עבור לתוכן

עזרה במעגל...

Featured Replies

פורסם

יש לי לדים UB 3V...

ואני לא ממש מבין באלקטרוניקה....

יש לי בבית נגדים 470 אום ורציתי לדעת אם שני המעגלים הבאים זהים... ואם לא אז למה?....

פשוט יש לי בניה שאני צריך לעשות ואני לא יכול יכול לבנות אז זה שעל כל לד יהיה נגד ואני לא יכול לבנות מעגל בטור.

21657638be1.jpg

אני צריך להגיע למצב כזה....

אם זה אפשרי....

64805765jx0.jpg

פורסם

בעולם המעשי, זרם שעובר דרך נגד יוצר הספק בצורת חום. לכל נגד יש ערך פיזור הספק נתון. מרבית הנגדים הפשוטים מסוגלים לעמוד בעומס של 1/4 וואט.

דיודה אמורה לעבוד בערך ב 20mA.

אם אתה מחבר ל 12V בצורה מקבילית (עם נגד לכל דיודה) ולוקח בחשבון שמפל המתח על הדיודה בערך 3V (אם זה שונה חשב בהתאם) אז בנגד יזרום זרם של:

19 = 470 / (12-3)

והספק של I^2*R

כלומר 0.17W שזה מתאים למגד של 1/4 וואט.

אם תחבר 5 דיודות במקביל לנגד אחד עדיין יעברו דרך הנגד 19mA (כמו בחישוב למעלה) אבל הזרם יתחלק ל5 הדיודות וכל אחת תקבל רק 4mA~ שלא יצליח להפעיל אותה.

לכן תצטרך נגד קטן יותר פי 5 ואז תקבל מספיק זרם לכל הדיודות. אבל הרבה יותר הספק יתפזר על הנגד ותצטרך נגד של 100Ohm ו 1Watt ,נגד עבה ויקר יותר (במקצת).

אם תישרף או תיתנתק דיודה אחת או שתיים הזרם בשאר הדיודות יעלה ויש אפילו סכנה שהם ישרפו.

ולכן עדיפה מכל בחינה הדרך הראשונה לחבר נגד לכל דיודה.

פורסם

כפי שאמר המגיב הקודם, עדיף שעל כל דיודה יהיה נגד משלה. אני מודה שלא קראתי לעומק מה שכתב המגיב הקודם, אבל עם השורה התחתונה אני מסכים.

בכל מקרה אם אתה לא יכול לחבר כמו בשרטוט הראשון ואתה מוכן לקחת את הסיכון שדיודות ישרפו (למרות שזה קורה לעתים מאוד רחוקות), אתה יכול לנסות לחבר כפי שרצית רק שבמקום נגד אחד של 470 אום שים חמישה נגדים זהים של 470 אום כ"א במקביל אחד לשני ואותם שים בטור לכל הדיודות כמו שרצית. ככה יהיה לך נגד קטן פי חמש והזרם דרך כל נגד עדיין יעמוד בדרישות ההספק.

בהצלחה

פורסם

רעיון טוב אסף,

אכן חיבור חמשת הנגדים במקביל יצור מעין נגד שקול בעל 1/5 התנגדות והספק גדול פי 5. למרות שזה לא נראה מלבב במיוחד :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים