עבור לתוכן

יש מאווררים חזקים שהם גם שקטים? אם לא איך משתיקים את המארז?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני משתמש במארז GIGABYTE AURORA 570 שלצערי, די רועש כשמחליפים לו מאווררים למאווררים חזקים.

הצחיק אותי המאוורר שהיה במארז עצמו.. אתה מסובב אותו וההתנגדות שלו כל-כך חלשה.. הוא כזה מאוורר חלש, אבל טוב ביחס למאווררים ביתיים אחרים למחשב.

לקחתי מאוורר תעשייתי (כאלה ששמים בשרתים) ושמתי אותו במארז והוא עושה יופי של עבודה... הוריד את כול המחשב באיזה 10 מעלות. הבעיה החוזרת היא איפוא, הרעש.

המחשב רועש כמו מכונת קיטור ואני משתגע.. אני מחזיר את המאווררים המקוריים והטמפ' עולה לדברים שאני לא אוהב (62 כ.מסך, 4X מעבד, 48 כונן קשיח).

אז, מה האפשרויות להשתיק אותו? האם לקנות משטח אקוסי + הפלסטיקים ששמים על האיוורור יעזרו במידה רבה או לא רציני? האם עדיף להחליף מאווררים למאווררים אחרים שהם חזקים אבל שקטים?

לידיעתכם, המאוורר העכשווי הוא 6 אמפר.[br]פורסם בתאריך: 8.05.2007 בשעה 21:33:03

אה שכחתי לציין כמה דברים.

המאוורר שייך לחברת SUNON (בחיים לא שמעתי עליה, הביאו לי את המאוורר הזה) ומה שמדהים בו שהוא לדעתי יכול לאוורר חדר שלם ממש בלי בעיה.

לדעתכם המאווררים שמגיעים עם GIGABYTE AURORA 570 טובים?

אני חייב את עזרתכם בעניין.. הכול בא מזה שיש רק קונקטור אחד של מאוורר על הלוח אם (שפועל).

פורסם

פשוט תחליף את המאווררים למאווררים בעלי יחסי ביציעום/שקט טובים יותר כמו המאווררים של AC...

ותבדוק שאכן המאווררים הנוכחים שלך מסתובבים על MAX RPM...

פורסם
  • מחבר

ח"ח על התגובה.

אשמח אם תסביר איך אפשר לבדוק שהמאוורר מסתובב על MAX RPM.

כמו כן, האם הAC יותר טוב במידה רבה מאשר המאווררים של GIGABYTE?

חזק ואמץ!

תומר

פורסם

אם המאווררים מחוברים דרך חיבור של 3 פינים ללוח (ויש חוט RPM)..

כל תוכנת ניטור כגון EVEREST וכו אמורה להציג את הRPM.(הRPM הMAX הוא 1000RPM במאוורים של GB)...

וכן המאווררים של AC טובים יותר ושקטים יותר...

פורסם

המאווררים של AC מספקים אוורור טוב יותר ומרעישים כמעט באותה עוצמה של הג'יגהבייט.

אם המאווררים מחוברים ישירות לספק ולא ללוח האם- הם עובדים על מקסימום, במידה והם מחוברים ללוח אם ניתן לשנות דרך הביוס (במידה ותומך) או דרך תוכנות מסויימות (לא ניסיתי, לכן אני לא אמליץ).

ניתן להקטין את רעש המארז ע"י ציפוי הדפנות הפנימיות שלו בלוחיות ספוג (90 שקל מפלונטר של טרמלטייק למארז מידי-טאוור). משתיק את המארז כמעט לגמרי.

כדי לקבל את אפקט ההשתקה יש לצפות את כל הדפנות, לכן במארז עם חלון או רשת ההשתקה לא תהיה כ"כ אפקטיבית.

פורסם

המאווררים של AC מספקים אוורור טוב יותר ומרעישים כמעט באותה עוצמה של הג'יגהבייט.

אם המאווררים מחוברים ישירות לספק ולא ללוח האם- הם עובדים על מקסימום, במידה והם מחוברים ללוח אם ניתן לשנות דרך הביוס (במידה ותומך) או דרך תוכנות מסויימות (לא ניסיתי, לכן אני לא אמליץ).

ניתן להקטין את רעש המארז ע"י ציפוי הדפנות הפנימיות שלו בלוחיות ספוג (90 שקל מפלונטר של טרמלטייק למארז מידי-טאוור). משתיק את המארז כמעט לגמרי.

כדי לקבל את אפקט ההשתקה יש לצפות את כל הדפנות, לכן במארז עם חלון או רשת ההשתקה לא תהיה כ"כ אפקטיבית.

ממש לא... :nono:

פורסם

^

מניסיון, כן. הג'יגהבייט שלי בקושי נשמעים אבל גם חלשים. החלפתי אותם ל-AC ולא שמתי לב להבדל משמעותי ברמת הרעש.

ב"מרעישים", אני לא מתכוון ממש לרעש. אני מתכוון שהם בערך באותה רמת שקט... :)

לילה טוב...

פורסם
  • מחבר

^

מניסיון, כן. הג'יגהבייט שלי בקושי נשמעים אבל גם חלשים. החלפתי אותם ל-AC ולא שמתי לב להבדל משמעותי ברמת הרעש.

ב"מרעישים", אני לא מתכוון ממש לרעש. אני מתכוון שהם בערך באותה רמת שקט... :)

לילה טוב...

שקטים אני יודע.. השאלה היא מה החוזק שלהם ואני רואה שהם רק 0.15 אמפר שהגיג'ביט הם 0.20 אמפר אולם יש לזכור שבג'יגביט יש גם נורות LED.. אז זה יוצא באמפרים אותו דבר.

בקיצור, אני כבר יקנה קירור מים בקרוב :xyxthumbs:

רק השאלה היא האם התקנת BIG WATER 745 על ATHLON 64 שנמצא על לוח GIGABYTE k8nf-9 אפשרית ואם כן כמה כבר מעלות היא תוריד?

מהשטיח כבר ירדתי.. כי יש לי חלון,רשת אז אם לא יעזור גם לא ננסה :)

פורסם

מאוורר 120 של זלמן יעשה את העבודה יותר טוב מה AC בוודאות אבל גם יקר יותר

פורסם

BOMBADIR - אפשר אסמכתא כלשהי למה שאמרת? מאווררי מארז זה לא התחום החזק של זלמן.

לגבי BigWater - זה פשוט מיותר. עדיף כבר קירור אוויר טוב.

באשר למאווררי המארז - ראשית אם אפשר לשאול מהיכן המאוורר התעשייתי?

אין סיבה שבעולם להשתמש במאוורר שכזה לאיוורור מארז סטנדרטי. לא פלא שהרעש מטריף אותך. כמו שכבר אמרו - אני אכן ממליץ לך לשקול את מאווררי AC. אלו הם האופצייה הזמינה הטובה ביותר שקיימת.

אם אתה מוכן לסבול כמות רעש מסויימת, אז אני ממליץ לך גם להתבונן במאווררי ה-Thunderblade. מניסיון, אלו הם מאווררים יחסית רועשים(אך כמובן שלא כמו מאוורר תעשייתי), אך באותו זמן הם דוחפים כמות מכובדת ביותר של אוויר למארז.

פורסם

BOMBADIR - אפשר אסמכתא כלשהי למה שאמרת? מאווררי מארז זה לא התחום החזק של זלמן.

לגבי BigWater - זה פשוט מיותר. עדיף כבר קירור אוויר טוב.

הרכבתי כמה מאווררים כאלה ובמצב שקט אני בקושי הצלחתי לשמוע אותם...בוא נגיד שהנתון של 19DB במצב שקט לא רחוק מהמציאות כמו שחברות אחרות מספרות..

http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=197&code=016

פורסם

חוכמה גדולה לספק 20DBA ב900RPM. ה-AC מצהיר שהוא מספק 23.5DBA ל2000 RPM וכמות מכובדת של 56CFM.

כמובן שהנתונים לא תמיד תואמים את המציאות, אך במקרה של AC - מדובר במאווררים עדיפים.

הזלמן דרך אגב מצהיר שבמצב עבודה נורמלי הוא מייצר רעש בעוצמה של 34DBA ועם בסה"כ 1800RPM.

פורסם

כבעלים של כזה מאוורר של AC , הוא שקט רק לאחר הורדת וולט או במהירות הנמוכה ביותר. הנתון של 56 CFM ו 23 DB רחוק מאוד מהמציאות.

אני משער שבמהירות המקסימלית הוא מעל 30.

פורסם

המאווררים של AC שקטים..ואין אם זה וויכוח..ראיתי/שמעתי/התקנתי לא מעט כאלה כולל את ה80 מ"מ..

ואף אחד לא איכזב אותי..

אתם מוזמנים לעשות חיפוש בפורום ולראות כמה "עברו" למאווררים האלה והם מרוצים...

כמובן שכל אחד וההגדרה "רעש/שקט" שלו שונה..

והThunderblade של TT רחוקים אבל רחוקים מלהיות שקטים..

פורסם

sunsetter - זה מה שנקרא הרע במיעוטו. קשה(אם בכלל אפשרי) למצוא מקרה שבו הנתונים תואמים את המציאות במאת האחוזים.

ה-Thunderblade רועשים, לא נטען אחרת לרגע. מצד שני הם חזקים יחסית, וחרישיים בהשוואה למאוורר תעשייתי רועש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים