עבור לתוכן

מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד עיצוב תוכנה ב-#C

Featured Replies

פורסם

מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד עיצוב תוכנה ב-#C.

אני לומד את החומר הזה שנה הבאה ואני שמעתי שזה חומר ממש קשה אז חשבתי להתחיל קצת ללמוד אותו בחופש הגדול...

תודה מראש!!

פורסם

באמת שלא כזה חומר קשה :S

בכל מקרה קח כמה מקורות:

http://www.tau.ac.il/~csedu/itzuv/chomer.html

כל ה-10 פרקים

זה האמנם ב-C או אלגוריתמים אבל תסתדר אני מאמין

http://kadman.net/ חומרי למידה(עיצוב תוכנה C) ובגרויות

פורסם

אתה תלמד עיצוב תוכנה בC#?

אני ממש לא מבין מה המטרה בזה.

עיצוב תוכנה אמור ללמד אותך איך ליצור מבני נתונים כמו עץ, רשימה וכו'. בC# כבר בנו לך הכל ואתה רק צריך להשתמש בזה. ממש מיותר.

פורסם

אולי הכוונה שלו ל- Design Patterns

ויש מה ללמוד בתחום ב- C# , לא הכל מגיע מוכן

פורסם

Design Patterns

מתקדם מידי ולא עוזר בכלום אם לא יודעים ליצור רשימה מקושרת.

תוכנית הלימודים של משרד החינוך ממש מוזרה. במקום להכניס את C# במקום VB, הם הכניסו אותה במקום C/PASCAL. נוותר על פסקל - נשאר C. איך אפשר לא ללמוד C?

פורסם
  • מחבר

Design Patterns

מתקדם מידי ולא עוזר בכלום אם לא יודעים ליצור רשימה מקושרת.

תוכנית הלימודים של משרד החינוך ממש מוזרה. במקום להכניס את C# במקום VB, הם הכניסו אותה במקום C/PASCAL. נוותר על פסקל - נשאר C. איך אפשר לא ללמוד C?

הטענה של המורים למה לא לומדים C ולומדים #C היא:

1) הם חושבים שכמעט ולא ישתמשו בשפות ה-C בעתיד.

2) אפשר בקלות לעבור משפה לשפה, זה רק צורת כתיבה.

פורסם

כדי ללמוד C# - כמו כל שפה קח ספר טוב, ומאגר תרגילים טוב, ומאגר של תוכנות שאפשר ללמוד מהם "איך עושים". האינטרנטו יעזור. הוא ממש בחור חמוד, האינטרנט הזה.

לגבי כל מני דברים שאמרו פה:

אני לא יודע מה חושב משרד החינוך, אבל יש היום אוניברסיטאות (לא יודע אם גם בארץ) שבכלל לא מלמדות C, אלא JAVA. יש כמובן הרבה אנשים שחושבים שזה רעיון רע. גם אני ככה.

אני מבין שאחת הטענות היא שבשפות "מודרניות" אין צורך להתעסק במצביעים, זכרון ושאר דברים מסובכים כאלה, שהם לכאורה תופעות לוואי של תכנות ולא חלק מפתרון הבעיה שבשבילה כותבים תוכנה. על כן אין טעם להתרכז בזה, ואפשר להתרכז בדברים החשובים כמו אלגוריתמיקה, הנדסת תוכנה וכו'.

אני אישית חושב שזה שטויות במיץ. מבחינתי כמו ללמד מתמטיקה בהנחה שלכולם יש היום מחשבון גרפי משוכלל, ולכן לא צריך ללמד בכלל לוח הכפל, חשבון, שברים וחילוק ארוך. אפשר להתרכז בחבורות, אינטרגלים וטריגונומטריה.

באופן כללי המעבר משפה לשפה הוא לא "רק צורת כתיבה". מי שטוען ככה יודע כנראה רק שפה אחת (אבל בטח משלה את עצמו וחושב שהוא יודע יותר).

יעזור האל למי שלמד רק JAVA והתעסק איתה 3 שנים, ועכשיו צריך לתכנת ב-C. אללה ירחמו.

גם לגבי לימוד C# - חשוב להבין שתכנות ב-C# או בכל שפה אחרת הוא הרבה יותר מללמוד את התחביר ולגרום לתוכניות להתקמפל.

פורסם

הטענה של המורים למה לא לומדים C ולומדים #C היא:

1) הם חושבים שכמעט ולא ישתמשו בשפות ה-C בעתיד.

2) אפשר בקלות לעבור משפה לשפה, זה רק צורת כתיבה.

לא הייתי נותן למורים לנבא את עתיד התכנות (אם כי יש צדק מסויים בדברים). לגבי סעיף 2, זה פשוט לא שווה התייחסות. בכל מקרה, צריך לזכור שזה רק בית ספר והיום כדי להתקבל לעבודה רצינית בכל מקרה צריך לעשות השלמות מקצועיות ושם גם ככה לומדים את כל מה שלמדת ב 3 שנים בבית ספר בנושא המחשבים בכמה חודשים בודדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים