עבור לתוכן

בעיית חימום של Dell Latitude C400

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי בעיות האטת המחשב שנובעות מחימום יתר (Dell Latitude C400 עם מעבד של 1GHz).

אני עשיתי בדיקת מאמץ של הרצה ב-100% ועוקב אחרי טמפרטורה היא עולה עד 90C ולאחר נקודה זו אני מקבל הודעה על אירוע בלוגים של acpi וטמפרטורה יורדת יחד עם הביצועים.

מה שחשוב שהמחשב לא יוצא ממצב של ביצועים ירודים (אני מניח שעון נמוך) על אף שהטמפרמטרה ירדה לכ-50C

חשוב לציין שהמאוורר ככל הנראה לא עובד - לרמות שהדרייברים מותקנים ואני מנסה להפעיל את המאוורר בכוח (על ידי פקודה מפורשת של i8kfan) הוא לא מסתובב.

שאלות:

- האם זה מסובך להחליף מאוורר למחשב נייד די ישן - אין אחראיות, וכמה זה עלול לעלות

- האם יש אפשרות לתת פתרון קירור חוצוני - ראיתי מאווררי PCMCIA שמזרימים אוויר לתוך המחשב או משטחי קירור - האם הם יעילים?

- האם מישהו מכיר אם אפשר לבטל את המצב של שעון נמוך אחרי שהטמפרטורה ירדה (מדובר במערכת הפעלה Linux הפצה Debian Etch)?

תודה מראש.

פורסם

תשמע יכול להיות שהמאוורר שלך צריך שימון או שהוא התנתק בצורה כלשהיא למרות שזה לא הכי הגיוני

שווה לבדוק

תשלח אותו למעבדה אם יש אחריות

פורסם
  • מחבר

זהו שאין כבר אחראיות (אם הייתה לא הייתי שואל). ואכן, אני מתכוון לפתוח את המחשב ולראות אם אפשר לעשות משהו... רק רציתי לדעת כמה (משוער) התיקון/מאוורר חדש עלולים לעלות, ואם פתרונות קירור כמו מאוורר PCMCIA יכולים להיות מועילים

פורסם
  • מחבר

טוב,

"פתרתי" את הבעיה ע"י תוכנה שמורידה שעון כשהטמפרטורה גבוהה מידי..

המחשב עובד כרגע בכ-60C חום במעבד בד"כ אבל תחת עומסים כבדים זה מגיע ל-75C (מקסימום).

מה הנזק שעלול להגרם בעבודה כזו (ללא מאוורר)? מדובר ב-PIII 1G של ניידים.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים