עבור לתוכן

שאלות טכניות בקשר לפוג'י S9500

Featured Replies

פורסם

קודם כל לכל מי שמתעניין הצלחתי לשלוט בפלאש בסופו של דבר...

הפלאש במצב A, מכוון על ISO 8,000 ועל F16, זום על 20 מ"מ וכרטיס לבן בחוץ, יחד עם הפלסטיק הלבן הזה שמכסה 3/4 מהכרטיס הלבן ( שניהם באותה זווית, הפלסטיק לא מונח על הפלאש עצמו - משהו שאחד הצלמים היותר מנוסים הראה לי, לא יודע אפילו אם זה משנה משהו )

המצלמה - מצב M, חשיפה - 1/8, צמצם F4.

התמונות יצאו טובות מספיק, עם תאורה עדינה מהפלאש שלא שורפת את האנשים ועם צבעים יפים מהרקע, אמנם לא תוצאות כמו DSLR אבל בכל זאת, לכל מצלמה שהיא לא DSLR יש מגבלות בגלל החיישן והעדשה, ככה שאין לי יותר מידי מה לעשות עם זה.

ולשאלתי,

האם אפשר לנעול את החשיפה במצלמה בלי להחזיק כפתור לחוץ כל הזמן?

במהלך הצילום במסיבות נתקלתי בבעיה שהרבה פעמים קרה לי שהחשיפה של המצלמה השתנתה בגלל שהגלגלת השניה הסתובבה לי בטעות ולא ראיתי את זה בזמן, אני מנחש שאין דרך לעשות את זה אבל אני שואל רק בשביל להיות בטוח...

פורסם

יש מה שנקרא AE Lock, שמאפשר נעילה חשיפה.

נשמח לראות דוגמאות עם הפלאש. ;)

פורסם

הפלאש במצב A, מכוון על ISO 8,000 ועל F16, זום על 20 מ"מ וכרטיס לבן בחוץ, יחד עם הפלסטיק הלבן הזה שמכסה 3/4 מהכרטיס הלבן ( שניהם באותה זווית, הפלסטיק לא מונח על הפלאש עצמו - משהו שאחד הצלמים היותר מנוסים הראה לי, לא יודע אפילו אם זה משנה משהו )

שני דברים:

1. השילוב של ISO 8000 וצמצם 16 מוזר ולא הגיוני. מה קורה אם אתה משתמש בהגדרות זהות לאלה שבמצלמה, ועם מהירות סנכרון גבוהה?

2. הכרטיס הלבן מתנהג כמו פלאש ישיר ויוצר תאורה מכוערת על הנושא. אני מקווה שאתה לא מנסה לצלם איתו כשאפשר להמנע מזה, אלא רק במקרים שבהם יש לך סיבה ממש טובה (כמו למשל הקפצה קדמית במקרים שבהם אתה רוצה להאיר את הרקע ומסכים להתפשר על איכות האור על הנושא).

האם אפשר לנעול את החשיפה במצלמה בלי להחזיק כפתור לחוץ כל הזמן?

כן, בשביל זה קיים מצב M.

במהלך הצילום במסיבות נתקלתי בבעיה שהרבה פעמים קרה לי שהחשיפה של המצלמה השתנתה בגלל שהגלגלת השניה הסתובבה לי בטעות ולא ראיתי את זה בזמן, אני מנחש שאין דרך לעשות את זה אבל אני שואל רק בשביל להיות בטוח...

עדיף לך לשפר את ההרגלים ולא לסובב כפתורים בלי סיבה, אבל אם אתה חייב למצוא דרך אחרת אז כדאי לך אולי לבדוק את השימוש בכפתור AE-L כשהמצלמה במצב A. הוא אמור לאפשר נעילת חשיפה בהתאם לאור הקיים, אבל לא בהכרח תקבל מהירות 1/8, ואני לא יודע האם ניתן להגדיר אותו לבצע toggle כך שהנעילה תשאר קבועה למספר חשיפות.

פורסם

אני חושב שהAE LOCK נועד כדי לנעול את מדידת האור על איזור מסויים אפילו אם הוא לא האיזור שאילו המצלמה מכוונת להתפקס אני לא חושב שאפשר להשאיר אותו במצב הזה ליותר מתמונה אחת

ותשתמש במצב S\M למה שהכפתורים יסתובבו??

פורסם
  • מחבר

אורן, אין קשר ללסובב כפתורים בלי סיבה, זה קורה כשאתה צריך לעבור בתוך קהל צפוף ואז האצבע מחליקה פה ושם, קורה לפעמים... למדתי לשים לזה לב אבל עדיין זה קורה פה ושם.

ואם אני אצלם עם הנתונים הזהים של המצלמה - התמונה תישרף קליל, ולא זה לא בצחוק \=

הנה כמה דוגמאות, זאת רק הפעם הראושנה שלי איתו ככה שיש לאן להשתפר, בכללי אין לי את אותם צבעים ש DSLR מפיקה אבל התאורה מחמיאה ולא חשוכה מידי כמו עם הפלאש הפנימי...

להשוואה :

תמונה שחבר עם 350D צילם :

http://www.bin.co.il/gallery-events/200704/karpel/2007-04-19/113-2007-04-19-552-0-028.JPG

[attachment deleted by admin]

פורסם

לגבי נעילת חשיפה, (אני מכיר את ה S9100 אבל מניח שזה אותו דבר אצלך) יש את המקש AE-L ויש בתפריט שני מודים להפעלתו.

1. מצב-1, ברירת מחדל החשיפה נעולה כל עוד המקש לחוץ.

2. מצב-2, לחיצה בודדת על המקש נועלת את החשיפה עד לצילום או ללחיצה נוספת.

בקשר לתפעול הפלאש - היות וגם לי יש את אותו הציוד, נשמע מאוד מוזר מה שאתה עושה, מה שאורן מסביר נשמע הרבה יותר נכון.

וחוץ מזה ISO8000 ו F16 מקביל ל ISO500 ול F4 מבחינת החשיפה, אז לא ברור למה אתה דוחף את הערכים בצורה מנוגדת כל כך רחוק?

עריכה,

שמתי לב שאתה מצלם ב F4 ו ISO 400 וזה אכן מתאים לערכים שרשמתי למעלה. זה אומר שפשוט תכוון את הפלאש לערכים של המצלמה, ומשם תבצע כוון עדין כמו שינוי ערך הצמצם בפלאש.

פורסם
  • מחבר

צודק, רק שלא ידעתי את ההקבלה הזאת, כיוונתי את המצלמה עכשיו על ISO 400 ועל F4 עם חשיפה של 1/8 ואת הפלאש על ISO 500 ו F4 והתמונה יצאה סבבה לגמרי, אני אנסה את הפרמטרים האלה במסיבה הבאה שאני אהיה בה...

מסתבר שהמפתח לקבלת הצבעים היה בסגירת הצמצם במצלמה בסטופ אחד ולא במשחק עם הפלאש

יש עוד רעיונות?

נ.ב.

חשבתי לקנות דיפיוזר לפלאש, בשביל להימנע מעבודה עם הכרטיס הלבן, למישהו יש מושג כמה זה צריך לעלות? כי אני לא מתכוון להשקיע בזה יותר מידי...

פורסם
מסתבר שהמפתח לקבלת הצבעים היה בסגירת הצמצם במצלמה בסטופ אחד ולא במשחק עם הפלאש

כלומר, סגרת את הצמצם במצלמה ל 5.6 במקום 4 והצבעים השתפרו? יש דוגמא?

חשבתי לקנות דיפיוזר לפלאש, בשביל להימנע מעבודה עם הכרטיס הלבן, למישהו יש מושג כמה זה צריך לעלות? כי אני לא מתכוון להשקיע בזה יותר מידי...

דיפיוזר גורם לפיזור יותר רחב של הפלאש בתמורה לאיבוד העוצמה שלו, לא בטוח שזה מה שאתה צריך, זה לא יגרום לתאורה רכה בכוונון ישיר, ראה כאן (גם את הסרטון)

התאורה שאתה צריך זה הקפצה מתקרה או קיר (כמובן במידה ויש כאלה בצבע בהיר), הכרטיס הלבן נועד למלא חללים שחורים כמו צללים מתחת לאף ולסנטר שלא מוארים בהקפצה מהתקרה.

בכל מקרה הנה דוגמא לדיפיוזר: http://fotofilm.co.il/page.php?product=1626

פורסם
  • מחבר

לא, סגרתי צמצם מ2.8 ל 4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים