עבור לתוכן

יש מאווררים חזקים שהם גם שקטים? אם לא איך משתיקים את המארז?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

BOMBADIR - אפשר אסמכתא כלשהי למה שאמרת? מאווררי מארז זה לא התחום החזק של זלמן.

לגבי BigWater - זה פשוט מיותר. עדיף כבר קירור אוויר טוב.

באשר למאווררי המארז - ראשית אם אפשר לשאול מהיכן המאוורר התעשייתי?

אין סיבה שבעולם להשתמש במאוורר שכזה לאיוורור מארז סטנדרטי. לא פלא שהרעש מטריף אותך. כמו שכבר אמרו - אני אכן ממליץ לך לשקול את מאווררי AC. אלו הם האופצייה הזמינה הטובה ביותר שקיימת.

אם אתה מוכן לסבול כמות רעש מסויימת, אז אני ממליץ לך גם להתבונן במאווררי ה-Thunderblade. מניסיון, אלו הם מאווררים יחסית רועשים(אך כמובן שלא כמו מאוורר תעשייתי), אך באותו זמן הם דוחפים כמות מכובדת ביותר של אוויר למארז.

אני לא כל-כך מסתדר פה עם מערכת הפורומים אז אגיב לכול אחד בנפרד.

אז לתגובת הציטוט לעיל, את המאוורר השגתי מחבר, טנאי מחשבים (כן כן אני יודע לא לתת מחשב לטכנאים.. אבל זה היה כמו מין נסיון כזה ואני הסכמתי, אני סומך עליו ורואה בעין כול דבר שהוא עושה אז אין לי בעיה "להפקיד" את מחשבי בידיו). אני דווקא החלטתי שאני עושה מירוץ אחר המחשב השקט ביותר עם הטמפ' הנמוכה ביותר.

אני רוצה להגיע למצב שלא שומעים שהמחשב פועל אבל הטמפ' נמוכה כאילו מדובר במארז גדול הרבה יותר. ואז, אני יוכל להפיק אוברקלוקינג מצוין עם שקט.. את האמת אני לא כל-כך יכול לבצע אוברקלוק עכשיו כי אני משתמש בGIGABTE k8nf-9 שזה לוח עם מינימום - אשכרה מינימום איכות ומקום להיטסינק.. אני שונא את הלוח הזה.. איזה דפוק ישים את הקירור של הצ'יפסט בדיוק מתחת לכרטיס מסך הא?! כול הכרטיס מסך שלי מתחמם בגלל הדפיקות הזאת.

על הTHUNDERBLADE אני יחפש מידע באינטרנט ונראה כבר.

המאוורר התעשייתי הזה לא מומלץ לשום איש פרטי אבל אם מישהו רוצה אני מוכר אותו בזיל הזול.. LOL

פורסם

יש גם סוגים של DELTA שדוחפים המון אבל רועשים פחות ממאוורר תעשייתי...אבל עדיין הם רועשים...

והAC נתון יחס עלות/ביצועים/שקט מקסימלית..

פורסם
  • מחבר

כבעלים של כזה מאוורר של AC , הוא שקט רק לאחר הורדת וולט או במהירות הנמוכה ביותר. הנתון של 56 CFM ו 23 DB רחוק מאוד מהמציאות.

אני משער שבמהירות המקסימלית הוא מעל 30.

ביקשתי גם מאוורר שמסתובב.

אם הייתי רוצה שקט לא הייתי שם קירור בכלל.

אם היה נשרף המעבד הייתי מחליף אותו (מה הבעיה לעשות את עצמי דפוק במחשבים ולהגיד "אה? מזה משחה תרמית?" "דבר עברית בחיאת זה סינית בשבילי").

אני מעוניין בקירור טוב וחזק.. המאוורר התעשייתי הזה עם כול הרעש שלו הוריד לי את כול המחשב באיזה 20 מעלות צלזיוס (WTF אתה יודע מזו צריכה של 6A?!).

עכשיו, בגלל שאני לא רוצה למצוא את עצמי עוד שנתיי עם איזה מאוורר דפוק שכבר קירור המים תופס את המקום.. בכיף הייתי הולך על קירור מים.

עם BIGWATR 745 לא מומלץ אשמח אם תמליצו לי על מערכת קירור אחרת שמתאימה לכול מעבד (בעיקר CORE 2 DUE,AMD k8, AM2) ששווה את העלות , שקט, ביצועים טובים, לא יקר מדי.

אפילו, אם מערכת קירור גז לא כזו יקרה (לצערי אני לא מבין בזה בגרוש, אבל בגלל שאני רואה מאוורר של אלקטרה ב1000 ש"ח אולי גם יש למחשב במחיר דומה) גם זה יהיה סבבה.

בקיצור, אני הלקוח ואתם המוכרים.. עכשיו נשאר לכם רק להמליץ ואני יקנה :silly:

תודה לכול אחד שעזר.. גם לאלו שענו להודעות הפרטיות ובאו לעזרתי.

תומר.[br]פורסם בתאריך: 9.05.2007 בשעה 15:58:37

יש גם סוגים של DELTA שדוחפים המון אבל רועשים פחות ממאוורר תעשייתי...אבל עדיין הם רועשים...

כן השאלה אם ההפרש בינו לבין הGIGABYTE שווה החלפה..

יענו, עד כמה כבר הAC יעזור אם המוצר המוחלף הוא המאווררים המקוררים של אורוורה?

פורסם

לא ממליץ לו לקחת דלטא זה בטוח.

לשקט-ביצועים יחסי האפשרות הטובה ביותר שלך היא אכן ה-AC. אלא אם כן אתה מוכן לקנות בחו"ל. מניסיוני הם די חזקים, אם כי אין מה להשוות למאוורר התעשייתי שברשותך כרגע.

לגבי קירור מים - ה-TT SYMPHONY לא רע, אבל לדעתי לא מצדיק את ההבדל בביצועים והמחיר. במערכת קירור מים משקיעים לא מעט, ולרוב זה יוצא בסביבות ה1000 ויותר(אפילו הרבה יותר).

פורסם
  • מחבר

לא ממליץ לו לקחת דלטא זה בטוח.

לשקט-ביצועים יחסי האפשרות הטובה ביותר שלך היא אכן ה-AC. אלא אם כן אתה מוכן לקנות בחו"ל. מניסיוני הם די חזקים, אם כי אין מה להשוות למאוורר התעשייתי שברשותך כרגע.

לגבי קירור מים - ה-TT SYMPHONY לא רע, אבל לדעתי לא מצדיק את ההבדל בביצועים והמחיר. במערכת קירור מים משקיעים לא מעט, ולרוב זה יוצא בסביבות ה1000 ויותר(אפילו הרבה יותר).

כן רק שאין לי איפה לשים את הSYMPHONY.. איך הMINI שלו?

יש מערכת אחרת מומלצת?

מממ גם איפה וכמה עולה קירור גז? קירור גז הוא שקט?

פורסם

המיני גם טובה, כמובן שקצת פחות. היא עדיפה על קירורי אוויר, אם כי ביחס למחיר-תועלת הטוניק עדיף.

קירור גז קנוי עולה כ4000-5000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

המיני גם טובה, כמובן שקצת פחות. היא עדיפה על קירורי אוויר, אם כי ביחס למחיר-תועלת הטוניק עדיף.

קירור גז קנוי עולה כ4000-5000 ש"ח.

טוב, חוזרים לבעיה ההתחלתית.

שנים אני משגע את הפורום הזה עם הבעיה הזו. עכשיו שאתה עוזר לי אולי תוכל לעזור לי גם בזה.

אני משתמש בלוח אם Gigabyte K8nf-9 עכשיו, אין לי מושג כמה מקום יש לו להיטסינק ואני גם לא יודע איך לבדוק.

הבעיה היא, שאני מחזיק בביתי את הZalman Cnps 8000 שדווקא יחסית בסדר לעלות שלו והוא לא נכנס ללוח אם הזה בשל בעיית מקום.

לפי תמונות, אני רואה שהTUNIQ דורש מקום רחב מאוד על הלוח ואני מניח שאין לי את זה (איך בודקים? אני ממש לא מבין מה הבעיה של החברות האלה לרשום לוח לוח).

עכשיו, ראיתי שהבלוקים לקירור מים דווקא די קטנים ויותר גדולים בגובה מאשר ברוחב ואולי כאן, זה יעזור.

לכן, אני צריך עזרה בהתחשב בזה שהמקום על הלוח קטן מאוד, בקירור המעבד.

הייתי שמח עם המאוורר היה תומך גם בK8 שיש לי עכשיו אבל גם בAM2 (שעפ"י שמועות על הסוקט הזה יהיה K10) וגם בcore 2 due.. שמעתי ובדקתי.. שהTUNIQ הוא בדיוק כזה.

נ.ב צחקתי אחרי ששמעתי את המחיר על הקירור גז :hat: .. אני יודעל חברות המייצרות שאני ישמח לקנות את זה אחרי שאני יזכה בלוטו. :xyxthumbs:

אשמח אם תמשיך לעזור :)

תומר

פורסם

לטוניק יש התאמה מיוחדת ל-AM2, אבל צריך לוודא שמקבלים אותה בחבילה. כמובן שמה שמתאים ל-AM2 יתאים גם בעתיד לAM2+ ו-AM3.

לגבי המקום בלוח - עושה רושם שיש לא מעט מקום, אבל הקבלים האלקטרוליטיים גדולים במיוחד ועלולים לחסום חלק מהקירורים. האם זה אכן הגורם המפריע לCNPS 8000?

שים לב שה-CNPS8000 רחב מאוד בבסיסו, לעומת הטוניק וקירורים נוספים שמוגבהים מעט, בגלל ההיטפייפס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים