עבור לתוכן

Gigabyte 7900 GS: האם הכרטיס שלי לא בסדר או שזה פשוט כרטיס רועש???

Featured Replies

פורסם

קניתי כרטיס מסך חדש:

Gigabyte GeForce 7900 GS

(GV-NX79G256DP-RH)

http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2380

והוא סוחב בסדר, אני מרוצה מהביצועים, אבל משום מה הוא עושה המון רעש, למרות שהוא בא עם קרור של זלמן שחשבתי שאמור להיות שקט יחסית. לפני כן (עם כרטיס על הלוח) לא יכולתי לדעת אם המחשב דולק מרוב שהיה שקט גם כשישבתי לידו, ועכשיו אני יכול לשמוע אותו מהמהם מהחדר השני. זה נראה כאילו שהמאוורר מסתובב במהירות הגבוהה ביותר כל הזמן (גם באמצע הלילה כשהמסך כבוי).

האם יכול להיות שככה הכרטיס הזה - שהמהירות קבועה ולא משתנה בהתאם לעומס העבודה של הכרטיס ושאי אפשר לשנות אותה? או שמשהו מקולקל בכרטיס שלי ואני צריך להחזיר אותו לחנות?

???

אשמח לשמוע מאנשים שיש להם את הכרטיס הזה, אם גם אצלם הוא רועש...

פורסם

דבר ראשון תתחדש! :xyxthumbs:

דבר שני תוכל להוריד את התוכנה Riva Tuner לשינוי מהירות המאוורר כך שהוא פחות יירעיש ובמקביל תסתכל על הטמפ' של הכרטיס מסך, את שני האפציות האלה נמצאות בתוכנה הזאת.

פורסם
  • מחבר

כן, יכול להיות שאפשר, אבל זה לא העניין. לפני שאני מתחיל לחפש פתרונות הייתי רוצה לדעת אם המצב הזה נורמלי לכרטיס או שמשהו לא בסדר ואני צריך להחזיר אותו לחנות. האם ה-7900 הזה של ג'יגה בייט אמור לעבוד עם אותה מהירות מאוורר קבועה כל הזמן או שהוא אמור לשנות את המהירות לפי העומס, כמו בכרטיסים אחרים?

בנוגע לטמפרטורה, במצב של חוסר פעילות ~45 מעלות, וכשבדקתי מיד אחרי פעילות (גוטיק 3 על הגדרות גבוהות) ~54 מעלות.

:s05:

נ.ב.

לפי rivatuner המאוורר מכוון לעבוד במהירות קבועה של 25% מהמהירות המקסימלית - יכול להיות שבמהירות כזאת הוא כל כך מרעיש, או שהכרטיס שלי "תקוע" על מהירות יותר גבוהה?

אפשר לראות לפי הבדיקה כאן: http://www.tech-hounds.com/review26/ReviewsPage2.html

שהטמפרטורה במנוחה היא 54 מעלות, ואצלי זה בערך 45 מעלות במנוחה...

פורסם

אפשר לראות לפי הבדיקה כאן: שהטמפרטורה במנוחה היא 54 מעלות, ואצלי זה בערך 45 מעלות במנוחה...

זה יותר ממצוין :)

פורסם
  • מחבר

אם זה בגלל שהמאוורר עובד במהירות גבוהה גם במנוחה (ולכן עושה כל כך הרבה רעש) אז לא מצוין בכלל... ???

פורסם

אם זה בגלל שהמאוורר עובד במהירות גבוהה גם במנוחה (ולכן עושה כל כך הרבה רעש) אז לא מצוין בכלל... ???

שמע, גם סוג המאוור הזה הוא מרעיש קצת, תלוי מה המבנה שלו....

פורסם

המאוורר הזה לא אמור להיות ממש רועש...

מוזר מאוד,תבדוק אם יש עליו אבק

פורסם
  • מחבר

הוא חדש! לפני יומיים קניתי את הכרטיס.

לפי מה שאני קורא על המאוורר הזה של זלמן הוא אמור להיות שקט שבקושי שומעים אותו במצב מנוחה. אצלי שומעים אותו בלי בעיה גם ממרחק 5 מ'. השאלה היא אם בכרטיס הזה המהירות משתנה אוטומטית לפי העומס הוא שהיא קבועה, ואם קבועה אז על איזו מהירות? והאם יכול להיות שהכרטיס שלי דפוק והמאוורר תקוע על מהירות גבוהה כל הזמן... :s05:

בכל אופן לי זה נשמע רועש, אבל אני מחכה עדיין לשמוע מאנשים שיש להם את הכרטיס הזה, אולי אני סתם מדמיין... :kopfpatsch:

פורסם

יכול להיות שזו רק תחושה של התחלת התרגלות, כי בטח הכרטיס מסך שלך היישן היה פחות רועש...

פורסם
  • מחבר

מה, אין פה אף אחד שיש לו את הכרטיס הזה ויכול להציל אותי מאבדן השפיות??? :s05: :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים