עבור לתוכן

רגע לפני שידרוג Alcatel... מספר (רב) של שאלות

Featured Replies

פורסם

אני עומד לפני שידרוג אלקטל ומעבר לרשת עם סוויטצ', וכל הרכיבים כבר נמצאים ברשותי. אך מכיוון שאני לא ממש מכיר מישהו מנוסה שיוכל לעבור את התהליך איתי ולעזור לי, החלטתי לקרוא קודם כל את המדריכים, להיות בטוח שאני מבין בדיוק מה לעשות, ורק אח"כ להתחיל בעבודה. אני פשוט פוחד להיתקע איפשהו באמצע בלי אינטרנט. :-\

מצאתי שני מדריכים לשידרוג המודם:

http://www.techno.co.il/community/viewtopic.php?t=567&postdays=0&postorder=asc&start=0

http://www.avi.org.il

אחרי קריאה מלאה של שני המדריכים האלו, עלו בי מספר די רב של שאלות, שאני מאוד אודה אם מישהו יוכל לענות לי עליהן או על חלקן.

אוקיי אז נתחיל:

1. שאלה בעקבות המדריכים וגם ההודעה הזאת של udicol:

כפי שאתם שמים לב _רק_ מחשב אחד ברשת ביתי יכול להתמודד עם תוכנות Peer2peer טבעיות.

אין שום דרך להפנות את הפאקטים לשני מחשבים, לפי הצורך, וכך ששני מחשבים יוכלו לקבל קבצים באייסיקיו, למשל??

2. כתובות ה-DNS של בזק בינלאומי (הספקית שלי) שונות בשני המדריכים. איזה מהם נכונות?

Bezeqint:

Primary: 192.115.106.31

Secondary: 192.115.106.11

או

BezeqINT:

Primary DNS: 192.115.106.10

seconary: 192.115.106.11

3. בעת שידרוג המודם, איך הוא צריך להיות מחובר?

ישירות למחשב עם כבל ישר? או ל-Switch עם מוצלב ומה-Switch למחשב עם ישר?

ואם הוא צריך להיות מחובר ישירות למחשב, מתי להעביר אותו לחיבור דרך ה-Switch? אחרי סיום כל התהליך של שידרוג המודם? או איפשהו באמצע?

ובקשר לזה: בהנחה שאני ארצה להשתמש רק במחשב אחד- אחרי שאני מעביר את המודם למצב פרו, ומגדיר לו להתחבר אוטומטית לספקית שלי, אפשר פשוט לחבר מחשב אחד ישירות למודם (עם כבל ישר), להגדיר למחשב איי-פי אוטומטי, וככה להיות מחובר, בלי חייגן?

והאם אחרי סיום השידרוג וההעברה לחיבור עם ה-Switch, צריך להגדיר משהו מיוחד? או שפשוט לחבר הכל ל-Switch ולהשאיר את אותן הגדרות?

4. בקשר לגרסאות של המודם.

במקום אחד היה כתוב שיש מודמים ישנים עם גרסאות 8604, לעומת חדשים עם גרסאות 8704.

במקום אחר היה כתוב שיש מודמים ישנים עם גרסאות 253, לעומת חדשים עם גרסאות 281.

אז מה אלו כל הגרסאות האלו?? אותו דבר בהתאמה? 8604 זה 253, ו-8704 זה 281?

ועוד דבר: האם כדאי (או אפשרי בכלל) לעדכן את הגרסה של המודם מהאתר הזה?

5. להגדיר במחשבים איי-פי ספיציפי לכל מחשב, או להשאיר את ההגדרות על איי-פי אוטומטי?

6. להגדיר את ה-DNS במחשב, או בהגדרות של המודם, או בשניהם?

7. באחד המדריכים כתוב:

לאחר הפיכת המודם לפרו חייבים להחזיר את המודם לברירת המחדל שלו אז לכבות את המודם וללחוץ על הלחצן האחורי defaults ולהדליק את המודם תוך כדי לחיצה ארוכה למשך 45 שניות. אם לא עושים את זה אז המודם מבקש סיסמה בכניסה אליו דרך ה- web.

מה זאת אומרת? מצאתי את הכפתור, אבל פשוט לוחצים עליו למשך 45 שניות ואז מדליקים את המודם? והאם חייבים לעשות את זה, כי במדריך השני לא רשום השלב הזה.

8. כשכתוב לנתק את החיבור ל-ADSL, צריך לנתק את החייגן לאיטרנט, או גם את הרשת הפנימית בין המחשב למודם?

9. במדריך אחד רשום להוסיף להגדרות של המודם הגדרה בשם MXS, ובמדריך השני כתוב להוסיף PPP4. אז איזה שם להוסיף? או שזה לא משנה? וחייבים אותיות גדולות?

10. באחד המדריכים בהגדרות של המודם רשום להכניס:

"Connection Sharing: my network only"

ובשני:

"Connection Sharing: Everybody"

אז מה לעשות?

11. אחרי שידרוג המודם וסיום כל ההעברה לרשת החדשה, מותר לכבות את המודם? או שאם מכבים אותו צריך להגדיר את כל ההגדרות מחדש?

סליחה על מטח השאלות הזה, אני פשוט רוצה להיות בטוח במה שאני עושה, לפני שאני מתחיל.

תודה מראש לכל העוזרים!

נ.ב.- תרגישו חופשיים לעזור לי באייסיקיו. הוא נמצא בפרופיל שלי.

יבורכו כל בעלי הסבלנות אליי!

פורסם

1. לא שידוע לי

2. עדיף לפנות לבזק בינלאומי או לאתר שלהם. שם המידע יהיה הכי אמין.

3. מחשב לאלקטל - ישר, רכזת (סוויץ'/האב) לאלקטל - מוצלב (לא משנה אם אתה הופך אותו לפרו או לא, מה שבא עם המודם הוא כבל ישר), ולא צריך לעשות משהו מיוחד, רק להגדיר את הIP, אין הבדל בין מחשב אחד לרכזת עם אלפי מחשבים.

4. 8604 ו8704 הן לא גירסאות בצורה של תוכנה, אלא פשוט מודם שיש לו יציאת ATM או לא, אי אפשר לשנות או לעדכן. ו253 ו281 הן גרסאות תוכנה שכן ניתנות לעדכון (281 היא הכי חדשה) או הגירסא שלך היא מתחת ל281 העדכון מומלץ, אם אתה לא פוחד להתעסק עם זה.

5. אתה צריך להגדיר IP, אם אתה רוצה IP אוטומטי אז אחרי השדרוג לך לDHCP בhttp://10.0.0.138 ותבחר שם Auto DHCP, ואז Apply וSave All, ואז תשים IP אוטומטי.

6. מודם, ובמחשב תגדיר אותו ל10.0.0.138 (למרות שאם אתה שם IP אוטמטי אז הוא שולח גם את הDNS אוטומטי)

7. לי זה לא קרה אף פעם, ולא הייתי צריך להשתמש בשלב, בכל מקרה מה שמדובר עליו הוא הכנסת עט/עפרון/קיסם ולחיצה על הכפתור במשך פרק הזמן של 45 שניות בזמן שהמודם דלוק.

8. החייגן

9. זה לא משנה, בעיקרון אני רגיל לMXS אבל אתה יכול לקרוא לזה גם ZubiUbi וזה לא ישנה כלום, בקשר לאותיות גדולות אני לא בטוח.

10. עדיף לעשות Everybody, האפשרות השנייה מגבילה את החיבור לחלק מהמחשבים ברשת, לפי ההגדרות אצלהם.

11. אחרי שעשית Save All אתה יכול גם לזרוק אותו מהחלון, ואם המודם לא ניזוק אז הוא יתחבר.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה רבה על כל התשובות! :D

יש לי רק עוד כמה שאלות, בשביל להבהיר מספר דברים:

1. אף אחד לא יודע על שום דרך?? זה מאוד חשוב לי!

בתגובות לאחד המדריכים היה רשום

ד. defserver מעביר את כל הפורטים לכתובת IP פנימית אחת, אך אינו מבטל לגמרי את הפיירוול הפנימי של המודם (שאפילו לא מחזיר פינגים).

לשם כך יש לרשום -

ip config firewalling=off

זה אולי יכול לעזור לכך שאני אקבל קבצים לשני המחשבים?

ואם לא, אפשר פשוט לשחק עם הפקודה defserver, כל פעם לכתובת פנימית אחרת?

2. בדקתי באתר של בזק בינלאומי. הכתובת היא הכתובת עם ה-31 בסוף. תודה.

3. איך לחבר אני יודע. השאלה היא אם המודם צריך להיות מחובר ישירות למחשב בעת השידרוג, או דרך הסוויטצ'?

4. אני שוקל לעדכן את גרסת התוכנה של המודם, אבל לפי מה שהבנתי זה יכול להרוס לי את המודם. אז מה הן הסכנות? מישהו יכול להסביר לי איך לעדכן גרסת התוכנה בלי להרוס את המודם? אם לא, אני אעזוב את זה...

ואיזה עידכון צריך להוריד מהאתר הזה? של Home או של Pro או שזה תלוי אם המודם כבר משודרג או עוד לא? או את שתיהן?

שוב תודה!

פורסם

אני אנסה לעזור לפי מה שאני זוכר (עצלנותי גרמה לכך שפשוט חברתי מחשב אחד עם שני כרטיסי רשת ולא השתמשתי ב Switch)

1) אם אני לא טועה אתה יכול פשוט להגדיר פורטים ל IP ספציפי.

כאשר תנתב את פורט 4323 (דוגמא) ל IP 192.168.0.2 ואת פורט 2324 (גם דוגמא) ל IP 192.168.0.1 המודם ידע לעשות את ההבדל. (תגדיר את התוכנה בה הינך רוצה להשתמש בפורטים הללו שהגדרת מראש למחשב הסתציפי)

באשר ל defserver - זה פשוט מתיש וחבל שכל פעם תשנה את זה ממחשב למחשב.

3) לא משנה כל עוד תגיע ל IP 10.0.0.138

4) אתה מוריד את גרסת ה HOME. המודם שלך הוא HOME ותמיד ישאר ככה - אתה רק תפתח לו את הגדרות הפרו.

אל תוריד את גרסת הניו זילנד כי כאשר תעשה reset to default מתישהו תתקע עם כל ההגדרות של ניו זילנד (קרה לי הרבה)

יש כל מיני סכנות - המודם שלי הפסיק לתפקד הרבה פעמים אחרי שדרוג אך במודם תמיד נשארת הגרסא הקודמת (בצורה פאסיבית)

של לפני העדכון אז אפשרי להכנס למודם דרך TELNET (המודם שלי גם הפסיק לקבל גישות דרך WEB) ולהפוך אותן.

מקווה שעזרתי וזכרתי נכון ;)

פורסם

ip config firewalling=off

עם אתה מתכוון לבטל את ה Firewall אז מאוד מומלץ לעדכן את ה Firmware ל 281 .... כי עם לא , זה יהיה מאוד קל לפרוץ למודם שלך .

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה!

אז מה אתם אומרים, עדיף לי לא לעדכן את הגרסת תוכנה? אני ממש ממש לא רוצה להרוס משהו (גם אם יש דרך להחזיר את התוכנה הישנה), כי אין לי מישהו שיעזור לי בזה, ואני לא בטוח שאני אצליח אח"כ להחזיר את הגרסה הישנה... :-\

נ.ב.- אני אבטל את הפיירוול של האלקטל רק אם יגידו לי פה שזה יפתור את הבעייה שרק מחשב אחד יכול לעבוד עם תוכנות Peer2Peer.

פורסם

אני עדיין לא ניתקלתי בבעיות עם P2P , אצלי מוגדר defserver למחשב שלי .

ולא הופנו שום פורטים למחשב שני , והמחשב השני עובד יפה עם P2P ...

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא ניתקלתי בבעיות עם P2P , אצלי מוגדר defserver למחשב שלי .

ולא הופנו שום פורטים למחשב שני , והמחשב השני עובד יפה עם P2P ...

גם קבלת קבצים באייסיקיו?

איך הגדרת את המחשבים? איי-פי קבוע? או איי-פי אוטומטי? איזה ווינדוס?

איזה גרסה של מודם וגרסת תוכנה יש לך?

פורסם

אני יכל לקבל קבצים , לשלוח ... זאת לא בעיה .

אבל שני משתמשים בעלי Modem Pro לא יכולים לשלוח אחד לשני קבצים .

כי בICQ צריך לכוון שיש לך Firewall , ופשוט הוא לא נותן לשלוח קבצים למשתמשים ששניהם עם Firewall מוגדר בICQ .

כי רק ככה אפשר לשלוח קבצים בICQ .

עכשיו מומלץ לתת IP קבוע ב TCP/IP של הווינדוס וגם את שרתי ה DNS , זה יוצר פחות בעיות כך .

ולא צריך להגדיר אותם בתוך המודם .

אצלי עכשיו עומדת ה 281 .

פורסם
  • מחבר

אצלי עכשיו עומדת ה 281 .

שידרגת ל-281, או שככה הוא הגיע לך?

ואיזה גרסה של מודם? 8606 או 8706?

ואיזה ווינדוס?

פורסם

שידרגתי ל 281 ..

אצלי ה8606 .

Winxp Pro

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי.

אתה יכול בבקשה להסביר לי איך לשדרג את המודם לגרסה 281 בלי לדפוק שום דבר?... :-\

פורסם

זה פשוט מאוד , לא צריך לעשות משהו מיוחד ...

קודם אתה עושה Remove Passive , אחרי זה שה Passive software version יהיה ריק , אתה עושה Browse ובוחר את הקובץ

Gv8baa3.281 , לוחץ Upload , מחכה עד שזה יעלה את זה ... ואז שהוא יופיע ב Passive software version אתה לוחץ על Switch Over , הוא יעשה מן restart ... ואז הוא אמור להופיע כבר ב Active software version ...

זהו .

האמת זה לא כל כך מסוכן ...

התהליך הקריטי הוא ברגע של ה Switch Over ... העיקר שלא יתנתק החשמל או משהו כזה .

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

רק איפה עושים את כל הפקודות האלו? Remove Passive, Switch Over, וכו'?

ואני צריך להוריד את הקובץ הרביעי בעמוד הזה, נכון?

ומתי לעשות את העידכון הזה? לפני השידרוג של המודם ל-Pro?

פורסם

כל זה נעשה דרך ממש ה web של המודם ב http://10.0.0.138 ב Upgrade .

זה הקובץ : Gv8baa3.281

וזה לא משנה עם אחרי או לפני , פשוט עם העדכון הזה כדי להיכנס למצב EXPERT הפקודה תהיה td prompt במקום הפקודה EXPERT בגרסאות חומרה ישנות ...

זהו .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים