עבור לתוכן

כמה שאלות קטנות שלא מובנות לי (בעיקר על 20 ו-19 אינץ).

Featured Replies

פורסם

1. מה ההבדל בין מסכי LCD של 19" ו- 20" לכל מיני שימושים? מי נחשב בדר"כ עדיף למשחקים סרטים או ישומי חלונות טקסט וכו?

2. סך הכל האינץ הזה אני מתאר לעצמי שלא ממש מורגש בתצוגה, אבל בכל זאת יש להם רזולוציות שונות

3. מבחינת יחס גובה-רוחב ה- DELL 2007 גודל 20" (לדוגמא) מגיע עם רזולוציה טבעית של 1600 על 1200 שזה בכלל 4:3 ולא 5:4 כמו שרגילים ב-LCD, איך זה הגיוני?

4. איך מחשבים גודל למסכים רחבים? כי ראיתי שלדוגמא 19 אינץ רחב בא עם אורך של 17" בערך...

5. עם איזה פאנל מגיע ה- LG L1970HR שנחשב לכל כך פופולרי?

תודה רבה רבה! (:

פורסם

1. מה ההבדל בין מסכי LCD של 19" ו- 20" לכל מיני שימושים? מי נחשב בדר"כ עדיף למשחקים סרטים או ישומי חלונות טקסט וכו?

2. סך הכל האינץ הזה אני מתאר לעצמי שלא ממש מורגש בתצוגה, אבל בכל זאת יש להם רזולוציות שונות

3. מבחינת יחס גובה-רוחב ה- DELL 2007 גודל 20" (לדוגמא) מגיע עם רזולוציה טבעית של 1600 על 1200 שזה בכלל 4:3 ולא 5:4 כמו שרגילים ב-LCD, איך זה הגיוני?

4. איך מחשבים גודל למסכים רחבים? כי ראיתי שלדוגמא 19 אינץ רחב בא עם אורך של 17" בערך...

5. עם איזה פאנל מגיע ה- LG L1970HR שנחשב לכל כך פופולרי?

תודה רבה רבה! (:

1. ההבדל הוא אינץ אחד - לא משהו.

2. אתה בכל מקרה לא תוכל להשתמש ברזולוציה המקסימלית של ה20 אינץ כי אז הכל יהיה קטן מדי. תצטרך להשתמש באותה רזולוציה. הדבר היחיד שישתנה הוא שעם ה20 אינץ תוכל להפעיל משחקים עם הרזולוציה הזו על מנת להוריד את הביצועים משמעותית.

3. אתה מכיר LCD עם יחס 5:4? כי אני לא ראיתי דבר כזה. יש כזו רזולוציה אבל המסך הינו 4:3 תמיד, אלא אם כן הוא רחב ואז היחס הוא 16:9.

4. מסך 20 אינץ רחב הוא גבוהה בדיוק כמו מסך 17 אינץ אבל הוא יותר רחב.

5. בסך הכל TN.

-זה בזבוז לקנות מסך שקטן מ22 אינץ כאשר אתה יכול לקנות אחד ב1800 שח.

זה יעזור לך להחליט - http://img267.imageshack.us/img267/9969/lcdsizejx5ea4.gif

פורסם
  • מחבר

1. זה מה שחשבתי, תודה (:

2א. עבודה על רזולוציה לא טבעית ברוב המקרים (אם לא תמיד) מביאה תמונה לא חדה וזוועתית, לא ככה גם ב- LCD 20"??

2ב. מה ההיגיון בלהוריד את הביצועים משמעותית? ::)

3. כל LCD17 שראיתי הוא 5:4 והמסכים הרחבים בדר"כ הם 19:10 עד כמה שידוע לי (שוב, מדובר על LCD למחשב, לא יודע מה בקשר לכל דבר אחר).

4. תודה, זה מה שחשבתי (:

5. אה... מאכזב... אז למה כל כך התלהבו ממנו בשנה האחרונה?!

איזה 22" אתה מכיר ב1800 שקל?

כל מה שראיתי זה הbenqים שכולם TN פאנל...

תודה! (:

פורסם

1. זה מה שחשבתי, תודה (:

2א. עבודה על רזולוציה לא טבעית ברוב המקרים (אם לא תמיד) מביאה תמונה לא חדה וזוועתית, לא ככה גם ב- LCD 20"??

2ב. מה ההיגיון בלהוריד את הביצועים משמעותית? ::)

3. כל LCD17 שראיתי הוא 5:4 והמסכים הרחבים בדר"כ הם 19:10 עד כמה שידוע לי (שוב, מדובר על LCD למחשב, לא יודע מה בקשר לכל דבר אחר).

4. תודה, זה מה שחשבתי (:

5. אה... מאכזב... אז למה כל כך התלהבו ממנו בשנה האחרונה?!

איזה 22" אתה מכיר ב1800 שקל?

כל מה שראיתי זה הbenqים שכולם TN פאנל...

תודה! (:

2א. ממש לא. אין דבר כזה "פחות חד", זה סתם משהו שמספרים לאנשים כדי להפחיד אותם מלקנות מסכים פחות יקרים. יש רק קטן וגדול. אם תשתמש ברזולוציה הכי גבוהה לא תוכל לקרוא את מה שאני עכשיו כותב בלי זכוכית מגדלת.

2ב. הדבר היחיד שהרזולוציה עושה זה מורידה ביצועים. אם אף אחד לא רוצה שהביצועים שלו יירדו אז למה אנשים קונים את זה?

3. כל המסכים הלא רחבים הם 4:3. מסכים רחבים למחשב הם 16:10 וטלויזיות LCD רחבות הם 16:9. סרט קולנוע הוא 16:6~.

5. בגלל שהרבה אנשים לא מבדילים בין TN לפאנל יותר איכותי. זאת עוד סיבה לקנות מסך 22".

בין מסכי ה22" יש הרבה אפשרויות. המסך הכי יפה הוא של DELL - E228WFP. המסך הכי מהיר הוא של ASUS - MW221U.

לאף אחד מהם אין צבע כמו ל2007WFP ישר מהקופסא.

http://a.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Monitor&DB4147=4153&orderby=price

פורסם
  • מחבר

2א. אני יכול להגיד לך בוודאות שבמסך שלי אם אני עובד על הרזולוציה הטבעית 1280X1025 התצוגה הרבה יותר ברורה וחדה מאשר אם אני מוריד ל 1024X768.

2ב. רזולוציה גבוהה מעלה את רמת הפרטים, בוינדוס זה מגדיל את שטח העבודה, ובמשחקים זה משנה בצורה דרסטית את איכות התמונה, הביצועים יורדים בגלל רמת הפירוט, אף אחד לא מצפה בכוונה להוריד ביצועים.

3. מסכי CRT הם 4:3, מסכי LCD (בכל אופן ב17 ו-19") הם 5:4 כנראה בכדי ששטח העבודה יהיה 4:3 לא כולל את סרגל הכלים של הוינדוס.

5. לא ראיתי מספיק מסכי LCD בחיים שלי בשביל לדעת מה ההבדל בין הפאנלים, בגלל זה אני שואל...

יש לדוגמא את ה- BENQ FP222W שזה מסך רחב 22" בפחות מאלפיים שקל, אבל הוא TN,

ככה שאני לא יודע אם למשל כדאי להתפשר על 20" רחב ולהוסיף 400 שקל ל DELL 2007 כמו שאמרת, או שלחסוך גם 400 שקל וגם לקבל 2 אינץ יותר אבל להתפשר על פאנל TN... אני לא ראיתי אותם במציאות אז אני לא יודע מה ההבדל בתכלס בינהם, בגלל זה אני שואל אותכם (:

בקשר לצבעים, דווקא ממה שהבנתי הצבעים של ה-2007 ישר מהקופסא דיי ירקרקים, זה לא הצד החזק שלו...

תודה רבה על היחס (:

פורסם

Track אתה פשוט מטעה וחבל

1.מסכי 20" איכותיים יותר בגלל גודל הנקודה הקטן יותר ותוספת הרזולוציה שהם מספקים, במשחקים ידרש כרטיס מסך יותר חזק בכדי

להתמודד עם הרזולוציה הגבוהה אך בעת שימושים שונים כגון גלישה, עריכה גרפית ועריכה בוורד הרזולוציה הגבוהה מהווה יתרון ברור.

הטקסט הרבה יותר נעים במסכי 20" מכיון שגודל הנק' הקטן מאפשר להציג טקטס הרבה יותר חלק, אתה מוזמן לקרוא את

הדיון של tmpusr על ה 2007FP.

2. כמו שרשמתי למעלה מסכי 20" עדיפים וההבדל של האינץ כן מורגש כי המסך מגיע לרזולוציה גבוהה יותר וככל שהרזולוציה

לשטח מסוים גבוהה יותר או ה DPI גבוהה יותר מקבלים מסך יותר איכותי.

3. מסכי 17" ו 19" אכן מגיעים ביחס גבהים של 5:4, הכל קשור לשיטת הייצור של מסכי LCD אשר מסתמכת בדומה למעבדים

על פלטות ענקיות שעוברות ניסור בכדי לייצר את המסכים, בגדלי 19 ו 17 השתלם יותר ליצרנים לעשות מסכי 5:4 ואילו בגדלי 15 ן 20

יותר משתלם להפיק מסכי LCD ביחס מימדים של 4:3.

4.אתה מומזן להעזר בתרשים הזה בכדי לדעת מה ההבדלים בין הגדלים השונים בממציאות

screensizeje7.th.jpg

5.ה 1970HR היה פופלרי מתוך הייפ אבל אין שום דבר מאחורי ההייפ הזה בניגוד לדגומא ל 2007 אשר מגיע במחיר מצויין

עם פאנל איכותי וארגונומיה מעולה, מה שאין ל 1970HR.

בנועג לתגובה האחרונה:

לצערי בארץ לא ניתן לראות את ההבדל בין מסכי TN למסכים איכותיים כי אף חנות לא מחזיקה מסכי LCD איכותיים בתצוגה

ההבדל ניכר וכל מי שראה מסך LCD שהוא לא TN לא היה מסוגל לחזור חזרה ל TN, אם אתה עובד עם CRT כרגע האכזבה

מ TN תהיה גדולה לדעתי.

הדל מגיע מכויל יותר מכל שאר מסכי ה 20" מהמפעל ובכל מקרה יציג צבעים הרבה יותר טובים ואחידים ממסך 22" מסוג TN.

פורסם

אני ממש לא מסכים איתך.

1. זה שיש למסכי 20" גודל נקודה קטן יותר לא רלוונטי כי לא תוכל להשתמש ברזולוציה הכי גבוהה שלו כי אז הכל יהיה קטן מדי. הטקסט לא יהיה חלק יותר, הוא לא הולך להשתמש ביותר פיקסלים, הוא פשוט יהיה קטן יותר אז לא תוכל לראות שהוא נראה אותו הדבר.

2. כמו שאמרתי, זה לא הופך אותו ל"יותר איכותי".

3. כמעט ואין מסכים 5:4 כמו שכמעט ואין רזולוציות 5:4. אתה רוצה לראות 5:4? תחפש גיימבוי אדוונס ותראה את ההבדל.

4. תרשים סביר לרזולוציות, אבל שלי מדגיש את הדבר היחיד שחשוב - גודל המסך עצמו.

אתה ממש טועה לגבי זה שפאנלים שהם לא TN יותר טובים ממנו. קודם כל, יש הרבה מאוד ולא תוכל להגיד דבר כזה בלי להיות טועה.

זאת ועוד שאני לא יכול לשים לב להבדל בין מסך TN למסך S-PVA או למסך CRT, ואני לא התאכזבתי כשעברתי מהCRT שלי לTN שאני משתמש בו כעת - דווקא ההפך, המסך נראה לי כל כך הרבה יותר טוב.

אתה לא נשמע לי שאתה מדבר מניסיון, ואני כן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה על התגובה בגירה (:

TRACK, אני לא בעל ניסיון אז אני לא אגיב, אבל רק בקשר ל-5:4 אני יכול להגיד לך בוודאות שכל LCD17 ו- LCD19 באים עם יחס 5:4

וכמו כן הרזולוציה שלהם היא 1280X1024 ולא 1280X960.

פורסם

תודה רבה רבה על התגובה בגירה (:

TRACK, אני לא בעל ניסיון אז אני לא אגיב, אבל רק בקשר ל-5:4 אני יכול להגיד לך בוודאות שכל LCD17 ו- LCD19 באים עם יחס 5:4

וכמו כן הרזולוציה שלהם היא 1280X1024 ולא 1280X960.

אם כך למה אין רזולוציות 5:4?

פורסם

1. דבר ראשון הטקטס לא בהכרח חייב להיות קטן יותר, יש אפשרויות של כיוון DPI בחלונות, שתיים הוא כן נראה חלק יותר ודומה ל בCRT

וכל זה כפועל יוצא מגודל הנקודה שאכן קטנה יותר, לצערי אתה לא מבין שזה מה שהופך את המסך ליותר איכותי מלדוגמא מסך 19" עם גודל

נקודה גדול.

2. רזולוציה יותר גבוהה על פני גודל מסך יותר קטן הופך את המסך ליותר איכותי.

3. כל מסכי ה 19"-17" הינם 5:4 ואני דורש ממך שתביא לינק עכשיו למסך כזה שהוא 4:3 ברגע שלא תמצא תחזור הנה

ותתנצל על הטעות שלך.

4. המסכים בתרשים מייצגים את ההבדל האמיתי בין המסכי, הם אמנם לא ב Scale אמיתי למציאות אך ניתן לראות בבירור שמסך

רחב בגודל 20" הוא באותו הגובה של 17" רגיל.

אתה ממש טועה לגבי זה שפאנלים שהם לא TN יותר טובים ממנו. קודם כל, יש הרבה מאוד ולא תוכל להגיד דבר כזה בלי להיות טועה.

זאת ועוד שאני לא יכול לשים לב להבדל בין מסך TN למסך S-PVA או למסך CRT, ואני לא התאכזבתי כשעברתי מהCRT שלי לTN שאני משתמש בו כעת - דווקא ההפך, המסך נראה לי כל כך הרבה יותר טוב.

אתה לא נשמע לי שאתה מדבר מניסיון, ואני כן.

טענה שלך פה מגוכחת, TN זה טכנולוגיה ידועה והמיגרעות שלה ידועות, כל מסכי ה TN מציגים את אותם הבעיות.

ההבדל בין מסך TN ל VA ו IPS הינו תהומי. מסכי CRT גם שונים וניתן לראות את ההבדלים בין CRT ל LCD בבירור בין אם הוא TN או VA.

לצערי הדעה שלך ממש לא אוביקטיבית כי אתה ראית רק TN ובנוסף אני מבין את הרצון החזק שלך להצדיק את הרכישה

שעשית לפני שידעת שיש משהו יותר טוב מ TN או בכלל מה זה פאנל TN.

1280X1024 זה 5:4!

פורסם
  • מחבר

אם כך למה אין רזולוציות 5:4?

רשמתי לך בתגובה שציטטת!

1280X1024, אחת הרזולוציות הכי פופולריות היום, היא 5:4 !

עריכה: סורי לא ראיתי שבגירה כבר ענה :(

העיקר שהבנת (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים