עבור לתוכן

שאלה לגבי מעבדים, לוחות אם וזכרונות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני חדש בנושא ומתכנן להרכיב לי מחשב ע"י קנייה של חלקים, לכן אני פונה אליכם בנושא זה.

החלקים אני מביא מחול אז הם יהיו יותר זולים קצת, ככה שאין לי בעיה של כסף, אבל צד שני אני לא רוצה חלקים של מחשבי על, או של גיימרים, מספיק לי מחשב ביתי מעולה רגיל ודברים כאלה.

השאלה שלי היא כזאת, בנושא של מעבדים, לוחות אם וזכרונות, מה לדעתכם החברה הכי טובה בכל אחד מהם,איזה חברה הכי טובה, אמינה, יציבה, וזכדי לקנות למחשב ביתי מתקדם!

תודה לכל העונים

פורסם

אני מציע לפתוח נושא חדש בפורום מפרטים עם התקציב

עדיף מאשר להתייעץ לגבי כל חלק

פורסם
  • מחבר

אני מבין מה אתה מתכוון

אבל אני רוצה לבדוק איכות של חברות ואמינות שלהם, לפני שאני מפרסם מפרט עם תקציב...

הייתי רוצה לדעת באיזה מעבדים, לוחות אם, וזכרונות כדאי לי לבחור ולקנות אותם, איזה מתאים למי ומה...

עם אפשר לעזור לי בזה אני אודה לכולם.

פורסם

מעבד קונים לפי "כח העיבוד" לו זקוקים, ולפי הדרישה ל OC. לוח קונים לפי הפיצ'רים הדרושים ושוב - לפי הדרישה ל OC. זיכרון קודם כל קונים לפי הכמות הדרושה (1GB או 2GB בימינו), ושוב - לפי הדרישה ל OC (למרות שהיום גם זיכרונות של 667MHz מאפשרים OC לשאר המחשב אם יודעים לעשות את זה נכון).

הערה - אם אתה מעוניין לעשות OC לזיכרון עצמו, אתה צריך זיכרון איכותי יותר ,עם קירור ובד"כ עם תדר מקסימלי גבוה במיוחד.

לדעתי המעבדים בשבילך, כאשר לא צריך כח עיבוד חזק במיוחד, וגם זולים יחסית הם ה E4300, ה E6320 של אינטל או ה X2 4600 או ה X2 4800 של AMD, כאשר המעבדים של AMD קצת יותר חזקים בסטוק, אבל המעבדים של אינטל יאפשרו OC יותר טוב.

הלוח - תלוי מאד מה בדיוק אתה צריך ממנו -צריך SLI או Crossfire? צריך חיבורי IEEE 1394? צריך תמיכה במספר מסויים של התקני SATA? איזה OC אתה מתכנן וכד'.

זיכרון - אם אתה לא עושה OC, או לפחות לא OC רציני, כל זיכרון DDR2 667MHz אמור להספיק. רק תדאג שה CL שלו יהיה לפחות 5 (CL4 יהיה עדיף), ושתהיה לו אחריות ארוכה. לדעתי, ההבדלים בין החברות השונות (ובעיקר בין סוגי השבבים שמהם מורכב הזיכרון) לא ממש קריטיים כאשר משתמשים בזיכרון בסטוק, אבל בהחלט באים לידי ביטוי כאשר עושים OC.

בקיצור, זה תלוי בדיוק בהדרישות שלך מהמחשב.

פורסם
  • מחבר

מעבד קונים לפי "כח העיבוד" לו זקוקים, ולפי הדרישה ל OC. לוח קונים לפי הפיצ'רים הדרושים ושוב - לפי הדרישה ל OC. זיכרון קודם כל קונים לפי הכמות הדרושה (1GB או 2GB בימינו), ושוב - לפי הדרישה ל OC (למרות שהיום גם זיכרונות של 667MHz מאפשרים OC לשאר המחשב אם יודעים לעשות את זה נכון).

הערה - אם אתה מעוניין לעשות OC לזיכרון עצמו, אתה צריך זיכרון איכותי יותר ,עם קירור ובד"כ עם תדר מקסימלי גבוה במיוחד.

לדעתי המעבדים בשבילך, כאשר לא צריך כח עיבוד חזק במיוחד, וגם זולים יחסית הם ה E4300, ה E6320 של אינטל או ה X2 4600 או ה X2 4800 של AMD, כאשר המעבדים של AMD קצת יותר חזקים בסטוק, אבל המעבדים של אינטל יאפשרו OC יותר טוב.

הלוח - תלוי מאד מה בדיוק אתה צריך ממנו -צריך SLI או Crossfire? צריך חיבורי IEEE 1394? צריך תמיכה במספר מסויים של התקני SATA? איזה OC אתה מתכנן וכד'.

זיכרון - אם אתה לא עושה OC, או לפחות לא OC רציני, כל זיכרון DDR2 667MHz אמור להספיק. רק תדאג שה CL שלו יהיה לפחות 5 (CL4 יהיה עדיף), ושתהיה לו אחריות ארוכה. לדעתי, ההבדלים בין החברות השונות (ובעיקר בין סוגי השבבים שמהם מורכב הזיכרון) לא ממש קריטיים כאשר משתמשים בזיכרון בסטוק, אבל בהחלט באים לידי ביטוי כאשר עושים OC.

בקיצור, זה תלוי בדיוק בהדרישות שלך מהמחשב.

הווו.....בלי לפגוע באף אחד אחר, זאת התשובה הכי טובה שמישהו הביא לי פה, שוב באמת בלי לפגוע באף אחד, ואני מודה לכל מי שכתב פה או במקומות אחרים שסיתי לקבל תשובות.

אז ככה, אני לא צריך מחשב מעולה או חזק או משהו כזה, אני משתמש רק לצורכי אינטרנט, משחקים בקטנה, ודברים פשוטים ורגילים....אבל, אני כן רוצה מחשב מתקדם בכדאי שאני לא יצטרך להחליף מחשב עוד שנה או שנתיים לVISTA או למשחקים מתקדמים אחרים (כגון RA3 שאני כן רוצה להביא), אני רוצה מחשב שאני יודע שיספיק לי מ4-5 שנים לפחות (דרך אגב אני עכשיו עם מחשב שלפני 4 שנים היה הצעקה האחרונה ורק עכשיו אני רוצה להחליף, ונכון לעכשיו יש לי כרטיס מסך 64 M של גיפורס מה שהיה לפני 4-5 שנים הדבר הכי חם בשוק ...חחח, יש לי זכרונות ממש לא טובים, והקיצר מחשב שלא שווה 400 שקל)

מה שכן אני יכול להגיד לך הוא, שאני לא מתכנן OC, למרות שהבנתי שאני חייב לעשות OC לפחות למעבד כדי להגיע למהירות של זכרון רצוייה (אני רוצה להביא זכרון 2GB של GEIL במהירות של 800)

יש לי נטייה לקחת לוח אם שמתאים לAMD, ומעבד עצמו אני חושב לקחת או את ה5200 או 5600 או 6000, מבחינת כסף אין לי בעיה וההבדל בינהם הוא ממש שולי בשבילי (100$ משהו כזה בין ה5200 ל6000)

כל מילה שאמרת על הלוח , 1394,SLI, SATA וכל זה, זה כמו אידיש בשבילי, אני קצת מבין מה מדובר אבל לא יודע למה זה, למי ומה החשיבות....ככה שאני יסמוך על המילה שלך, מה שתגיד לי שהכי טוב או הכי מתאים לי וטיפה יותר טוב אני יקבל.

ממתין לתשובה ממך, תודה רבה

פורסם

אני חוזר על הצעתי

תפתח נושא חדש בפורום מפרטים ותתייחס לזה כאל קופסה שחורה ותניח שהאנשים שם מספיק מתמחים בנושא כדי לבנות בשבילך את המפרט הכי טוב שאפשר בתקציב בשביל השימושים שלך

פורסם

ליאור צודק - פה יעזרו לך רק בנקודות ספציפיות, בפורום מפרטים יעזרו לך עם כל המפרט, וגם עם הדגמים הספציפיים לכל רכיב.

כאן תוכל לשאול איזה דגם ספציפי של מעבד עדיף (אם אתה מתלבט בין 2-3 דגמים), וכנ"ל לגבי הלוח.

אגב, אין דבר כזה מחשב שמספיק ל 4-5 שנים, זה הכל תלוי בשימושים שלך. לגיימר מחשב בקושי מחזיק שנה-שנתיים, בעוד למישהו שרק גולש באינטרנט או עושה עבודה משרדית, גם אחרי 10 שנים הוא לא ירגיש ירידה בביצועים. זה שעולם המחשבים "רץ" קדימה כל הזמן, והחומרה החדישה של אתמול נחשבת למיושנת היום, תשפיע עליך רק אם אתה "רודף" אחרי החידושים האלו, אבל אז גם להחליף את כל המחשב כל חצי שנה לא יעזור לך...

אני למשל משתמש במחשב הנוכחי שלי כבר 4 וחצי שנים, ורוב הזמן הוא עדיין מספק אותי. השבוע הזמנתי מחשב חדש, ותכננתי אותו כך (תןך העזרות בפורום מפרטים) שיחזיק לי לפחות 3-4 שנים, אבל זה בגלל שאני יודע מה שאני צריך מהמחשב.

אתה צריך לחשוב קצת ולקבל מושג מה אתה עושה עם המחשב בד"כ - גולש באינטרנט, מוריד סרטים/מוזיקה (רק באופן חוקי כמובן), משחק בכל המשחקים החדשים שיוצאים, משחק רק במשחקים ישנים, לא משחק בכלל, מקודד סרטים או מוזיקה, שואף לשבור שיאי מהירות עם OC רציני, משתמש במחשב בתור מכונת כתיבה משוכללת, מריץ חישובים מדעיים כבדים וכד'. אחרי שהחלטת, תרשום את זה בפורום מפרטים, רצוי עם תקציב (או לחילופין תרשום "תקציב בלתי מוגבל"), והאנשים שם יידעו בדיוק אילו חלקים להציע לך.

פורסם
  • מחבר

גם ליאור צודק וגם אתה, וזה גם היתה הכוונה שלי.

אני לא רוצה פה שתרכיבו לי מפרט עם תקציב, םה רק רציתי לדעת איזה חברות ממולצות בתחום שלכם של זכרונות, לוחום אם ומעבדים.

לדוגמא, אני מתלבט בין חברת GEIL וKINGSTON בזכרונות

אני מתלבט בין מעבד שלAMD לINTEL

ומעוניין לשמוע את דעתכם בנושא, מה עדיף, מה כדאי, מה יותר טוב.....

זאת היתה הכוונה שלי כשפתחתי את הנושא הזה פה.

פורסם

אני מציע שתתן לאנשים של פורום מפרטים להסתדר עם זה

הם לא ישימו לך זכרונות ג'נריים אלא את מה שיתאים לך ויהיה הכי זול מאותה חנות שממנה תקנה

פורסם

רק שתדע - זה לא עניין של חברות, אלא יותר עניין של דגמים - לכל חברה יש דגמים טובים יותר וטובים פחות של אותו סוג מוצר (לוח, מעבד, זיכרון).

בקשר למעבד - גם המעבדים של AMD וגם המעבדים של אינטל הם טובים. אתה צריך לבחור לפי הדרישות שלך ולפי התקציב.

בקשר ללוח - שוב, לפי הדרישות, אבל תיקח לוח של חברה מוכרת, כמו Gigabyte או Asus (יש עוד חברות כמובן), כך שתהיה לך אחריות גדולה (3 שנים), וגם לא תהיה בעיה במקרה של תקלה בלוח.

בקשר לזיכרון - לדעתי החברה פחות חשובה כאן, אלא אם כן אתה מתכנן OC. פשוט תיקח את הזיכרון הזול ביותר, עם האחריות הגדולה ביותר.

פורסם

כדאי לך לקנות בארץ כדי לקבל אחריות ועל אחת כמה וכמה כשהמחשב לא יקר במיוחד.

ההפרש בשקלים לא יהיה גדול כמו שאתה חושב.

אלא אם אתה תושב חו"ל ואז קנה בחו"ל :)

חגי

פורסם
  • מחבר

כדאי לך לקנות בארץ כדי לקבל אחריות ועל אחת כמה וכמה כשהמחשב לא יקר במיוחד.

ההפרש בשקלים לא יהיה גדול כמו שאתה חושב.

אלא אם אתה תושב חו"ל ואז קנה בחו"ל :)

חגי

יש הבדלים ענקיים במחירים בחול מול ארץ, חצי מחיר אפשר להגיד בדברים מסויימים

ואני טס כל חודש לחול אז אין לי בעיה עם זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים