עבור לתוכן

הרשת האלחוטית עובדת על מחשב אחד, לא על השני

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, הרשת המעצבנת שלי שוב התקלקלה :-\

הרשת תומכת ב-2 מחשבים ניידים. אחד מהם מחובר תמידית בחיבור אלחוטי, ועובד חלק. המחשב השני גם הוא נייד, והוא עובד כשהוא מחובר חוטית, אבל לא כשהוא מחובר אלחוטית : הוא מאתר את הרשתות של השכנים אבל לא את שלי.

המסתורין בבעיה - המחשב עבד גם בחיבור אלחוטי לפני שבוע, והדבר היחיד ששיניתי הוא הגדרות כרטיס הרשת כדי שיפעל ברשת של מישהו אחר.

ניסיתי כבר להגדיר IP סטטי ולא סטטי (בתיאוריה לא צריך IP סטטי - במחשב שפועל אין), להתקין ולהסיר פרוטוקולים למיניהם, לעבור לWireless Zero Configuration וחזרה לתוכנה של אינטל שהשתמשתי בה קודם, ואפילו לעשות System Restore: שוב דבר לא עוזר.

אני לא אוכל להמשיך להשתמש במחשב של אבא תמיד, אנא עזרו לי!

פורסם

יש פה מידע שאתה לא מוסר.

לא יכול להיות שיש לך 2 מחשבים באותו מקום שאחד מזהה רשת והשני לא, בנוסף השני

מזהה רשתות אחרות(ז"א יש לו אפשרות לזהות רשתות אלחוטיות והאפשרות אינה כבויה) ואת שלך ספציפית הוא לא מזהה.

אני חושב שהמידע שאתה לא מסרת זה כנראה המיקום של המחשבים האלה בבית, כנראה שמחשב אחד נמצא באותו חדר

עם הראוטר או לפחות במרחק קליטה סביר והמחשב שלא עובד מרוחק יותר.

IP סטטי אתה יכול עד מחר להגדיר, אם הוא לא מזהה את הרשת זה מיותר לחלוטין.

בכל אופן, אם במחשב השני אתה לא מזהה את הרשת האלחוטית גם כאשר אתה באותו החדר עם הראוטר,

אז תשקול להתקין מחדש את המתאם האלחוטי לגמרי דרך הdevice manager.

אם לא, אתה יודע מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

המחשבים היו באותו חדר במרחק מטר זה מזה, וניסיתי גם לחפש את הרשת מהחדר של הנתב - לא עזר.

אני זוכר שהבעיה הזו קרתה לי פעם, אבל אני לא זוכר איך תיקנתי אותה - בשבילי "תיקון רשתות" היא מעין מיסטיקה בה אני לוחץ על הרבה כפתורים בחלונות שונים ומקווה שהדברים יפעלו (ככה "תיקנתי" לאחותי את הרשת שלה בבית פעמיים) :P

פורסם

תנסה למחוק את כל הרשתות המועדפות במאפיינים של ה wireless zero.

בנוסף, תתקין מחדש את כרטיס הרשת האלחוטי.

פורסם

תוודא שגם בראוטר שלך לא פועלת האופציה לעשות "Hide SSID"

פורסם

אתה גם יכול לנסות לעשות חיבור יזום (להכניס את ה SSID שלך לרשימת המועדפים) וגם אולי לנסות לאפס את הגדרות ה WINSOCK בכלל (תריץ חיפוש על netsh reset פה).

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את כל הצעדים שהצעתם, ולא נפתר דבר - אבל מסתבר שהבעיה לא הייתה במחשב בכלל, אלא בערוץ הרדיו של הנתב - הערוץ ה"Recommended" כפי שמכנה אותו הנתב, בו הוא משתמש, הוא ערוץ 13, כשערוצים 10-13 מוגדרים כ"Good" והשאר כ"Acceptable".

מסתבר שכמחשב שלי מסוגל לעלות רק על רשתות שמשתמשות בערוצים 1-9. שמתי את הרשת על ערוץ 9 ("Acceptable") בינתיים. שאלתי אליכם היא - האם זה משנה? מה ההבדל בין הערוצים ולמה כרטיס הרשת העתיק (~4 שנים) של אבא שלי מצליח להתחבר לרשת והכרטיס שלי (~חצי שנה עם דריברים מעודכנים מהיום) לא?

פורסם

הערוצים הם תחומי תדרים באזור ה 2.4 שהפרוטוקול משתמש בהם. בגדול, אם זה עובד במהירות טובה, לא צריך להתעסק עם זה. ויכול להיות שזה מיגבלה ב chipset שיש על המכשיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים