עבור לתוכן

התיעצות בקשר להרחבת זכרון מ-2 ל-4 גיגה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני חשבתי בכיוון של שדרוג זכרון

נכון שכרגע מה שיש לי מספיק בהחלט, אבל משום שהמערכת שלי משתמשת ב-DDR1 כמות הזכרונות שיש בשוק שמתאימים לי נמצאת בירידה תמידית.

ברור לי שבעתיד אצתרך 4 גיגה (וויסטה+משחקים כבדים למשל) וכנראה כשהתקופה הזו תגיע מבחר זכרונות ה-DDR האיכותיים יהיה קטן עד לא קיים אז חשבתי לקנות כל עוד אפשר. את הדגם שיש לי במחשב הפסיקו למכור כבר לפני מס' חודשים....

את המפרט שלי יש לכם פה בצד.

אחרי חיפוש קצר הגעתי ל3 אופציות:

הראשונה, לקנות 2 סטיקים:

OCZ DDR EL GOLD GX XTC 2048MB 500MHZ

דגם מדויק: OCZ5002048ELGEGXT-K

זכרונות אלו הם בעלי תזמונים קרובים לתזמונים של הזכרונות שלי

(שלי - 3-4-4-8 ב-250MHz, ואלה - 3-4-3-8 ב-250MHz) ולפי מה שהבנתי הצ'יפים הם UCCC שזה גם מה שיש לי

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_4000_gold_gx_xtc_2gb_dual_channel

בקשר לאופציה זו, האם השילוב אמור לעבוד טוב? או שעדיף שכל 4 הסטיקים יהיו זהים לגמרי, ולא רק דומים מאוד?

השניה, למכור את הזכרונות שלי ולקנות 2 סטים של:

G.Skill DDR 400MHZ PC3200

דגם: F1-3200PHU2-2GBZX

http://www.gskill.com/en/f1-3200phu2-2gzx.html

כפי שאתם רואים, זכרונות אלו יותר פשוטים ממה שיש לי כרגע, אבל אני יודע שעם המעבד שלי (סוקט 939) ו-4 סטיקים OC לזכרונות קצת בעייתי אז אם אני נשאר בתדר של 200MHz אני למעשה מרוויח מהתזמונים היותר נמוכים של דגם זה.

כמה אתם חושבים שאני יכול לבקש על הזכרונות שלי ? 1000 (66% ממה שעלו בערך) נשמע הגיוני? אני מזכיר, מדובר בסדרת HZ ::)

ישנה גם אופציה שלישית שזה לקנות זכרונות משומשים זהים למה שיש לי עכשיו אבל לא נראה לי שאמצא מישהו שמוכר.

אז מה אתם אומרים? 1, 2 או 3? (ולמה?)

תודה מראש!

פורסם

הזכרונות שלך עולים היום בארץ 1000 שקל, אז למה למישהו לקנות אותם ממך ולא מחנות ? (למי איכפת כמה הם עלו פעם).

הזכרונות לא צריכים להיות זהים, במיוחד אם אתה לא עושה OC.

בשביל לעבוד עם 4 גיגה זכרון, אתה חייב מערכת הפעלה 64 ביט.

אני אומר, תישאר אם 2 עכשיו (יש לך איזה בעיות כרגע להפעיל דברים ?) כשיגיע היום שתצטרך 4 גיגה, תחליף את כל העסק כבר (המחשב).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה.

בקשר לזכרונות שלי - הם שייכים לסדרת HZ ולכן אם היו מוכרים אותם הם היו עולים יותר מהZX שעולים 1000

העניין הוא שאין להשיג אותם בארץ וכנראה גם לא בעולם כי הפסיקו לייצר אותם לפני מס' חודשים.

וחשבתי על ה1000 בתור מחיר התחלתי למיקוח. אם זה גבוהה מדי אני מניח שאני אוכל לבקש בסביבות ה800...

בקשר למחשב חדש - אני מאמין שהמחשב שלי משודרג ל-4 גיגה יעשה את העבודה יפה למשך תקופה די ארוכה לפני שאני ארגיש צורך להחליף אותו...

אשמח לקבל עוד דעות!

פורסם

אין לך מה לעשות היום עם 4 ג'יגה

פורסם

גם לא בזמן הקרוב !

אלא אם אתה עוהד עם גקפיקה/קיודוד/עוד משהו כבד..

פורסם
  • מחבר

אני אכן מסתדר יופי עם ה 2 גיגה בינתיים.

אבל

כשאני מביט לעתיד - באיזה שהוא שלב כן יהיה לי מה לעשות עם 4 גיגה

אם כיום אנשים מריצים STALKER על 1 גיגה זכרון וזה זוחל להם, הרי שבעתיד רק הVISTA תקח לעצמה 1 גיגה ויהיו משחקים כבדים הרבה יותר - למשל CRYSIS

אלא אם אתה עוהד עם גקפיקה/קיודוד/עוד משהו כבד..

וכן אני גם מריץ אפליקציות כבדות מהסוג שתמיד ישמח לקבל עוד זכרון.

בכל אופן אני חושש מהלגיע למצב שבו ארצה לשדרג את הזכרון ולא יהיה מה לקנות.

לכרטיס גראפי למשל אני פחות דואג כי אף אחד לא מתחיל לקבור את הPCI-E כמו שקוברים את הDDR1

פורסם

תמיד יש יד שנייה...

פורסם

באותה שאלה

האם הרחבת זיכרון מ 1 גיגה ל -3 אני חייב להתקין 64 ביט?

יש לי כרגע 1 גיגה זיכרון DDR 1 ואני רוצה להוסיף לו עוד 2 גיגה .האם XP 32 ידע לנצל ולעבוד עם 3 גיגה זיכרון ראם ??

או שהוא מוגבל ל - 2 גיגה בלבד?.

המחירים כפי שציין פותח הת'רד בהחלט בירידה ויש סטים דיי בזול היום.

פורסם

XP מזהה רק 3 ג'יגה לא יותר

פורסם

^^ גם 3 ג'יגה מיותר...

פורסם

אוקי ז'אקו

אני מעדיף דעה של אחד עם יותר ניסיון .

אומר לך את מטרתי ותגיד לי את דעתך.

אני מעוניין לעבוד בלכידת וידאו חובבנית עם כרטיס חצי מקצועי.כרגע עם גיגה המחשב עובד בסדר גמור.אז 3 לא ישפר??

הוא לא יאיץ את העבודה שלו?.אתה לא הראשון שאומר שזה מיותר...אבל ההפרש מחיר בין 1 גיגה ל 2 גיגה הוא לא גדול.

אפשרות שניה שלי היא לקנות דיסק קשיח של נפח מסויים ולהגדיר אותו זיכרון וירטואלי.אבל עד כמה שאני יודע זה לא אותו דבר כמו זיכרון ראם פיזי.

נגיד 320GB. שעולה פחות מ 2 גיגה.ולהגדיר ממנו זיכרון .אבל אני לא יודע איך עושים זה.

מקווה שהבנת את דבריי.

פורסם

אולי פשוט תבדוק כמה זכרון מנוצל ע"י התוכנות שאתה משתמש עכשיו ? וגם האם יש לך swap מטורף לדיסק (ידוע גם בשם trashing) שזה גורם לפעילות רבה של הדיסקים בעומס וירידה משמעותית בביצועים.

אם כבר אתה שוקל לקנות דיסק נוסף לשיפור ביצועים, תבדוק איך דיסקים מיוחדים כמו ה raptor מתפקדים בעריכת וידאו והאם הם עוזרים בביצועים.

אתה לא צריך עוד איזה דיסק של 320 גיגה בשביל כמה גיגות של זיכרון וירטואלי.

פורסם

יש לי raptor והמחשב עובד יפה מאד.

הוא אפילו ריק בחצי ממנו.שאר החומר יושב על דיסק שני של 200 גיגה.השאלה איך מנצלים את החלק הריק להגדרת זיכרון וירטואלי.

ברגע העבודה של הלכידת וידאו כל המחשב מאט ורואים שתוכנה לוקחת 100 אחוז מעבד וזיכרון.

אני מנקה את הזיכרון כל יום עם CCleaner ו memturbo.

פורסם

אם זה לוקח 100 אחוז ואתה מרגיש שזה לא מספיק חלק, אז בהחלט שווה להשקיע ביותר זכרון.

הגדרות זיכרון וירטואלי, אתה משנה תחת

control panel

system

advanced

preformence settings

advanced

virtual memory change

ואז אתה יכול לקבוע מה שאתה רוצה על איזה דיסק שאתה רוצה.

פורסם

אין תחליף שמשתווה לזיכרון פיסי,

ולמה שלא פשוט תבדוק כמה זיכרון מומלץ כדי להפעיל את התוכנה שאתה משתמש בה לוידאו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים