עבור לתוכן

asus M2N-E

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מעוניינת לקנות את הלוח אם הנ"ל כחלק ממפרט למחשב, העיניין הוא שהתסכלתי במפרט הטכני של הלוח אם + תמונה וראיתי שיש רק חיבור IDE אחד?!?! האם זה נכון או שעיניי מטעות אותי העיניין הזה חשוב, כי למרות השימוש בSATA כיום יש לי הארדיסק של 120 ג'יגה (שהוא "המקרר" שלי) שאני מעוניינת להשתמש בו במחשב החדש וגם צורב דיוידי+נגן דיוידי בעליי חיבור IDE רגיל... מה אפשר לעשות בבעיה הנ"ל?

תודה,

דפנה.

פורסם

כן, בלוח הזה ישנו חיבור IDE אחד.

על הכבל IDE עצמו ניתן לחבר גם צורב DVD וגם דיסק קשיח ( לגבי כונן שהוא נגן DVD רגיל, אני לא רואה מה הצורך בו מכיוון שיש כבר צורב ).

מה ניתן לעשות ?

במידה ויש צורך לחבר את 3 ההתקנים, ולמרות שזו בחירה טובה של לוח אם, פשוט לקחת לוח אם אחר.

לא חסרים לוחות אם מעולים שיש בהם שני חיבורי IDE.

מה התקציב ?

פורסם

כמו שהוא אמר,אפשר לחבר צורב וגם את הדיסק הקשיח על אותו כבל של IDE. אבל אם את מתעניינת בביצועים,תדעי שזה קצת יפגע בהם,זה יוצר צוואר בקבוק,במיוחד אם הצורב יושב על אותו החיבור עם הדיסק קשיח,בגלל שהדיסק קשיח מהיר יותר,הכונן השני יאט אותו. אני ממליץ להיתקדם לSATA 2‎ ,המחירים היום ממש טובים,ולהשתמש בHDD הישן לגיבוי,לא מחובר... גם לי היה בדיוק אותו סיפור,וקניתי חדש,סך הכל זה עיניין של זמן עד שתעברי לSATA אם יש לך בעית תקציב אז אני ממליץ שתחברי אותם ככה עד שתקני,זה לא נורא. ד"א אני קניתי WD 250GB 16MB SATA2‎ ב335 ש"ח. ב KSP

פורסם
  • מחבר

התקציב אינו הבעיה אני רוצה לקנות הארדיסק במחשב החדש של 160 ג'יגה SATA, זה יותר עיניין שחבל לי על ההארדיסק עם החיבור IDE של 120 ג'יגה שיש בו מידע מעבר ל80 ג'יגה שממש אין לי כוח לגבות, בנוסף אני תמיד אוהבת שיש שני הארדיסקים אחד בתור מקרר ואחד פשוט בתור מערכות ווינדווס וכדומה כך שנניח ויש לי בעיות ואני רוצה לפרמט אין לי חשש למחיקת הקבצים החשובים לי, לכן תמיד יש לי שני הארדיסקים כדי למנוע בעיות כאלו. הלוח אם באמת מעולה, יכוליות שאני אעשה פשוט מה שאמרו אחבר את הצורב דיוידי וההארדיסק ביחד על אותו IDE ואת הנגן דיוידי אני אשים בצד סתם למקרה...

תודה בכל אופן על העצות :)

פורסם

לי יש את אותו לוח אם (הוא מצוין!) >>> ויש לי שני HD מיסוג IDE מהמחשב הישן >> שמחוברים לערוץ IDE

פשוט תרכשי צורב DVD מסוג SATA >>> ואפילו יהיה לך מקום לעוד דיסק IDE ( למרות שבתוך שנה הם יהפכו ליותר ויותר נדירים)

אגב אני במקומך >> היתי רוכש HD בגודל 250 לפחות ( זה לא הפרש משמעותי ) >>> שלא לומר 320 G

פורסם
  • מחבר

סתכל בתכלס המחיר מזה לא מפריע לי, אבל אני שוט מכירה את עצמי ואני ממש לא צריכה 250 ג'יגה זה מוגזם אפילו בשבילי :)

אבל מה שכן החלטתי לעשות בסוף, והאמת גם בלי קשר לדילמת לוח האם רציתי לעשות זה לקנות מארז חיצוני להארס דיסק עם חיבור יו אס בי, והלשתמש בו כמקרר חיצוני זה הרבה יותר נוח.

אני אשתמש בשני הכונני דיוידי בIDE רגיל ובמקרר 120 ג'יגה אני אשתמש ככונן חיצוני מחובר דרך USB 2.0 זה הכי חכם בעיניי, אגב שאלה הארדיסק WD 120GB

הדגם המדוייק שלו זה:

WD 120JB 7200RPM 8MB

מה הגודל שאני צריכה לכונן החיצוני 3.5 נראה לי לא? ה2.5 נראה לי קטן...

תודה על העזרה :)

פורסם

3.5 זה כונן נורמלי, 2.5 זה של נייד

עוד אופציה זה בקר IDE, סביבות 100 שקל ונותן לך עוד 2 יציאות IDE (שכל אחת זה 2 מכשירים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים