עבור לתוכן

יצירת רשת

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש אצלי שני מחשבים עם וינדוסXP. מחשב אחד שמחובר למודם כבלים (terayon) דרך USB, והמחשב השני מחובר לאותו מודם דרך כבל רשת. אז יש אפשרות ליצור ככה רשת בין שני המחשבים? או שאני צריך לחבר את הכבל רשת בין שני המחשב?( ואז רק מחשב אחד מחובר למודם, דרך USB)

ועוד משהו, כשאני נכנס לחיבורי רשת במחשב שלי אני רואה שני אייקונים - אחד "התקשרות 1394" , והשני "Local Area Connection", למה יש שם שניים? מה אומר בדיוק כל אחד? אני לא כל כך מבין בזה ואשמח להסבר. ד"א במחשב האחר יש אייקון נוסף שנקרא "Local Area Connection 3"..... ?

פורסם

גם אם אפשר, זה לא בהכרח הכי בטוח (דיברו על זה פה כבר ארוכות). אתה יכול לקנות ראוטר וזה יהיה יותר בטוח. ההתקשרות של 1394 זה חיבור FIREWIRE, סוג אחר של רשת שלא בשימוש נפוץ (המחשב שלך משתמש ב LAN)

פורסם
  • מחבר

אממ אפשר הפניה להסבר למה זה לא בטוח? עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי נושא שקשור ישירות לנושא שלי (הרוב פה מדובר על ADSL ...).

אבל לגבי החיבור של שני המחשבים בכבל רשת (כאשר אחד מהם מחובר למודם ב-USB), זה אפשרי בכלל אצלי? אם כן אז בטח החסרון הוא שהמחשב הראשי (זה שמחובר למודם) יהיה חייב תמיד להיות דולק כדי שהמחשב השני יוכל לגלוש באינטרנט, נכון? בכל אופן זו תיהיה בעיה בשבילי.

לגבי ראוטר, אם אני קונה ראוטר - אז איך בדיוק מחברים? אני אצטרך להזמין גם עוד מודם בשביל המחשב השני ?

וחיבור ה-FIREWIRE - אם הוא לא בשימוש אצלי אפשר פשוט לבטל אותו כן?

תודה

פורסם

צריך לחפש, בגדול זה בגלל שלשתי המחשבים יש IP באינטרנט, ואז אם אתה מנסה בכח להשתמש בהם גם לרשת פנימית, יש סיכוי שהמידע יכול לזלוג החוצה גם.

אתה יכול לחבר את המודם למחשב אחד, ואז לחבר את המחשבים ביניהם בכרטיס רשת ולעשות שיתוף אינטרנט, וכמו שאמרת אחד מהם יהיה צריך להיות דולק.

אם אתה קונה ראוטר, אתה מחבר את המודם לצד אחד, ואת 2 המחשבים לצד השני ואז הם גם רשת פנימית ביניהם, וגם יכולים לתקשר עם האינטרנט (אבל בניגוד למקודם, יהיה להם כתובת אחת ותצטרך להפנות פורטים פנימה במידת הצורך).

וכן, אפשר לבטל את החיבור (גם בביוס אם אתה רוצה).

פורסם

אם אתה קונה ראוטר אז אתה מחבר את המודם לראוטר וגם את שני המחשבים לראוטר... כך הם נמצאים ברשת פנימית והראוטר מקצה לכל אחד גישה לאינטרנט)

ושני מחשבים שמחוברים לאותו מודם כדי ליצור רשת זה באמת לא מאובטח....

פורסם
  • מחבר

למה? אני לא יכול בצורה זו לקבוע לכל אחד מהמחשבים IP פנימי?

תודה.

פורסם

לא יהיה להם IP פנימי... כל אחד יקבל IP חיצוני

פורסם
  • מחבר

בחיפושים שלי קראתי גם שחיבור USB למודם עלול לגרום לבעיות, ובאמת המחשב של אחי, שמחובר למודם דרך USB נתקע הרבה פעמים, ומופיע מסך כחול, ועשיתי עליו מלא בדיקות ולא מצאתי כלום (חוץ מזה שהוא בכלל די חדש), ולעומת זאת במחשב שלי שמחובר דרך כבל רשת אין בעיות כלל. יכול להיות זו הסיבה? צריך לציין שכל הקריסות והמסכים הכחולים קורים בד"כ באמצע משחק ולא תוך גלישה באינטרנט. (אבל הוא תמיד מחובר).

פורסם

אתה יכול לעשות בדיקה, תנתק אותו ותראה אם זה עדיין קורה... גם בד"כ נוצרים לוגים במסכים כחולים שאומרים איזה דריבר גורם לבעיה (minidump), תסתכל בפורום תמיכה טכנית.

פורסם

איכס... מודם בחיבור USB....

אני זוכר שהייתי משחק משחקי רשת כשהמודם שלי היה מחובר בUSB ותמיד תמיד המשחק היה נתקע והמודם היה עושה לעצמו ריסט כזה...

החלפתי לכרטיס רשת ועכשיו זה אף פעם לא נתקע

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לעשות בדיקה, תנתק אותו ותראה אם זה עדיין קורה... גם בד"כ נוצרים לוגים במסכים כחולים שאומרים איזה דריבר גורם לבעיה (minidump), תסתכל בפורום תמיכה טכנית.

כן, אבל גם ככה המסכים הכחולים קורים רק לפעמים, אז גם אם אני מנתק לאיזה שבוע אי אפשר לדעת בוודאות. ואני לא רוצה סתם לקנות ראוטר אם זו לו הבעיה...

בכל אופן הסתכלתי ב-FAQ של תמיכה טכנית ולא קיימת אצלי שום תיקייה בשם minidump. כלומר אחרי שהכנסתי את הפקודה :

%systemroot%\minidump

היה רשום שהיעד לא נמצא.

אממ....... עדיף לפתוח נושא בפורום תמיכה טכנית?

פורסם

נראה לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים