עבור לתוכן

איזה מעבד כדאי לקנות Pentium 4/Pentium D ?

Featured Replies

פורסם

המאוורר של המעבד לא טוב עושה רעשים חזקים (ניסיתי ניקוי יסודי והכל) וגם המחשב זז לאט.

שמעתי יש ירידת מחירים ואני רוצה להחליף את הפנטיום 4 שלי לפנטיום D, החיבור ללוח אם זהה בשניהם?

מה עדיף לקחת 4 או D מחיר עד 450 ככה הכי משתלם וטוב?

פורסם

תבדוק איזו תושבת יש לך ללוח אם כעיקרון המעבדים החדשים של אינטל הם 775

פורסם

ברוך, התשובה לשאלה שלך תלויה מאוד בלוח האם, בתושבת שיש לך למעבד, ובתקציב שאתה מעונין להשקיע בשדרוג.

אם אתה לא יכול לענות על השאלות האלה, אנא השתמש בתוכנה CPU-Z כדי לברר את כל הנתונים על המערכת שלך.

פורסם
  • מחבר

הנה תמונה עם הנתונים של cpu-z:

cpugp5.jpg

התושבת מתאימה ל-Pentium D?

תקציב עד 460 תמליצו בבקשה על דגם הכי טוב ספציפי לפי יחס מחיר/תמורה.

פורסם

הלוח שלך הוא בתושבת ישנה (478)..

ככה שרק מעבדי P4 "ישנים" אתה יכול לקנות...

איזה...תחפש יד שניה בתקציב שלך..

פורסם

התקציב שלך יתאים למעבד בתדר 3Ghz בערך כמו זה

הלוח יכול לתמוך במעבדים עד 3.4Ghz (למרות שקשה למצוא היצע של מעבדים ל 478) ראה רשימה מלאה כאן

אבל לדעתי ההשקעה לא כדאית כי לא תקבל הבדל משמעותי בביצועים. כמובן שיהיה שיפור אבל לא כזה שמצדיק השקעה של 500 ש"ח.

אני חושב שפשוט תחכה/תחסוך לשדרוג כללי של המחשב - או לפחות לוח אם מעבד כרטיס מסך וזכרון.

יד שניה כמו שאמר taotao יכול להיות פתרון שאפשר לקבל.

פורסם

שים לב שלפי התוכנה משהו לא מוגדר אצלך טוב: המעבד אמור לעבוד במכפלה של 12*200 =2400 אבל במקום זה הוא עובד ב 12*133 = ~ 1600 תסדר את הבעיה ואז גם הביצועים ישתפרו. זה פנטיום 4 2400 ולא 1600.

פורסם
  • מחבר

שים לב שלפי התוכנה משהו לא מוגדר אצלך טוב: המעבד אמור לעבוד במכפלה של 12*200 =2400 אבל במקום זה הוא עובד ב 12*133 = ~ 1600 תסדר את הבעיה ואז גם הביצועים ישתפרו. זה פנטיום 4 2400 ולא 1600.

מה לדעתך הבעיה במעבד? כדאי רק להחליף מאוורר?

פורסם

לא קשור למאווררים, אתה צריך לשנות את ה-FSB שלך ל-200MHz כדי שמהירות של המעבד תעלה ל-2.4GHz, כי כרגע המעבד שלך עובד על 1.6GHz...

ד"א, יש למעבדי P4 טכנולוגיית EIST? שמורידה/מעלה את התדר בהתאם לצורך העבודה...

ובכלל, זה יהיה ביזבוז כפסי להשקיע על מעבד חדש/יד שנייה, קנה מחשב חדש ותמכור את זה... זאת דעתי...

פורסם

ברוך, הבעיה אצלך היא בהגדרות ה-BIOS. היכנס להגדרות ה-BIOS ותחפש את תדר ה-BUS. הוא כרגע ב 133 ואתה צריך להעביר אותו ל 200. והנה "הרווחת" 50% במהירות המעבד.

אם אתה לא יודע או לא בטוח שהבנת אז תשאל.

פורסם

או שהוא יכול לעשות CLR CMOS בלי להסתבך יותר מידי

פורסם
  • מחבר

ברוך, הבעיה אצלך היא בהגדרות ה-BIOS. היכנס להגדרות ה-BIOS ותחפש את תדר ה-BUS. הוא כרגע ב 133 ואתה צריך להעביר אותו ל 200. והנה "הרווחת" 50% במהירות המעבד.

אם אתה לא יודע או לא בטוח שהבנת אז תשאל.

זה כאילו OC ? זה לא יעשה בעיות למעבד או משהו ?

אם זה לא מסוכן אז איך עושים את זה ?

כרגע בתוכנה המעבד עובד על 38 מעלות+- ומהירות הסיבוב של המאוורר (נראה לי של המעבד) 3184 זה נחשב בסדר?

ומה אני יעשה עם הרעש שעושה המאוורר כל הדלקה של המחשב, לפעמים רעש חזק תוך כדי עבודה, ועבודה עם רעש לא קטן, להחליף מאוורר כדאי ב-55 שקל?

תודה על העזרה

פורסם

ברוך,

במקרה המיוחד שלך זה לא נחשב ל OC, כרגע אתה ב UC (כלומר Under Clocked ;)) ולכן כדי להביא את המחשב למצב ה"נורמלי" שלו צריך להעלות את הבאס ל 200. נכון שאפשר לבצע CMOS CLR אבל זה יאפס גם הגדרות אחרות אם קיימות.

לגבי רעש מהמאורר אפשר וכדאי להחליף מאוורר רועש.

38 מעלות זה בסדר גמור, אני מניח שהמעבד במנוחה כשאתה מודד את הטמפרטורה.

פורסם

יש לי מחשב עם מעבד כמו שלך ואצלי ה multiplier על x 18.0

ולא על 12.0 כמו אצלך... אולי זה קשור אז תשנה את זה

אגב אצלי בלשונית MAINBOARD

ב GRAPHIC

ה transfer rate על 4x

אולי זה בגלל שזה AGP version 2.0 ?

פורסם
  • מחבר

נכון שאפשר לבצע CMOS CLR אבל זה יאפס גם הגדרות אחרות אם קיימות.

יש לי מחשב עם מעבד כמו שלך ואצלי ה multiplier על x 18.0

ולא על 12.0 כמו אצלך... אולי זה קשור אז תשנה את זה

אגב אצלי בלשונית MAINBOARD

ב GRAPHIC

ה transfer rate על 4x

אולי זה בגלל שזה AGP version 2.0 ?

איך משנים את מה שאמרתם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים