עבור לתוכן

עזרה בקניית מצלמה דמוי SLR

Featured Replies

פורסם

שלום לכול חברי הפורום וחג שמח!

אני חדש בפורום ורציתי לקבל חוות דעת מקצועיות

בקשר לכמה מצלמות שאני מעוניין לרכוש מבינהם

אופי הצילום כרגע הוא חובבני ומעוניין להשתפר עם קניית המצלמה

סוגי המצלמות הן:

* מצלמה 6 מגה פיקסל PowerShot S3 IS Canon

* מצלמה 6.1 מגה פיקסל FinePix S6000 / S6500 Fuji

* מצלמה 9.1 מגה פיקסל FinePix S9100/S9600 Fuji

* מצלמה 9.24 מגה פיקסל FinePix S9500/S9000 Fuji

התקציב שלי הוא 2500 ש"ח

במידה ויש למישהו הצעות נוספות אשמח לראות

תודה מראש יוסי.

נ.ב

באפשרותי לקנות את המצלמה מחו"ל (ארה"ב)

לפי מיטב ידעתי המחירים של המצלמות זולים מהארץ כמעט בחצי

האם זה כדאי לקנות מחו"ל?

(מבחינת אחריות, ביטוח)

פורסם

האם ברור לך שאף לא אחת מהמצלמות ברשימה שלך היא DSLR? לכל היותר ניתן לכנותן DSLR Like, prosumer או Bridge camera. אבל הם נכללות בקטגוריה של Point&Shoot.

ההבדלים בין מצלמות P&S (כמו אלה שציינת) לבין DSLR מוסברים כאן

בתקציב של 2500 לא ניתן ללכת על DSLR.

לדעתי כדאי לקנות מחו"ל כי אכן המחירים זולים בהרבה.

מבין המצלמות שציינת ה S9600 החליפה את ה S9500, כך שמדובר בדור קודם.

ה S6500 תהווה את בחירה טובה, אלה אם כן אתה מעוניין במספר תכונות נוספות שה S9600 יכולה לתת כמו תושבת לפלאש חיצוני (ראה כאן את חשיבות העניין)

שימוש בכרטיס CF (נפח גדול ובזול) , EVF איכותי מאוד.

פורסם
  • מחבר

ההתיחסות של DSLR היא דמוי SLR

תקן אותי אם אני עדיין טועה

יכול להיות שלא הגדרתי נכון

פורסם

אם כן, אנחנו לא מדברים על DSLR, אפשר לתקן את הכותרת המטעה.

כפי שאמרתי, לדעתי ה S6500 נמכרת בפחות מ 1500 ש"ח ותהיה בחירה מצוינת ועדיפה על ה S3 ברגישות וטווח העדשה, אלה אם כן חשוב לך פלאש חיצוני ואז כדאי לשקול את ה S9600.

פורסם
  • מחבר

כרגע בתור התחלה פלאש חיצוני לא ממש חשוב לי

בהמשך אני מאמין שאני כן יצטרך (עד שאני אלמד פחות או יותר את יסודות הצילום)

בכול מקרה תודה רבה על התשובות

אני אשמח לקבל עוד כמה חוות דעת מעוד משתמשים

פורסם

קודם כל דמויי SLR זה סוג ספציפי של מצלמות וזה בכלל לא קשור ל DSLR (שהפירוש הוא Digital SLR), הפותח של הת'ראד לגמרי צודק.

דבר שני, לי אישית כרגע יש את ה Canon S2 ולמען האמת הולך לי איתה ממש לא רע, ויצא לי גם לצלם עם S3 (לא הבדל משמעותי יש לציין), ואני מאד מרוצה מהמצלמה, כמובן לא כמו שהייתי יכול להיות מרוצה מ DSLR אבל זה בסדר.

pc1ko.photolight.co.il

כל התמונות פה הם שלי וצולמו עם S2 - לשיקולך. בתור התחלה - זאת מצלמה מאד מאד אינטואיטיבית, קלה ללמידה, ונוחה.

פורסם

רקב שביל הנקודה, ניתן לקנות עם שער הדולר הנוכחי dslr ב 2500 שקל כולל מצלמה. בארה"ב.

ניקון d40

http://www.circuitcity.com/ssm/Nikon-D40-Digital-SLR-Camera-Kit-Black/sem/rpsm/oid/167431/catOid/-16942/rpem/ccd/productDetail.do

540$

אולימפוס e500

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=6222&A=details&Q=&sku=405345&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation

500$ וכו וכו...

גם אם תוסיף 15.5% מע"מ ו50$ משלוח (שאני די בטוח שזה עול הפחות. האולימפוס צצא פחות מ 2500 בשער הנוכחי (שכנראה =עוד ירד)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על האינפורמציה אבל כרגע אינני מעוניין לקנות מצלמת DSLR

משום שאיני מעוניין להשקיע כל כך בעדשות

כמו שציינתי אופי הצילום כרגע הוא חובבני

בכל אופן כבר החלטתי פחות או יותר מה לקנות וזו ה FinePix S9100/S9600 Fuji

מצאתי אותה בדיל שנראה לי די סביר (עדיין לא בדקתי את המחיר בחו"ל)

פלוס אביזירים נלוים, קצת חרגתי מהתקציב שהקצתי לעצמי אבל זה נראה לי כדאי

http://www.digitalshops.co.il/scripts/prodView.asp?idProduct=221

אם יש למישהו הערות אשמח לראות.

פורסם

D-sane, אכן מחירים "מפתים" ל DSLR אפילו כולל משלוח של 50$ ומע"מ.

אבל אני חייב לציין את נקודת המבט האישית שלי, ראשית מצלמת S9100 נמכרת באותה חנות ב 100$ פחות. זה עדיין כמעט 500 ש"ח הבדל.

שנית עבור טווח עדשה שמתקרב ל S9100 צריך להשקיע מעל ל 800$ וזה כבר הבדל רציני. ובנוסף קיימת אופציית הוידאו ששימושית מאוד עבורי.

אכן DSLR מציג עליונות באיכות התמונה בעיקר במצבים קיצוניים אבל האיכות הקיימת במצלמות הרגילות מספקת בהחלט את רוב המשתמשים כולל המתקדמים שבהם. והאתגר העיקרי בצילום הוא בד"כ שימוש ביכולת הצלם ופיתוחה ופחות היכולת הטכנית המצלמה.

פורסם

מסכים עם כל מילה, ומוסיף: מקרו של ממש ומסך מסתובב. שני פיצ'רים נוספים שהופכים את ה-S9100 למצלמה בעלת יכולות מאוד מגוונות.

פורסם

כל מה שרציתי להראות זה שהטענה שלא ניתן להשיג מצלמת dslr בפחות מ 2500 ש"ח שגויה. מלבד זאת אתם בהחלט צודקים.

פורסם

D-sane, אכן מחירים "מפתים" ל DSLR אפילו כולל משלוח של 50$ ומע"מ.

אבל אני חייב לציין את נקודת המבט האישית שלי, ראשית מצלמת S9100 נמכרת באותה חנות ב 100$ פחות. זה עדיין כמעט 500 ש"ח הבדל.

שנית עבור טווח עדשה שמתקרב ל S9100 צריך להשקיע מעל ל 800$ וזה כבר הבדל רציני. ובנוסף קיימת אופציית הוידאו ששימושית מאוד עבורי.

אכן DSLR מציג עליונות באיכות התמונה בעיקר במצבים קיצוניים אבל האיכות הקיימת במצלמות הרגילות מספקת בהחלט את רוב המשתמשים כולל המתקדמים שבהם. והאתגר העיקרי בצילום הוא בד"כ שימוש ביכולת הצלם ופיתוחה ופחות היכולת הטכנית המצלמה.

כן

ועוד,

NIKOLN לפחות דגם ה 40 מגיע ללא מנוע פוקוס בגוף מה שמחייב אותך לרכוש עדשות עוד יותר יקרות כדי לקבל פוקוס אוטומטי .

מה שמוזר בכל הסיפור שמבחינת איכות תמונה הFUJI הקטנות F10 F30 וכו , (לפי מה שהבנתי ) נותנות איכות תמונה יותר טובה מ9000!

כך שאם יש לך מצלמה קטנה כזאת,

פשוט אין טעם לקנות את ה9000 לא תקבל (מבחינת איכות תמונה שום דבר ) .

כך שהאופציה היחידה לאיכות תמונה טובה יותר היא DSLR .

לדעתי הדגם הבא של FUJI מסדרת 9000 יתן סופית הכל .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים