עבור לתוכן

האם יש לוח עם כרטיס מסך on-board שמגיע עם חיבורים לשני למסכים ?

Featured Replies

פורסם

הי

אני מעונין במחשב לעבודה משרדית בלבד - כך שמראש אין צורך בכרטיס מסך נפרד.

מצד שני - אני מעונין לחברו לשני מסכים ולהגדיל את שולחן העבודה.

אם אין - העלות של שני מסכים תכלול עוד כרטיס מסך לא זול - וזה עלול להפוך את העיניין ללא רלוונטי.

יש מצב?

פורסם

עבור מעבדי AMD, למשל 3800x2 שיספיק לך למחשב משרדי במחיר נמוך, אפשר להשתמש ב-ASUS M2A-VM. הלוח מתבסס על צ'יפסט 690G של AMD ובעל שני חברים המאפשרים חיבור שני מסכים בו זמנית. המגבלה היחידה היא שאחד מהמסכים חייב להיות חיבור VGA (15 פינים) והשני דיגיטלי DVI-D. בניגוד לכרטיסים מסוימים לא ניתן לחבר מסך VGA עם מתאם DVI ל-VGA וניתן לחבר רק מסך עם חיבור DVI-D.

(מתוך ה-manual בעמוד 1-25)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הזריזה!

המגבלה של מסך אחד VGA מתאימה לי לגמרי.

יש לוחות כאלה גם לאינטל?

פורסם

אני לא בטוח אבל אני חושב ש-AsRock ConRoe945G-DVI תומך בשני מסכים. מתוך הנתונים של הלוח:

Dual VGA Output: support DVI-D and D-Sub ports with DVI Graphics-SI card by independent display controllers

לא התעמקתי יותר מדי האם ניתן לחבר בו זמנית אבל נראה שכן. בכל מקרה, הלוח של ASUS מבוסס על 690G שזה הכרטיס המובנה החזק ביותר שקיים היום, בטח יותר מ-G950 אשר בצ'יפסט של אינטל 945G. מבחינת תמחור עבור מחשב משרדי תקבל הרבה יותר מהשילוב של AMD, במיוחד אם אתה מתכנן לקחת מעבד P4D כדי להוזיל את המחיר (מעבד שבכל מקרה לא מומלץ לטעמי). הסיבה היחידה לקנות על פי הדרישות שלך אינטל היא רק אם אתה זקוק לעיבוד וידיאו שאז מעבדי C2D של אינטל מביסים כל מעבד AMD מקביל במחיר.

עדכון:

יש להם לוח נוסף התומך בשני מסכים עבור אינטל: ConRoe1333-DVI/H. מבוסס על אותה ליבה גרפית.

יש להם גם פיתרון ל-AMD: ALiveNF6G-DVI מבוסס 6100 או 6150.

בכל מקרה מבחינה חוזק הכרטיס הגרפי הלוח של ASUS עדיף. מבחינת מחיר כולם בערך זהים, בסביבות 450-470 ש"ח.

פורסם

שמע רגע הכרטיסים על הלוח לא שווים קנה כרטיס זול מעוד כמו ג'יפורס 5200 יש לו חיבור אחד DVI ואחד VGA אני לא יודע אם יש מתאם לDVI שאפשר לחבר VGAוגם הכרטיסים המשולבים רובה לפחות אין להם זיכרון נגיד יש לך 256 זיכרון אז היה לך 128 כי הכרטיס מסך לוקח 128 זיכרון ויש כאלה שאפשר לשנות את הזיכרון

בחלק מהלוחות

ויש לוח עם ג'יפורס 6150 גם גוזל את זיכרון הRAM של המערכת (128MB) וגם יש לו DVI+VGA

פורסם

עבור מעבדי AMD, למשל 3800x2 שיספיק לך למחשב משרדי במחיר נמוך, אפשר להשתמש ב-ASUS M2A-VM. הלוח מתבסס על צ'יפסט 690G של AMD ובעל שני חברים המאפשרים חיבור שני מסכים בו זמנית. המגבלה היחידה היא שאחד מהמסכים חייב להיות חיבור VGA (15 פינים) והשני דיגיטלי DVI-D. בניגוד לכרטיסים מסוימים לא ניתן לחבר מסך VGA עם מתאם DVI ל-VGA וניתן לחבר רק מסך עם חיבור DVI-D.

(מתוך ה-manual בעמוד 1-25)

הלוח הזה מצויין-יש לו גם יציאת SVIDEO לטלוויזיה למי שצריך-רק אין לו יכולות אוברקלוקינג למי שמעוניין

לגבי לוחות לאינטל המצב קצת בעייתי ואין לוח עם כרטיס מסך מובנה ברמה של הלוח הזה

פורסם

כפי שכתבתי ל-Asrock יש לוחות עבור אינטל (עם אותה מגבלה של VGA אחד ו-DVI-D אחד). ההבדל הוא שבניגוד ל-ASUS בו שני המחברים נמצאים על הלוח עצמו בלוחות של Asrock מחבר ה-DVI-D בא על bracket שתופס מקום של SLOT אפשרי במחשב. לרוב זו לא בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים