עבור לתוכן

Ricoh R6 vs Canon SD800

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי Ricoh Caplio G3 זקנה מאוד... הגיע הזמן להשתדרג.

תקציב - עד 2,000 ש"ח.

"ננעלתי" על 2 מצלמות: Ricoh R6 vs Canon SD800

ברצוני לשמוע על היתרונות והחסרונות הבולטים ביותר של כל מצלמה.

תודה,

אורן.

פורסם

לא לפי סדר חשיבות:

יתרונות לריקו: זום עד 200 מ"מ (בהשוואה ל-105 מ"מ בקנון), מקרו קרוב יותר (במיוחד במצב טלה), מסך גדול ומפורט יותר, היסטוגרמה חיה, אפשרות לפוקוס ידני ולמצב Snap (חלק מתמונות הרחוב שהעליתי בת'רד הזה צולמו במצב הזה), צילום אינטרוולים, אפשרות לבחירת מיקום חיישן הפוקוס, בראקטינג, כפתור ADJ ניתן לתכנות, אפשרות לתכנות שני זכרונות לערכות מצבים, מצב לתיקון פרספקטיבה בצילום מסמכים

יתרונות לקנון: עינית אופטית, ווידאו מיוצב, מצב פנורמה, מחיר נמוך יותר, פחות הרמות גבה ("ריקו? חשבתי שהם עושים מכונות צילום" ;)), יבוא מסודר לארץ (שמשמעו - פחות סימני שאלה לגבי איכות השירות, וגם אפשרות לשחק עם המצלמה בחנות לפני שאתה מזמין), אפשרות לנעילת פוקוס וחשיפה, אפשרות לשליטה על קונטרסט

שתי המצלמות האלה מהוות שדרוג משמעותי בהשוואה ל-G3 שלך, אבל ה-SD800 היא קנייה בטוח יותר כי היא נמצאת בשוק תקופה ארוכה יותר. ה-R6 רק הגיעה לשוק בשבועות האחרונים, אבל לפחות רוב הפידבקים לגביה חיובים מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

מה זה בראקטינג, שכתבת שיש בריקו?

בינתיים היתרונות לריקו גדולים בהרבה על היתרונות של ה-Canon לדעתי. ה-G3 סיפקה אותי מאוד, איני רואה סיבה שאתאכזב מהדגם החדש.

פורסם

מה זה בראקטינג, שכתבת שיש בריקו?

יש לך את זה גם ב-G3. בעקרון מדובר באפשרות לצלם שלוש תמונות בחשיפות מעט שונות. זה מבטיח לך שאחת לפחות תצא טובה. שימושי במקרים שבהם אתה מצלם נושאים בעייתים למדידת אור ולא בטוח שההיסטוגרמה תספיק לך כדי לקבל תוצאה מושלמת. השתמשתי בזה המון עם ה-R5, אבל עם ה-GX8 זה קצת פחות נגיש אז אני משתמש בזה פחות.

בינתיים היתרונות לריקו גדולים בהרבה על היתרונות של ה-Canon לדעתי. ה-G3 סיפקה אותי מאוד, איני רואה סיבה שאתאכזב מהדגם החדש.

למען האמת, גם אני לא :)

פורסם
  • מחבר

יש לך את זה גם ב-G3. בעקרון מדובר באפשרות לצלם שלוש תמונות בחשיפות מעט שונות. זה מבטיח לך שאחת לפחות תצא טובה. שימושי במקרים שבהם אתה מצלם נושאים בעייתים למדידת אור ולא בטוח שההיסטוגרמה תספיק לך כדי לקבל תוצאה מושלמת. השתמשתי בזה המון עם ה-R5, אבל עם ה-GX8 זה קצת פחות נגיש אז אני משתמש בזה פחות.

אההה יפה, זה תמיד היה שם ולא השתמשתי :bash:

רק עכשיו עשיתי נסיונות וזה באמת נחמד.

אם אני לא טועה, הסברת לי על זה לפני מס' שנים, שכחתי מהאופציה הזו לגמרי.

אם היה בריקו מייצב תמונה בוידאו, הייתי מבסוט עד הגג, נקווה שיוסיפו בעתיד.

בינתיים, אשתדרג לי עם ה R6

מקווה שכבר בחודש-חודשיים הקרובים אוכל לשתף את גולשי הפורום בחוויות הצילום.

תודה רבה לך על העזרה והכל, קראתי כמה מאמרים שלך ואתה 10.

אורן.

פורסם

גם אני חושב שאקנה לי אחד ;D

פורסם
  • מחבר

המחיר בארץ מעל 1800 ש"ח, אפשר לרכוש אותה מחו"ל דרך eBay במחיר 1,300 ש"ח... כנראה אזמין משם.

יש תוספת אחריות של Mackcam.com , שאפשר להוסיף 210 שקלים ולקבל אחריות מלאה ל-5 שנים. מישהו שמע על זה? זה תקף לקניה בכל מקום?

פורסם

הנה תגובה מעניינת ממישהי שיש לה את שתי המצלמות:

I have both, but not for long as I am selling the Ixus.

What I didn't like about the Ixus:

No battery indicator. No problem if you carry a spare battery, otherwise it's a bit worrying to have no idea of how much charge is left.

It doesn't work as a mass storage device. You have to either install the software or use a card reader.

The menus are complicated compared to the R6.

Macro not as good at 3cms. R6 is 1cm.

Zoom is much longer on the R6.

Image corner softness.

Images are "smooth". I know a lot of people like the Canon look, but I prefer the Ricoh look.

There is no sharpness setting. No in camera colour control either (I use "Vivid" on the R6).

It looks very attractive but the finish seems like it would scratch easily and I found myself automatically handling it very carefully.

What I don't like about the R6:

Nothing as yet. I love it.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1013&message=23007244

בשורה התחתונה (בעצם בשורה הראשונה), היא החליטה למכור את ה-SD800 ולהשאר עם ה-R6.

פורסם

האמת היא שגם ביקורת של אנשים שיש להם את שתי המצלמות לא תמיד ביקורת שתעזור לך ב100 אחוז.

למשל קראתי ביקורת של מישהו שיש לו את הSD800 ואת הSD900 שאמר שהתמונות של הSD900 יותר טובות.

הוא נתן ביקורת כללית כשלמעשה הSD800 טוב יותר בתנאי צילום אחרים שיותר חשובים לי.

בסידרה כולה של הSD\IXUS אין מצב שמראה לך כל הזמן מה המצב של הבטרייה, רק 30 שניות לפני שהוא נגמרת הוא מודיע.

בכל זאת הייתי הולך על הריקו 6 רק בגלל הניסיון של אורן עם המצלמה הזאת, אחרת הייתי נשאר עם הקאנון

כי על איכות של קאנון לא מתפשרים.

תתחדש ! ;)

פורסם
  • מחבר

רק לידיעה חברים, החלטתי לחכות מס' חודשים, אני רוצה לראות אם חנויות נוספות יביאו אותה או אם ירד המחיר שלה ב eBay.

בארץ 1860 בלי כלום,אחריות לשנה... תוספת אחריות ל-5 שנים זה עוד 200 ש"ח, ונרתיק נשיאה וכרטיס זכרון זה עוד כ 200 ש"ח... הגענו ל 2200 ש"ח...

ב-eBay אפשר ב 1600 ש"ח להביא אותה כולל מגן מסך, כולל תיק נשיאה, כולל כרטיס SD 2GB, כולל המשלוח לארץ. אבל אני חושש להזמין משם.

ניתן לזמן לעשות את שלו :silly:

פורסם

בכל זאת הייתי הולך על הריקו 6 רק בגלל הניסיון של אורן עם המצלמה הזאת,

אין לי ניסיון עם ה-R6, אבל יש לי נסיון עם לא מעט דגמים אחרים של ריקו (G3, RX, R1, GX, GX8, R3, R4 ו-R5). דווקא ה-R5 הייתה בעייתית יותר מרוב הדגמים האחרים (מבחינת פוקוס במקומות חשוכים ומתג הזום), אבל לפי הביקורות נראה שהבעיות תוקנו ב-R6.

בכל מקרה, מצלמה צריך לקנות לפי צרכים והעדפות אישיות, לא לפי צרכים והעדפות של מישהו אחר.

פורסם

ברור.. אבל בכל זאת זה לא מצלמה שהגיחה ככה סתם משום מקום מכיוון שהיה לך ניסיון דיי טוב עם הדגם הקודם.

אם לפני שנכנסתי לפורום היו מציעים לי את הריקו הייתי מרים גבה.

כרגע הייתי באמת רוצה להחליף את הSD200 לSD800 אבל אני צריך לחסוך כסף למצלמת וידיאו יעודית.

אבל אני יכול להשאר עם הSD200 אני בכללי מרוצה איתה חוץ מזה שיש לה מסך קטן יחסית, שהשוותי בגודל המסך שלה

לגודל המסך של S770 אז ממש רואים הבדל משמעותי בגודל.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העדכון! :)

אחלה מחיר, יש גם הרבה מוצרים נלווים שם ששווה לקחת.

פורסם

יש לי את הR6 וחוץ מהרעש שהיא עושה בזמן זום ובזמן מיקוד אין לה חסרונות בינתיים (לא שיצא לי לשחק איתה יותר מדי כי אין לי זמן כרגע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים