להעיף את ההרשאות על הקבצים ופשוט לתת להם אפשרות לעשות SUDO כ ROOT על nautilus (החשבון שלך כבר יכול).

יש עוד "בעיה" כי כ default תתבקש להכניס את הסיסמא של המשתמש שלך ולא של המשתמש השני, אתה יכול לשנות את זה

אם תוסיף

Defaults:user  targetpw

ל sudoers.

מקווה שזה יעבוד לך על UBUNTU....

פורסם
  • מחבר

הבנתי, נחמד!

תודה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים