עבור לתוכן

עזרה: בהתקנת שני OS שונים בכוננים נפרדים...

Featured Replies

פורסם

לחברי הפורום שלום רב,

יש לי עכשיו WIN XP SP2 בכונן אחד, ואני מעוניין להתקין בכונן נפרד את UBUNTU.

עכשיו, איך אני מתקין את UBUNTU כך שיהייה לי אפשרות לבחור בהתחלת ההפעלה של המחשב איזה מערכת אני רוצה להפעיל?( XP או UBUNTU)

משהו כמו בזמנו היה לי XP ו 2000 אז היה BootUp manager/startUP manager או איך שקוראים לזה, בהתחלה (מסך שחור) שאפשר לי לבחור איזו מערכת אני רוצה להפעיל..

באילו דרכים אני יכול לעשות דבר כזה?

והשאלה החשובה מכולן: האם הWIN יזהה את המחיצה של הLINUX?

תודה מראש לעוזרים :hi:

פורסם

הוא מתקין לבד boot manager לתוך ה-MBR.

מה שכן תרצה לעשות אם מדובר בubuntu 7.04 זה למחוק את הdev של מחיצת ה-NTFS לפני שאתה מתחיל את ההתקנה.

הם קצת קפצו מעל הראש שלהם עם ה-import accounts & documents מתוך ה-Windows, אצלי זה תקע את ההתקנה לגמרי. הדבר הזה ימנע מה-Live CD ומתוכנית ההתקנה לגשת לאותה מחיצה, אבל ברגע שהמערכת האמיתית תעלה אתה תוכל לעשות אליה mount בלי בעיות אם תרצה.

ה-Win לא יזהה את המחיצה של ה-Linux בתור מחיצה שאפשר לגשת אליה, יש כמה תוכנות שעושות את זה אבל אף אחת מהן לא ממש עובדת טוב. וזה לא רצוי כי אתה עלול לפגוע בintegrity של מערכת הקבצים.

כמו כן הגישה למחיצה של ה-Windows מתוך הLinux תיהיה בRO בלבד.

פורסם

בהתקנה של אובונטו כמו שנאמר לקראת הסוף נראה לי, הוא שואל אותך אם להתקין את מנהל ההפעלה שלו.

לראות את התיקיות של לינוקס בחלונות אפשר עם פלאגין ל total commander ו/או דריבר למערכת הפעלה, חפש ext2 windows.

ההפך, יש תמיכה מובנית של קריאה בלבד, ואם רוצים כתיבה-קריאה, יש את המודול של ntfs-3g

פורסם

ntfs-3g עושה צרות עם השלמות של המערכת קבצים, במיוחד אם משתמשים בHibernate הדבר היחידי שתעשה זה לגרום לבעיות ולchkdsk בכל איתחול שני.

והוא לא ממש שואל הוא מתקין boot manager לבד לתוך הMBR בגלל שלUbuntu יש גם ככה 2-3 מצבי עליה בסיסיים שהוא מתקין בתור דיפולט, הBM סורק את כל המחיצות ומחפש קבצי bootstrap לכן גם אם תתקין כל מערכת הפעלה אחרת על הדיסק, או תתקין מחדש XP למשל הוא יזהה את המערכת ההפעלה שוב בלי בעיות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

יש לי עוד שאלה: נגיד ואני מתקין את UBUNTU בכונן D,

האם הכונן הזה כבר לא נגיש ב-WIN, בתור כונן שאשר להכניס/להעתיק עליו קבצים??

והאם בכלל מומלץ להתעסק דרך ה-WIN עם הכונן שעליו מותקנת לינוקס? (כמו: לעתיק עליו קצבים/להתקין בו תוכנות וכו'..) ???

פורסם

כאשר אתה מתקין ubuntu, על כונן מסויים, הוא מוחק את התוכן שלו ומשתמש במערכת קבצים שחלונות לא מכירה באופן רגיל, לכן הוא בכלל לא יקבל כונן תחת חלונות.

פורסם

תודה רבה על העזרה!

יש לי עוד שאלה: נגיד ואני מתקין את UBUNTU בכונן D,

האם הכונן הזה כבר לא נגיש ב-WIN, בתור כונן שאשר להכניס/להעתיק עליו קבצים??

והאם בכלל מומלץ להתעסק דרך ה-WIN עם הכונן שעליו מותקנת לינוקס? (כמו: לעתיק עליו קצבים/להתקין בו תוכנות וכו'..) ???

בצורה רגילה לא, בעקרון הצורה הכי טובה אם אתה רוצה לעשות העברת קבצים בין הלינוקס לwin זה לייצור מחיצת FAT32 שכמדומני ללינוקס תיהיה הראשת RW אליה כל עוד אין עליה bootstrap ודרכה להעביר דברים. כמו כן אתה יכול להוריד דרייבר NFS לXP או לקנות HDD נייד שיודע לעבוד דרך TCP\IP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים